Môže žena otehotnieť po pôrode?
Ahoj chcela som sa spytat , ci moze zena po porode otehotniet , dcerka sa mi narodila 2 maja , sestonedelie som mala aj prvy menzes 21.06.2014 a mala som dostat 28.07.2014 a meska mi uz 4 dni mala som po skonceni menzesu nechraneny styk s manzelom cele 3 tyzdne a nechaval to vo mne , dnes som si robila test 25 citlivostou a bola tam uplne slabucka ciarka druha , som objednana ku gynekologovi v piatok mam obavy lebo dcerka ma len 3 mesiace 🙂 ☹
vege1 to mi je strasne luto moja , nemozem ti povedat ze chapem ako sa citis ale sucitim stebou je to strasne si myslim pre zenu , moj drobec je jedine co mam a budem mat dve lasky uz som sa stym zmierila , drzim palce aby sa ti podarilo mat krasneho pokladika
ovulacia kedy byva po porode po prvom menzese , len mna vtedy nenapadlo ze spermia sa dozie az 5 dni citala som niekde ze len tri dni je to vsede ine uplne
@nika95 samozrejem, ze mozete byt tehotna. mali ste uz menstruaciu, tak je uplne logicke, ze mozete otehotniet. preco ste si mylseli, ze nie?
@nika95 kedy je ovulacia po prvom menzese je tazko povedat. Zalezi, ako sa ti nastartoval cyklus. Ak si mavala pravidelny cyklus, mozno si ovu mala zhruba po 2 tyzdnoch od menzesu. A mozno bola uplne inokedy a bud ste to presne trafili, alebo ako hovoris, spermie v tele cihaju viac dni, takze si vajicko pockaju 🙂
@vejula ja som prvú menštruáciu po pôrode dostala až keď som prestala kojiť syna (syna som prestala kojiť 3.1.14, prvú menštruáciu som dostala 25.1.14). Je to možno neuveriteľné, ale ja som toho živým dôkazom, že ovulka môže byť aj bez menštruácie a ešte jedna vec prvá menštruácia po pôrode mi prišla v čase keď som už bola tehotná. No u mňa to všetko bolo asi spôsobené liečbou anovulačného cyklu pred tým ako som otehotnela so synom.
Nás toto tehotenstvo s manželom dosť prekvapilo a najmä keď sme sa dozvedeli, kedy som asi otehotnela, pretože k prvým 2 detičkám sme tak ľahko neprišli (pred dcérkou to bola cca polročná liečba nepravidelného cyklu, pred synom to bola liečba anovulačného cyklu)
no spini su to >D sa na to vrhnu no co uz sa aj tesim ze budemdvojnasobnov matkou no ja tiez neviem heh kedy je ovu u kaydeho inak ale musel to vychitat lebo uz som davno mala mat >D
lulu369 no tak to ste vychitali ja som musela zostat az po menzese kebo sme manzelom intivne nezili hned ako mi skoncilo sestonedelie tak o tyzden mi prisla ms a o tyzden na to prisiel manzel ked mi skoncila 🙂
@kaprkapr my sme to tak brali keď sa nám narodila dcérka (kojila som ju 2 roky, krámy som vôbec nemala, prvé mi prišli až 2 týždne potom čo som malú prestala kojiť). Syna som kojila 17 mesiacov, počas kojenia som krámy nemala, ale ovulku určite áno (aj keď u mňa za to asi mohla liečba anovulačného cyklu, ktorou som si musela prejsť kým sa mi so synom podarilo otehotnieť).
stanislavao no lebo som mala neplodne dni tak ma nenapadlo ze tie spinuchi si nasli aj tak cestu pred tym ako mal dojst manyel ked som mala ms , tak som bola u maminz a lietali nad domnou bociany dvaja , tak mi nieco naznacili , to iste sa mi stalo ked som bola prvy krat tehotna s malou chodili stale ya mnou a lietali nad domom ked som isla na nastevu k mame
no ved hej stavaju sa na tom stale smejem teraz ze zivot je jedna velka nahoda 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
podla mna si tehotna, staci aj slabulinka ciarka, to je jedno, neber to tak zle, moja mama bola s nami (som s dvojcat) sama na nas bez otca v obdobi ked neboli pampersky, chodila plakat plienky na potok a potom vesat, zehlit (uh a zo zaciatku aj ich vyvarala) a zvladla to, neboj nic zvladnes....
inac tu v USA sa takym detickam co sa narodia v takom kratkom obdovi medzi sebou (jeden rok) tak ich volaju Irske dvojcata....neviem ale preco to tak vravia skusim vygooglit 😀
@molka to je tak ked niekto v20 vyhlasi, ze sa uz nic viacej nepotrebuje ucit 😅
@bronia13 irsko je povestne svojou hlbokou naboznostou alebo ako to mam lepsie nazvat cize rodiny mali tolko deti kolko pan boh nadelil 😉 a vtedy ked ich nadelil cize ak rodicia zacinali s pohlavnym stykom hned ako mohli a bez akejkolvek antiky tak vies ako to vela krat dopadlo
prasiatko30 chod niekam ............ , ja za to nemozem ze sa do toho staras nejake tvoje odpovede ma nazaujimaju
@nika95 Vsak ti ani neodpovedam som ta vobec neoznacila v mojom prispevku ttakze aj tebe to iste
No moj dr. Zensky dr ma deti po 10 tich mesiacoch, a se mnu v porodnici tez taka bola, jeden 3 rocny, jeda 10 mesacna a babatko, no vsetko je mozne
@prasiatko30 dik, presne to som vygooglila 😀 chodime tu do katolickeho kostola, taky malinky a su tam 2 Irske rodiny co maju po 11-12 deti, wow, chodia takym obrovskym autom, tak tie starsie sa staraju o tie mladsie, podla mna to nie je fer voci tym starsim, ja to poznam podla seba mam sestru mladsiu o 17 rokov, hm furt som sa musela o nu starat, zo zaciatku mi hovorila aj mama...
@bronia13 inaksia filozofia zivota 😉
Hmmm,veeelmi lahko sa da otehotniet,veeeelmi lahko,ale pravdou je ze po porode mozes mat (najma ak kojis) dost rozhadzany cyklus
@nika95 po porode je najplodnejšie obdobie,,a to že to nechával v tebe to bolo ako zámer? lebo ked to partner dal do teba po porode to je taka šanca na otehotnenie ako keby si chcela chlapovi strelit facku a netrafíš 😀 takže velmi vysoká šanca na otehotnenie,,dokonca moja znama otehotnela 3m po porode a to si davali velký pozor
lady511 kto mal vediet xe vtedy je najplodnejsie obdobie som zvedava co mi povedia na gynde zajtra si idem robit teh. test aj dnes si idem kupit a spravim si aj dnes , ale ten co mam tam musi byt ranny moc tak si idem kupit druhy , no asik to tak osud chcel 🙂 🙂 🙂
culia1 ja nekojim kojila som mesiac mala ma alergiu na mlieko ma sojove
Toto som Ti už napísala v inej Tvojej téme:
Vieš koľko žien má deti do roka? Je medzi nimi rozdiel menej ako 12 mesiacov. Ako sa to asi stalo? emoticon emoticon emoticon
Otehotnieť sa dá vždy keď je sex. Dokonca niekedy aj pri chránenom. Jediná možnosť ako neotehotnieť je nesexovať. Ak už máte s manželom sex, tak rátajte aj s následkami. Hlavne ak je nechránený!
Je aj antikoncepcia vhodná pre ženy po pôrode, kojacie mamičky a pod. A tým nemyslím len hormonálnu. Nechajte občas aj chlapa nech má ochranu na starosti on. Hlavne po pôrode skúste radšej kondóm.
P.S. Gratujelej k bábenku.
jasne ze mozes ja som toho prikladom,medzi mojim synom a dcerou je rozdiel presne 13 mesiacov. Syn je 22.2 a dcera 22.3
Ahoj baby tak som tehotna vysiel mi dalsi test pozitivny je tam druha ciarka este slabucka ale je tam vidno ju 🙂 este rano si spravim dalsi , heh ci bude este silnejsia

@kaprkapr je velmi nepravdepodobné, že by bola ovulacia bez menzesu. Ak sa stane, že žena otehotnie bez menzesu, tak to jedine vtedy ak vychyta tu prvu ovulaciu, po ktorej by však už menzes prišiel. Ja som bola tak po 16 mesiacoch po pôrode na preventívku a hovorím gynekologovi, že ešte nemam menzes. A on ked pozeral sonom, tak mi hovorí, no ale už ju čakajte v najbližších dnoch, lebo na vaječníku mate žlté teliesko, ktoré sa tvorí po ovulacii, čiže prvu ovulaciu už mate za sebou. A tak aj bolo o 4 dni po prehliadke som ozaj dostala menzes. Takže jedine takto to môže byť. KEd som sa ho pytala, či môže nastať prípad, že žena mava ovulaciu bez menštruacie, tak povedal, že je to velmi nepravdepodobné ale neopovaži sa vylučiť to na 100%, kedže príroda vie postvarať všelijaké kusky, o ktorych by človek nikdy ani neuvažoval.