icon

Nechcem byť tehotná

27. apr 2022

Ahojte ženy.. potrebujem sa vyrozprávať, zúfalo. Nezvládam svoju situáciu

Mám 22 rokov, konečne môj život nabral zmysel, zistila som akym smerom chcem ísť, na akú VŠ, našla si úžasnú prácu, ktorá je hádam ako zo sna. Mám radosť z každého dňa, začala som byt optimistická, skratka všetko sa konečne zlepšilo.

Problém je v tom, že mi tento mesiac neprišla menstruacia. Môj pravidelný cyklus sa za posledné mesiace rozhadzal, mávala som ho 14 až 28 dňový, neviem či som vôbec mávala ovulaciu keďže som nemala žiadne príznaky a to u mňa boli vždy veľmi citeľne - viditeľne.
Tento mesiac ani neviem kedy som ju mala, 14ty deň cyklu som mala ružové spinenie - deň po tom prerušovanú suloz. Následne styk už len s prezervatívom. 24ty deň cyklu sme mali znova prerušovaný - medzi dvoma prerušovanými som mala hustý biely výtok ( ako ten neplodný ) následne 25 deň cyklu sa mi začal hlien ťahavý - kvalita vaječného bielka. Menzes mi teda neprišiel, v deň keď mal prísť sa mi objavil zápal obličiek. Bojím sa urobiť si test. deti rada nemám, nechcem mať, preto som začala brat HAK, len chvíľu trvalo kým sa lekárka rozhodla ktorú verziu mi predpise ..

Mám strašný strach, som si vedomá, že som urobila chybu, za tie 2 nechránené styky, čo viem s istotou je, že priateľ ejakuloval mimo mňa, vyťahovali sme oveľa skôr až trebalo dorábať rukou.. prosím, čo mám robiť ?

Strana
z2
akbara77
27. apr 2022

@lalenka33 veľmi jednoduché riešenie, ale pre veľké percento žien nepochopiteľné. A ešte sa čudujú, ako môžu byť tehotné, keď sulozili."trebalo dorabat rukou" skoro ma piclo...už čakám niekedy v príspevku videjko tých trúb, čo sa divia, že po sulozi môžu otehotnieť.

elementissa
27. apr 2022

Joooj, no ja ti rozumiem veľmi. Bola som tehotná raz a dokým nešiel manžel na zákrok som ja takéto nervy mávala každý jeden mesiac. Nemám pravidelnú menštruáciu, chodí si ako sa jej zapaci. Aj teraz mám už asi 38 deň cyklu, ale teraz mi to už stres nerobí, lebo viem, ze som 1000000% není tehotná. Tak cyklus sa posúva, telo sa mení, môže to mať rôzne príčiny, mohla si byť nedávno chorá, ja som napríklad mala v marci kovid (akurát počas MS) a dočítala som sa, že kovid tiež môže spôsobiť pokazenie cyklu, ja som teda už od kovidu kramy nemala, ale zasa som kľudná, veď keď prídu, prídu a keď nie, menej starostí pre mňa 😆 raz prídu určite. Alebo si povedia, že pred 30tkou je vhodný čas na menopauzu a už neprídu nikdy. Popravde, nemusia, chýbať mi nebudú :D ale úplne chápem tvoj stres. Ja som nikdy nebola schopná spraviť si test. Proste som si radšej dala víno a fakt horúcu sprchu rovno na brucho- čím som sa presviedčala, že ak by som aj bola tehotná, tak si spustím potrat.. a proste dni a noci plné úzkosti, čo ak budem tá jedna z milióna, ktorá aj cez dve ochrany otehotnela...libido v keli, na sex som mala chuť tak raz za mesiac aj to hneď na druhý deň stres. To je proste o ničom život, tak sa nedá fungovať. Ale už nemám stres. Tebe by som tiež poradila takú permanentnú formu antikoncepcie, ale ty ešte dieťa nemáš a teda nevieš či ho niekedy budeš chcieť (len zatiaľ ho nechceš). Keby si už dieťa mala a vedela by si, že toto už absolvovať nikdy nechceš, tak určite je pre takých dostresovanych ľudí najlepšia definitívna antikoncepcia- sterilizácia či vazektómia. Na 99,99999999% tehotná nie si a veď dieťa aj tak nechceš, tak si daj to víno, ľahni do horúcej vane (mne pomáha na spustenie MS aj sex), nejaká väčšia fyzická aktivita... A ona príde o pár dní určite. A keď by neprišla do konca týždňa, tak choď na vyvolavacku. Držím palce a prajem čo najmenej stresu

nafka0483
28. apr 2022

Autorka pokial viem tak zacat s HAK sa ma pri krvacani, nie spineni. Mala si pockat na riadne krvacanie. Ktovie aky den cyklu si vlastne bola ked si zacala brat, mozes to mat aj preto uplne rozhadzane.

Tiez si myslim ze tehotna nebudes, ale ten trst si jednoducho urob.

autor
28. apr 2022

@elementissa áno presne toto.. zvažovala som trvalú antikoncepciu keďže deti nechcem vôbec, ale ktovie čo a ako sa zmení, tak zatiaľ do toho radšej nejdem. Som si vedomá, že pre chvíľku rozkoše a pohodlia bez prezervativu mam teraz tieto nervy.. vždy si dávam pozor a mesiac pred nasadením HAK urobím toto.. žiaľ no
@nafka0483 a že prečo počas špinenia, na základe dohody s gynekológom.. čo na to povedať, ja sa nevyznám a pokial on povie, môžem len dúfať že je to správne čo mi poradil

monka105
28. apr 2022

Kľud. Mala si zápal obličiek, telo je v strese, silné lieky, kvôli tomu ti mešká menzes. Aj mne tento mesiac kvôli chorobe meškal týždeň. Sprav si test, aby si sa ukľudnila, hlavne nepanikár. V tvojom prípade má meškajúca MS x ďalších vysvetlení.

nafka0483
28. apr 2022

Gynekolog kazal zacat brat uz pri spineni? Urob test, pripadne sa objednaj na kontrolu.

cervenaruza123
28. apr 2022

Kedze mas zapal obliciek, uz to samo osebe moze sposobit meskanie cyklu. Nepanikar, sprav si test a uvidis. Ale ked sexualne zijes, musis s takym niecim ratat, o to viac ked si nedate pozor. Taze mas aspon poucenie do buducna, ked nechces dieta, treba si davat velmi pozor a neriskovat. Pritom vzdy sa moze stat, ale aspon budu minimalne sance.

kulumulu123
28. apr 2022

Hlava mi to neberie sexovat bez ochrany sa nebojis hlavne ked na 100% nechces otehotniet ale urobit si test sa bojis 👌👌... Ja mam pocas ovulacie vzdy slabulinke krvacanie iba tolko ze mam ruzove na toaletaku ked sa utriem po malej potrebe a ten tzv plodny hlien som este nemala v takom mnozstve ze by so mna tiekol... Takze to ze si to nepostrehla neznamena ze si nemohla mat ovulaciu.... Nabuduce skus riesit najprv antikonc a potom sex vyhnes sa vsetkemu stresu ktiry momentalne zazivas 👍

martinellacka
28. apr 2022

pri tom zapale je podla mna uplne normalne, ze sa ti menzes rozhadze a tak isto nan posobi aj stres, takze sa skus hodit tak nejak trocha do kludu

ibrunova
28. apr 2022

Brala si hak počas toho, čo tu popisuješ?

kvetinka75
28. apr 2022

ženy, ak sa bojíte byť tehotné tak sa sakra chráňte. Potom len lamentujete ale kto môže za vašu situáciu? Len vy. Tak keď niečo nechcem, spravím všetko pre to. Tehotenstvo nie je ako kúpiť si zlé topánky. Tak preboha rozmýšlajte hlavou

nafka0483
28. apr 2022

@ibrunova Pytala som sa, pise ze az po tych stykoch nasadila.

ibrunova
28. apr 2022

@nafka0483 to je tiež divné, ak menzes nedostala, však tabletky sa dávajú v prvý deň menzesu.

nafka0483
28. apr 2022

@ibrunova Jj, pise ze zacala spinit a tak sa jej menstruacia rozbieha, tak vraj gynekolog povedal ze nasadit. Jej nasledne spinenie prestalo.
Ja viem tiez tak ze cakat ma krvacanie, nie spinenie.

autor
28. apr 2022

@ibrunova vtedy ešte nie

autor
28. apr 2022

@nafka0483 tak vzhľadom na to, že je to prvá skúsenosť z HAK som počúvala lekára..

autor
28. apr 2022

Avšak čisto teoreticky, ak mi menzes mešká už 6 dní, a jednalo by sa o tehotenstvo, aspoň minimálne príznaky by boli prítomne, nie?

lalenka33
28. apr 2022

@akbara77 že videjko 😁 ja mám niekedy chuť skopírovať tieto niektoré diskusie a poslať Grohlingovi na instagram nech konečne začnú riešiť sexuálnu výchovu na školách lebo toto je katastrofa čo sa tu denne objavuje za skvosty.

ibrunova
28. apr 2022

prebojha kúp si test, aj tak sa tomu nevyhneš, či už bude pozitívny alebo negatívny, darmo tu budeš meditovať, či si či nie, o 5 minút môžeš mať jasnú odpoveď. Úplne najlepší bol prvý koment 😂

ika11123
28. apr 2022

Urob si test držím ti palce 🙏a dúfam že z toho budete mať ponaučenie keď nechcete deti treba sa chrániť ešte raz držím palce

lalenka33
28. apr 2022

Pokiaľ si začala brať HAK už počas špinenia a nepočkala si na normálne spustenie MS, tak tá ani nemusí prísť. Mohla si ju tým skorším nasadením HAK zastaviť. Bežne, keď žena niektorý cyklus nechce MS, tak užíva HAK bez prestávky a MS nepríde. Ty si jej rozbeh mohla kľudne zastaviť. Očividne ste sa s lekárom nepochopili, ale aj v príbalovom letáku sa píše ako začať užívať MS. A sorry, ale to by si už fakt mohla vedieť, že za 1.deň cyklu sa považuje deň, keď sa spustí normálne krvacanie a nie predmenštruačné krvacanie. Fakt sa vám dámy čudujem, že neovládate úplné základy, nechcete deti, ale sexujete bez ochrany. Veď do kelu keď máte modrého koňa, tak máte aj google a keď niečo neviem, tak si to najdem a doštudujem a potom sexujem.
Máš 2 možnosti ísť si kúpiť test a vedieť na čom si, alebo čakať na spustenie MS, čo u teba môže byť až potom, čo zješ celý blister tabliet a budeš mať prestávku.

lenkakravcova
28. apr 2022

Už si si ten test urobila, alebo co chceš ďalej diskutovať?
Chod na WC, ocikaj paličku, a daj vedieť..

drahomirrra
28. apr 2022

@lalenka33 Tiež si myslím, že si rozsypala cyklus zlým začatím užívania HAK. Ale ktovie, aj tehotenstvo je možné a reálne, prečo nie. Kto má sex, môže mať dieťa. Normálka.

lalenka33
28. apr 2022

*predmenštruačné špinenie nie krvácanie

lalenka33
28. apr 2022

@drahomirrra samozrejme pri každom nechranenom sexe je šanca otehotnieť a ešte keď má nepravidelný cyklus a ani netuší kedy má ovuláciu... kolko žien otehotnie aj pri použití ochrany nie to ešte takto ako autorka

gubcikova
28. apr 2022

Menštruácia nepríde,lebo si si zle nasadila hak

Strana
z2