Môže žena otehotnieť, keď už dlho nemala menštruáciu?
Zdravím, menštruáciu som nemala už veľmi dávno, lebo s tým mám problémy. Kvôli tomu som mala styk bez ochrany, lebo si myslím, že keď nie sú krámy, nebude ani tehotenstvo. Lenže... presne mesiac odvtedy mám tvrdé brucho, som veľmi unavená, zo všetkého ma napína a pod... Je podľa vás možné, že žena otehotnie aj vtedy, keď už dlho nemala menzes?
Bývaš na Marse alebo kde že tam nepredávajú teh. testy.
Zajtra si kúp a uvidíš.
ano je to mozne...poznam taky pripad
Ms nepotrebujes na otehotnenie, ale ovulaciu. Ak ste trafili ovulaciu, tak kkudne mozes byt tehotna a ms teda tak skoro ani nedorazi. Ako uz bolo spomenute, najpr je ovulacia. Ak nepride k otehotneniu, tak pride ms. Kludne mozes byt par mesiacov bez ms a cyklus sa odrazu nastartuje a prebehne ovulacia.
ak mas 60 rokov tak asi nebudes tehotna, ak si v plodnon veku a len dlho nemas menstruaciu, mohol naskocit plodny cyklus, kazdopadne je divne, ze neriesis, ze nemas menstruaciu ak teda nie si dochodkyna
Neprítomnosť menštruácie neznamená, že neprebila ovulácia, tá môže prísť aj po dlhšom období bez cyklu, a ak dôjde k nechránenému styku v tom čase, k oplodneniu môže dôjsť. Menštruácia sa následne už neobjaví práve preto, že vzniklo tehotenstvo. Tvrdé brucho, únava a nevoľnosť môžu byť príznakmi tehotenstva, ale aj hormonálnej nerovnováhy či iného gynekologického problému. Urob si tehotenský test a následne sa choď ku svojmu gynekológovi.
kamarátka dostala menzes po roku prestávky....rok bola uplne bez , takže menouza ako vyšitá a zrazu dostala menzes , ktorý odvtedy zase máva....takže možné to je....
kamarátka dostala menzes po roku prestávky....rok bola uplne bez , takže menouza ako vyšitá a zrazu dostala menzes , ktorý odvtedy zase máva....takže možné to je....
@mogaa a otehotnela? lebo otázka znela, že či niektorá otehotnela aj keď dlho nemala menzes. Pokiaľ ide o mňa, pripájam sa k názorom, že to možné je, lebo predpokladom je ovulácia.
@anonym_autor pre boha ziveho... jeden myslel a vymyslel... to, ze mesiac dva tri osem nemas menzes, neznamena nic viac a nic menej ako to ze ho nemas a ze by si tento stav riesit mala... ALE... to ze menzes nemas v dany mesiac, neznamena ze telo sa na dalsi mesiac nepripravuje na to, aby si ho dostala... cize zovulujes a tehotna si ... MOja kamaratka za 15 rokov mala menzes asi 4 x... vies kolko ma deti z titulu absencie zakladnych vedomosti? 2.... 15 a 9 rocneho... takze ano...
@anonym_autor skromna rada do zivota... ries , preco MS nemas... moze to koncit aj nemilou diagnozou... v pripade vyssie uvedenej kamaratky, to nakoniec bol karcinom endometria, kompletna hysterektomia v 32 rokoch... dovtedy ju jej a aj iny gynekolog ubezpecoval, ze nemat menzes je v poriadku.a na co to riesi, ked aktualne neplanuje dieta.... .. tak takto to bolo v poriadku
Ak nechceš otehotnieť, tak sa chráň. Baby dobre píšu, že treba najprv ovuláciu. A je jedno, či je šanca na otehotnenie veľká alebo malá, vždy je šanca pokiaľ je styk.
Ja som takto otehotnela. Mala som úplne nepravidelný menzes, dakedy len dva krát za rok. Otehotnela som...bol to šok 😃. Od pôrodu mam menzes úplne pravidelný 🤔

@anonym_autor biologia nic? Najprv je ovulacia az po nej menstruacia, to ze nemas menstruaciu este neznamena, ze nebola ovulacia, potom oplodnenie a menstruacia uz nepride. Kup si test a sprav ho