icon

Možné tehotenstvo

28. apr 2023

Dobré ránko. Chcem sa poradiť mám 7dbí do ms a ráno po zobudení mám bazálnu teplotu 36,8 cez deň ju zvyknem mať aj 37,5 nože ísť podľa vás o začiatok tehu test ešte nechcem robiť keďže možno by bol ešte negatívny a nechcem sa sklamať hľadám nádej

autor
28. apr 2023

Pardon dní

zuzanaete
28. apr 2023

Teplota merana cez den nema ziadnu vypovednu hodnotu. A ta merana rano teraz este tiez nie. Ak sa udrzi aj v case ocakavanej menstruacie, tak si pravdepodobne tehotna.

veronikaszabova
28. apr 2023

Bazalnu merias pravidelne kazde rano?

autor
28. apr 2023

@veronikaszabova áno už asi 3 dní je zvýšená

autor
29. apr 2023

Dobré ráno aj dnes som si merala hneď po zobudení a bazalna je 36.9 a test z ranného moču negatívny mám také návaly tepla ale tie zvyknem mať aj pred ms tak ja neviem minule som sa dokonca spotila z ničoho nič tak ja neviem 🤷dnes je to 13 deň od nechraneneho styku tak ak je to tam kedy by to už mohlo ukázať

zuzanaete
29. apr 2023

Vcera si pisala, ze mas 3 dni zvysenu teplotu. To znamena, ze pred 3 dnami prebehla ovulacia, dnes je to teda pred 4 dnami. Teplota stupa po ovulacii. Takze je veeeeeelmi mala sanca, ze by si bola tehotna zo sexu pred 13 dnami. Toto vychadzam len z udajov, co si dala. Treba ratat dni od ovulacie a nie od sexu. Spermie vedia pockat 3-5 dni na vajicko. Priznaky moze sposobovat stres. Lebo ak teda naozaj bola ovulacia pred 4 dnami a aj by si otehotnela, tak telo este netusi (netvori hormon), ze je tehotne. Vajicko len “plava”, aby sa uhniezdilo.

any_soj
29. apr 2023

Ahoj. Teplota meraná cez deň nie je bazalna teplota. Takou je teplota meraná bezprostredne po spánku, aspoň 4-6 hodín spánku, ako prvá vec ešte v posteli, meraná v telesnej dutine (ústa, pošva) - ak ústa, tak nesmies predtým ani ústa otvoriť, nič hovoriť, piť,... A vzostup - musí byť meraná vždy v rovnakom čase (+- pol hodina), rovnakým teplomerom, na 2 desatinne miesta. Ovuláciu potvrdzuje, keď sú aspoň 3 po sebe idúce teploty vyššie, než 6 predchádzajúcich a z toho aspoň jedna vyššia o 0,20°C. Čiže posudzuješ vždy 9 predchádzajúcich hodnôt.
Jedna sama hodnota (36,8) nehovorí vôbec nič, úplne zbytočne ju píšeš. Ide o relatívnu hodnotu (čiže jej vzťah k predchádzajúcim), nie o absolútnu (čiže o konkrétne číslo).
Kuk stránka lpp.sk, nech nemeriaš zbytočne 🙂

autor
30. apr 2023

No dnes ráno po prebudení mám teplotu 36, 7 asi dostanem ms keďže teplota klesá no uvidíme