icon

Neplánované tehotenstvo

kate1616
7. feb 2016

Ahojte mamičky. Prišla som k vám pre radu. Dnes okolo 2.00 nadránom som mala s mm nechránený pohl.styk. Bol vášnivý a kedže sme nemali doma deti (boli u svokrovcov) tak som sa úplne uvolnila. Mali sme takmer spoločne orgazmus. Prv ja a potom on s tým že ja som bola hore. Samozrejme že vedel že mám plodné dni ( vravela som mu to pred pár dňami, ale akosi na to pozabudol ☹ (chlapi...) akonáhle mi povedal že bol aj on, zľakla som sa a hneď zoskočila a utekala som na wc nech to zo mna vyjde. Potom som si lahla a kukla do menštruačného kalendára kde mi bolo poukázané že mám dnes ovuláciu. Aj som včera aj dnes pociťovala na ľavej strane mierne bolesti tak viem že ovulácia nastala. ☹ nevedela som preto spať celú noc, lebo sme zvažovali nad tabletkou "PO" aj ráno som s tým vstávala ale brala som silné antibiotiká tak som nevedela či to vôbec zaberie. O 14.00 bolo presne 12 hodín po pohl.styku a zvažovala som či kúpiť,lebo som v tom čase bola v Obchodnom centre. No s MM sme sa dohodli že radšej nie, lebo by to nemalo účinok po silných antibiotikách. Tera som z toho dosť na nervy či mohlo nastať oplodnenie. Mám už dve deti (4 a 6) a na tretie ešte niesme pripravený. Baby povedzte. Je tam vysoká šanca otehotnenia, alebo som to možno ( viem som naivná) to zachránila s tým že som hneď išla na záchod. Som z toho nervózna. Nebyť tých silných antibiotík vzala by som si tabletku "PO". ☹

Strana
z2
dionyzka
7. feb 2016

@kate1616 ... tak toto je pekne citanie - manzelova reakcia. Presne tak, urobte ako to citite. Asi to tak malo byt. Ono ked sa to cloveku tak nejako vsetko rozlezi v hlave, tak ho napadnu i ine riesenia. A mozno pridete i na to ako mat vlastne byvanie a vsetko to vyriesite. 🙂

poohie
7. feb 2016

@kate1616 mas uzasneho muza!!! skvele! nech vas zehna Boh, ci s tretim dietatkom alebo bez neho!

irusa
7. feb 2016

nemusíš byť hneď tehotná

maja22
7. feb 2016

@myjusiatko len toľko, že je rozdiel počatiu dieťaťa zabrániť a počaté dieťa odstrániť. Preto tá výstraha o abortívnom účinku. Stačí také vysvetlenie?

myjusiatko
7. feb 2016

@maja22 ja rozumiem co slovo abortivny znamena. Nerozumiem, co to ma spolocne s temou. Zakladatelka sa nepytala, aky je ucinok tabletky po. A je to len jej vec, ci by si ju vzala alebo nie. Pride mi nemoralne hrat na city spominanim ucinku tabletky, ked sa na to nepytala.
V kazdom pripade je to jedno. Dopadlo to najlepsie, ako mohlo.

maja22
7. feb 2016

@myjusiatko Je nemorálne hrať na city? A brať tabletku s abortívnym účinkom je morálne? 😲 Padla mi sánka práve, ale áno, dopadlo to najlepšie ako mohlo, tak nemusíme túto debatu rozvíjať ďalej.

myjusiatko
7. feb 2016

@maja22 to uz je vec kazdeho svedomia a nikto nema pravo do toho hovorit.

maja22
7. feb 2016

@myjusiatko nesúhlasím, ale nemienim to tu ďalej rozvíjať.

poohie
7. feb 2016

@myjusiatko ja si myslim, ze keby v tom zakladatelka temy mala jasno, tak si ju proste vezme a nepyta sa tu. pytala sa a kazdy napisal svoj nazor, skusenost... samozrejme, ze rozhodnut sa musela sama.

kate1616
autor
8. feb 2016

Ďakujem baby za všetky vaše názory. Táto diskusia mi veľmi pomohla a hlavne otvorila oči. Všetko našťastie dobre dopadlo a nemať tak užasného manžela tak by som si to možno aj raz vyčítala. 🙂 uvidíme či nám pán Boh požehná dalšie dieťatko alebo nám dá na vedomie že s tým ešte máme počkať. Bol to pre mna veľký zmätok a dilema. Ďakujem za pomoc 🙂

lenbea
8. feb 2016

@kate1616 nerob hned paniku. dobre, že si tú tabletku nevzala. ak si aj tehotná, tak to tak možno má byť. mladšia má už 4 roky, to je v pohode. ja budem mať 3 deti velmi po sebe a čo teraz. ale nebolo mi všetko jedno, ked som zistila, že čakáme. a to som si myslela, že už dávno je po ovulácii. na to Ti kalendár nestačí, treba sledovať príznaky. možno sa budeš najprv báť, ale potom ta znova zaplaví pocit túžby po bábatku. radšej sa priprav na to "horšie". i ked je to možno to lepšie nakoniec. daj vedieť, ako to dopadlo

kate1616
autor
8. feb 2016

@lenbea Ďakujem za povzbudivé slová 🙂 taktiežcsom toho názoru. Odsledujem to a uvidíme. 21.2 mám dostať mensku tak ešte mi ostáva čakať. A samozrejme dám vedieť ako to dopadlo 😉

lenbea
9. feb 2016

@kate1616 niektoré testy sa dajú robiť aj po 3 dňoch sa mi zdá. ak to nemôžeš vydržať. 3. dieťa ešte nie je také hrozné.

myjusiatko
9. feb 2016

@lenbea pochybujem, ked prvy tyzden je hladina HCG v krvi 0-5. 🙂

poohie
9. feb 2016

@lenbea hladina HCG zacne stupat az po uhniezdeni, co trva par dni (5, 7, 9, kazdy inak tvrdi). a nez vystupi na taku hodnotu, aby to test dokazal zachytit, dalsie dni. takze po troch dnoch to podla vsetkeho zistitelne nie je.

kate1616
autor
9. feb 2016

lenbea asi mala na mysli 3 dni po uhniezdení. A uhniezdenie trvá 5 dni. Už teraz je druhý den a zajtra tretí. Ide to rýchlo.

kate1616
autor
9. feb 2016

Niekto mi poslal z vás srdiečko. Ďakujem veľmi ma potešilo 🙂

lenbea
9. feb 2016

ja to nemám naštudované, len sa mi zdá, že som to niekde čítala.

kate1616
autor
20. feb 2016

Tak baby, dnes ráno som dostala mrchy takže tehu niesom.

lenbea
20. feb 2016

@kate1616 no tak nič 🙂))

poohie
20. feb 2016

@kate1616 je to, ako to ma byt 😉

Strana
z2