Nechcené tehotenstvo v 20-ke
Ahojte žienky, ako začať. Urobila som si tehotenské testy, keďže som bola na vyvolavacke MS a cítim sa úplne inak ako pred MS. 2 testy boli pozitívne. Idem k lekárovi dnes. Mám ale len 20 rokov a rodičov by to úplne položilo, keby zistia, že som tehotná. Študujem externe na VŠ. Neviem, čo robiť. Som zúfalá. Hlavne, ako to oznámiť rodičom. S priateľom nemáme bývanie, v podstate nič. Akoby sa mi zrútil svet.
Zažila som veľmi podobnú situáciu ako máš ty. Otehotnela som na VŠ pred Bc štátnicami.. To bol sok! Nevedela som zrazu co robiť. Môj už terajší muž sa tešil aj keď sme nemali všetko ideálne. Chodila som na denné štúdium nemala som nárok na materskú skoro na nič. Tiež som sa to bála povedať mame. Ta mala iný pohľad na môj život. Nakoniec sme všetko zvládli. Škola dokončená popri krpcovi práca v obore.. Bývanie už máme vlastné a syn bude mať 8r a ja som mala tento rok 30..držím palce. Určite to zvládnete.
@ejka87 Tak máš dve možnosti. UPT alebo si dieťa nechať. Je to na tebe. Nikto normálny ťa za UPT nebude odsudzovať, tak isto aj keby si si dieťa nechala.
Vies kolko bab malo deti v takom skorom veku a maju uplne normalny zivot. Prave ze by si sa mala tesit, ze sa vam to podarilo. Kolko zien by aj chcelo a nedari sa im. Bud rada, dieta je bozi dar ako to tu viacere zeny napisali. A treba sa tesit z toho, vsetko ostatne sa poriesi!
@ejka87 vsetko je tak ako ma byt ❤ ty uz mas 20r, moja mama sa to dozvedela ked som mala 18r a posledny rok na strednej 🙂 surovo ma odviezla k svojej znamej gyn.na potrat. Lenze neskoro 🙂 ja som dieta ale chcela, to bol moj jediny sen po otrasnom detstve a bolo mi jedno ako si to mama predstavuje, vzdy sa vyhrazala ze ak prideme domov tehotne ze nam to vyskrabe vidlickou alebo ze mame ist aspon 200km od nej prec atd , no proste " laska odmala".
Je tomu uz cez 13rokov a veru mama lutuje velmi ze ma tahala na potrat.
Dala som aj maturu na jednotky. Byvali sme zo zaciatku u svokry ,3r. Do prace som sla hned po skole.
Vsetko je tak ako ma byt ❤ ked mas zdravie, dokazes vsetko na svete zvladnut 🍀
Mam skoro 38 a 4,5 rocnu dceru a 3 mesacneho chlapca. Milujem svoje deti najviac na svete, ale co by som dala za to kebyze ich mam v dvadsiatke. Vtedy som vobec nepotrebovala spanok, aj ked som chodila do skoly nerobilo mi problem ponocovat. A teraz? Chodim ako chodiaca mumia... Rodicia to predychaju, neskor budu aj stasty. Co sa tyka skoly, da sa vsetko zariadit, nieje to koniec sveta.
Nech sa rozhodneš ako kolvek myslí aj nato ze ak by si prvé dieťa dala preč je tam riziko ze ďalšie uz nemusis mať 😔 prajem veľa síl
@ejka87 super ❤❤
Prajem hlavne vela zdravicka, aby si to s drobcom dotiahla do uspesneho konca
@ejka87 Tak to je uzasne! My sme tiez mali dcerku pocas VS - obaja denne studium. Rodiny nas maximalne podporili a pomohli. Kedze sme chceli byt a zit ako manzelia, tak sme hned aj svadbu naplanovali a stihli. Hned ako sa dalo sme sa osamostatnili, po 3 rokoch sa nam narodilo vytuzene druhe (tentokrat to bol chlapec), to uz sme si prerabali vlastne byvanie. Nikdy som nic neolutovala a bolo to super tak, ako to bolo. Dieta je dar ♥️. Casom sme odisli do zahranicia a tu sa nam este narodila vytuzena dcerka. Deti maju teraz 13, 10, 2 a pol. Je to super a mne vyhovovalo, ze sme boli a sme 😁🤪 mladi rodicia.
Velmi vam drzim palce a tesim sa, ze to rodicia dobre prijali. Urcite Ti odlahlo a zacnes sa tesit aj Ty, uvidis ♥️.

Dieťa je Boží dar. Tvoj strach chápem, hlavne, keď si vždy plnila očakávania rodičov. Ja by som im to povedala až neskôr, nech máš o stres menej. V priateľovi máš oporu, to je dobre. Rodičia nemôžu rozhodnúť o tvojom dieťatku. Raz sa aj tak osamostatníš... Nepoznám ich, ale po prvom šoku, to ľudia zvyknú "rozchodiť". Prežili to už aj rodičia mladších tehotených dievčat. Z okolia poznám prípad, keď maturantka otehotnela. Jasné, že nikto z rodičov jej ani jej priateľa, si to tak nepredstavoval, ale podporili ich, ppmáhajú. Mladí študujú a malému sa darí. Zvládnete to!