icon

Môže tehotenstvo vyzerať ako prasknutá cysta?

mia1991
9. júl 2025

Ahojte ja sa chcem opýtať stalo sa vám niekedy že gynekológ vám povedal najskôr že všetko v poriadku po ženskej strane a potom ďalší krát ze mate cystu ktorá praskla
A nakoniec nebola to cysta ale tehotenstvo

anjelicek26
9. júl 2025

Tak kazda cysta moze vzniknut aj po skoceni vajicka...mne sa to stalo viac krat...ked folikul praskne len s casti, nevytecie cela tekutina... zenam s vysokym prolaktinom ako mam ja (prirodzeny na hornej hranici normy) sa to vraj stava velmi casto...aj ked to "velmi" tazko povedat... cysty mavam 2-3x rocne...

mia1991
autor
9. júl 2025
@anjelicek26

Tak kazda cysta moze vzniknut aj po skoceni vajicka...mne sa to stalo viac krat...ked folikul praskne len s casti, nevytecie cela tekutina... zenam s vysokym prolaktinom ako mam ja (prirodzeny na hornej hranici normy) sa to vraj stava velmi casto...aj ked to "velmi" tazko povedat... cysty mavam 2-3x rocne...

@anjelicek26 ale ja som ani raz nemala ale mne najskôr povedal ze všetko v poriadku prvý krát a ďalší krát ze cysta a to není normálne keď skôr príznaky mam na tehotenstvo

mia1991
autor
9. júl 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 ale ja som ani raz nemala ale mne najskôr povedal ze všetko v poriadku prvý krát a ďalší krát ze cysta a to není normálne keď skôr príznaky mam na tehotenstvo

malaopicka
9. júl 2025
@mia1991

@mia1991 to, že si najprv cystu nemala a teraz ju máš je normálna vec. Cysty vznikajú, zanikajú, praskajú, zväčšujú sa…takze ak nebola a teraz je, nie je to chyba doktora, ale tvojho tela. A príznaky neviem aké máš, ale ak si bola teraz na kontrole a vidí tam cystu a nič iné, tak je tam cysta a nič iné. Určite budeš mať kontrolu a tam sa uvidí ďalej.

kessica87
10. júl 2025
@mia1991

@mia1991 Doktor najskôr tvrdil tehotenstvo a potom, že je to cysta? Či ako to mam chápať?