Možné tehotenstvo
Dobré ránko. Chcem sa poradiť mám 7dbí do ms a ráno po zobudení mám bazálnu teplotu 36,8 cez deň ju zvyknem mať aj 37,5 nože ísť podľa vás o začiatok tehu test ešte nechcem robiť keďže možno by bol ešte negatívny a nechcem sa sklamať hľadám nádej
Teplota merana cez den nema ziadnu vypovednu hodnotu. A ta merana rano teraz este tiez nie. Ak sa udrzi aj v case ocakavanej menstruacie, tak si pravdepodobne tehotna.
Bazalnu merias pravidelne kazde rano?
@veronikaszabova áno už asi 3 dní je zvýšená
Dobré ráno aj dnes som si merala hneď po zobudení a bazalna je 36.9 a test z ranného moču negatívny mám také návaly tepla ale tie zvyknem mať aj pred ms tak ja neviem minule som sa dokonca spotila z ničoho nič tak ja neviem 🤷dnes je to 13 deň od nechraneneho styku tak ak je to tam kedy by to už mohlo ukázať
Vcera si pisala, ze mas 3 dni zvysenu teplotu. To znamena, ze pred 3 dnami prebehla ovulacia, dnes je to teda pred 4 dnami. Teplota stupa po ovulacii. Takze je veeeeeelmi mala sanca, ze by si bola tehotna zo sexu pred 13 dnami. Toto vychadzam len z udajov, co si dala. Treba ratat dni od ovulacie a nie od sexu. Spermie vedia pockat 3-5 dni na vajicko. Priznaky moze sposobovat stres. Lebo ak teda naozaj bola ovulacia pred 4 dnami a aj by si otehotnela, tak telo este netusi (netvori hormon), ze je tehotne. Vajicko len “plava”, aby sa uhniezdilo.
Ahoj. Teplota meraná cez deň nie je bazalna teplota. Takou je teplota meraná bezprostredne po spánku, aspoň 4-6 hodín spánku, ako prvá vec ešte v posteli, meraná v telesnej dutine (ústa, pošva) - ak ústa, tak nesmies predtým ani ústa otvoriť, nič hovoriť, piť,... A vzostup - musí byť meraná vždy v rovnakom čase (+- pol hodina), rovnakým teplomerom, na 2 desatinne miesta. Ovuláciu potvrdzuje, keď sú aspoň 3 po sebe idúce teploty vyššie, než 6 predchádzajúcich a z toho aspoň jedna vyššia o 0,20°C. Čiže posudzuješ vždy 9 predchádzajúcich hodnôt.
Jedna sama hodnota (36,8) nehovorí vôbec nič, úplne zbytočne ju píšeš. Ide o relatívnu hodnotu (čiže jej vzťah k predchádzajúcim), nie o absolútnu (čiže o konkrétne číslo).
Kuk stránka lpp.sk, nech nemeriaš zbytočne 🙂
No dnes ráno po prebudení mám teplotu 36, 7 asi dostanem ms keďže teplota klesá no uvidíme

Pardon dní