Môžem otehotnieť 3 dni po menzese?

mamalucia
15. júl 2014

ahojte chcem sa opýtať či môžem ostať tehotná ked som mala styk 3 dni po skončení menstruácie?mám 2 deti a zatial neuvazujeme nad tretím lebo by som chcela ísť už do práce.

sissy27
15. júl 2014

pokiaľ máš aktívny sexuálny život, tak je vždy možnosť, že budeš tehotná... antikoncepcia túto možnosť minimalizuje...

cackaa
15. júl 2014

jasné, že môžeš...dúfam, že už nikto neverí na plodné a neplodné dni...

dr_janka
15. júl 2014

Otehotniet mozes aj mimo plodnych dni. Inak na margo plodnych a neplodnych dni. Ja som s manzelom uz 10 rokov a nikdy som nebrala antiku. Poznam svoj cyklus ako hodinky. Ked sme sa rozhodli mat babo, dali sme to na prvy krat. Este aj viem presne, kedy som v ten mesiac ovulovala, este aj cas 🙂 Takze plodne a neplodne dni su super, hlavne ked si nechces nicit telo antikou, len mam pocit ze zeny su pohodlne 🙂

kikushka2386
15. júl 2014

Mozes otehotniet.urcite by som sa nespoliehala na plodne a neplodne dni a podobne aj prerusovany sex

kiki68
15. júl 2014

mozes, existuje aj violentna ovulacia a tam ratanie plodnych a neplodnych dni nepomoze,lebo vajicko sa vplyvom toho,co sa deje s telom nahle uvolni a moze prist k oplodneniu. Ked je niekto s partnerom stale a nebrania sa na 100% tomu mat dietatko,keby cosi,tak su plodne a neplodne dni velmi dobre. Keby ale s niekym neplanujem velku buducnost,tak by som sa tomu vyhla oblukom.

sednaja
15. júl 2014

mamalucia / dr_janka - presne na túto tému som sa bavila so svojou gynekologičkou a povedala, že už má véééľmi veľa mamičiek, ktoré tvrdili, že plodné/neplodné dní sú výborná "antikoncepcia". Jasné, sú také ženy, ale je ich máličko a sú to šťastné osoby. Najlepším kompromisom zdravia a účinnosti je asi vnútromaternicové teliesko - ale Mirena (nie Dana), Pravdepodobnosť otehotnenia je síce v strede cyklu, mimo toho je nízka, ale nie nevylúčiteľná (osobne si myslím, že skôr tehotná nie si, ale rada by som sa dozvedela, keby to tak nebolo). My sme prvé bábo doslova "vedeli, kedy robíme", ale k druhému dodnes netuším ako sme prišli 😀 .......takže tiež nie som zástanca spoliehania sa na plodné/neplodné dni. Držím palce, nech to tehotenstvo nie je, teda najprv práca a potom snáď tretie -)

mimik79
15. júl 2014

ano,otehotniet mozes, ale zvlastne mi pride ze pises ze neplanujete tretie dietatko a aj napriek tomu mas nechraneny styk, kde ta moznost je? ale dufam teda ze to dopadne k tvojej spokojnosti🙂

sono2
15. júl 2014

Ja stale nechápem ako sa vplyvom niečoho môže vajíčko uvoľniť. Veď tomu predchádza proces a nie párhodinový ako, že orgazmus a tak. Je pravda že spermie prežijú viac v tele ženy preto sa môže niekomu zdať že otehotnel mimo dní . Alebo ženy s nepravidelným cyklom. O tom musíš ale vedieť. Ak máš normálny cyklus a nemáš krámy osem dní tak si myslím že nemôžeš byť tehotná. Tri dni po men.by si musela mať pri tom nejaký extra krátky cyklus pričom by si mala už ovu siedmy ôsmy deň. Škoda že si nedala dĺžku cyklu a dĺžku men. Dúfam že som ti pomohla. Sama sa riadim plod dňami zatiaľ žiaľ bez úspechu...

zltalienka
15. júl 2014

Priemerná dĺžka menštruácie je 3-5 dní. Životnosť spermií vo vhodnom prostredí v tele ženy je až 5 dní. Pri "normálnom" cykle je ovulácia cca na 14. deň cyklu. Spočítané: 5 dní menštruácia + 3 dni po + 5 dní životnosť spermií = 13. deň cyklu, v ktorý pokojne mohla byť ovulácia.
Áno, žena môže otehotnieť aj 3 dni po menštruácií, a nemusí mať ani extra krátky cyklus, stačí úplne "normálny".
@mamalucia dúfam, že tentokrát dve čiarky nebudú.

katarinamarkova
15. júl 2014

samozrejme ze mozes

jana_eyre
15. júl 2014

ano.. ja som otehotnela posledny den menstruacie..

maja22
15. júl 2014

@cackaa neviem, ako si to myslela o "viere v plodné a neplodné dni", lebo to nie je o viere, to je fakt, že žena má plodné a neplodné dni. Muž je plodný stále, žena počas ovulácie. V tele zdravej ženy do určitého veku (čo je individuálne) stále prebieha proces prípravy na tehotenstvo, ak k otehotneniu nepríde, menštruáciou sa telo zbaví neoplodneného vajíčka a celý proces sa opakuje, má svoje fázy, názvy, učili sme sa to na biológii, príp. samoštúdiom. Akurát je každý cyklus iný, čo sa týka počtu dní, máloktorá žena ho má presný ako hodinky. Už to vysvetlila zltalienka. Počet plodných dní u ženy zvyšuje životnosť spermií. Žena si môže vlastnú plodnosť odsledovať pomocou rôznych príznakov, napr. denným meraním teploty, sledovaním hlienu, bolestí brucha, nálad a iných príznakov, je to na dlhšie. Ak si tou "vierou" myslela to, že žena verí, že si odsleduje svoju plodnosť správne a vyhne sa počatiu alebo si ho naplánuje, tak áno, poznám takých ľudí, čo tomuto veria 😉 Ono je to trochu životný štýl, riadiť sa prirodzeným cyklom ženy a prispôsobiť sa mu. Osobne ho odporúčam 🙂 .
Odpoveď pre zadávateľku otázky: otehotnenie je možné, všetko závisí od toho, kedy prebehla ovulácia a životnosti spermií. Zltalienka to vysvetlila podrobne.

l3yla
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre