icon

Môže výška hCG 0,20 signalizovať tehotenstvo?

tamitatami
22. máj 2024

Ahojte. V prvom rade, áno som tu novo zaregistrovaná a po druhé, poprosím naozaj ma nevysmejte za otázku, lebo som videla všelijaké odpovede na všelijaké otázky.
Ide o to , že 12.5 som mala pohlavný styk s kondómom, podľa všetkého v piatok 10 bola ovulacia. Ukazujú aj tabuľky aj moje silne krce v ten den. Avšak, nie sme si úplne istí, teda ja, či bol kondom v poriadku, priateľ hovorí že áno, ja si už nepamätám, vtedy by mi ani nenapadlo.
Ale začala som mať veľmi zvláštne tušenie/obavy. Proste myseľ sa zahráva, NIKDE, ani na zahraničných stránkach som nenašla odpoved priamo na moju otázku. Dnes , 22.5 som bola na krv a mám 0,20hcg. Viem že tehotenstvo je podľa tabuliek od 5. Ale môže to značiť začínajúce??? Som z toho extrémne v strese, tak prosím, akúkoľvek slušnú odpoved maximálne ocením. Cyklus v priemere mám 25 dňový, čiže za dva dni by som mala dostať. Mávam pms, ale ako hovorím, myseľ sa zahráva a mám pocit omnoho citlivejsich pŕs, divne kŕče a podobne. Prosím, ako to je s 0,20 v tomto štádiu, menzes je ako hovorím len priemer 25. Gyn ma dovolenku.

katariiinkaa
22. máj 2024

@tamitatami Nemyslím si že je reálne aby to značilo tehotenstvo. Prvá vec je že ak ste mali sex 2 dni PO ovulácii, nie je veľká šanca že by si otehotnela, nakoľko vajíčko je schopné oplodnenia 12-24 hodín po ovulácii a trvá nejaký čas kým sa k nemu vôbec spermie dostanú.. Ďalšia vec je že aj keby náhodou si bola výnimkou, už by bolo hcg v krvi vyššie ako máš teraz. Ženy majú mimo tehotenstva bežne hodnotu medzi 0-5. Takže myslím že nemusíš mať žiadne obavy.

tamitatami
autor
22. máj 2024

@katariiinkaa ďakujem!! 🙂 veľmi si vzhľadom na to čo som tu všetko videla vážim slušnú odpoved 🙂 len som zabudla dodať, čo ma navyše stresuje, pred pár mesiacmi som bola na krv ale kvôli inemu, akurát automaticky robili aj hcg. A mala som 0,1. Toto ma tiež dosť vystrašilo, či sa môže takto meniť mesiac k mesiacu hcg. Zrazu na 0,20.

crazy_cat_lady
22. máj 2024

@tamitatami hcg pre netehotne zeny je do hodnoty 5, cize ten minimalny rozdiel by som ani neriesila 🙂

katariiinkaa
22. máj 2024

@tamitatami to vôbec nerieš, je to fakt maličký rozdiel ako hovorí kočka nado mnou 🙂 úplne stačí že boli odbery robené v 2 rôznych zariadeniach a už to môže spôsobiť odchýlku.

guudy
22. máj 2024

@tamitatami aj ked budes mat niekedy hodnotu hcg 3, tak to bude znamenat to iste, ako 0,1. Ze je vysledok negativny.