icon

Nežiadúce tehotenstvo počas nesprávneho užívania antikoncepcie

15. okt 2025

Dobry deň,pre začiatok prosim len normalne odpovede a žiadne vysmešky naozaj som zufala s toho druhe babätko už nechceme.
Takže začnem takto mam 22 rokov antikoncepciu berem už od 20 rokov,posledná tabletka z plata bola 21.9. Menzes sa dostavil cca 24.9.trval cca 30.9.-1.10. plus som mala špinenie 2.10.-3.10.cca presne neviem takze som mala 14 dnovu pauzu.6.10.som zacala uživat znova tabletky to bol pondelok,viem ze je som zle uživala cele 2 roky tabletky mala byt 7 dnova pauza a nie 14 dnova no na zaciatku ako som si predpisala antiku tak som sa zle rozumela z doktorom rozumela som tak ze dokial mam menzes a spinenie do vtedy sa lieky uzivat nemaju a mam to vzdy uzivat v pondelok aby som sa nepomylila…no ale uz viem ako sa to ma uzivat🫣.Takze pocas tejto pauzi sme mali s partnerom nechraneny styk ako vždy počas tych 2 rokov a nebola som tehotna za cele 2 roky …no len teraz uz asi tyzden citim cudne krce v podbrusku ako keby mam dostat menzes je mi nevolno az na zvracanie,toto som nikdy nemala teda nepamätam si to ze by som to takto mala,jasne ze sa partner sa spravi vedla, ale viem ze existuje pred-ejakulačna tekutina 🫣ale zasa si hovorim ked som nebola tehotna pocas 2 rokov tak teraz budem?….aj ked sme sa snazili o prve babätko tak som neotehotnela hned zo začiatku sa nam nedarilo až ked som si kupila ovulačne testy až potom to sa nam podarilo hned otehotniet…
Prepacte za to vyjadrovanie ale som naozaj zufala ako to je ne pravda ze teraz je take tažšie obdobie financie atd. Unava a podobne neviem ci to ma s tym nieco spolocne…Dakujem vopred každej za odpoved❤️

Strana
z2
valiant
15. okt 2025

ty ani nerušíš kedy ti chodí menštruácia a kedy si mohla mať ovuláciu, lebo to berieš úplne zle. Ani nevieme aky dlhý maš vlastne cyklus. Dufam, že keď si si robila test, si si ho prečítala. Lebo tam je napísané, kedy si máš test robiť, aby ak by si tehotná bola, aby ti ukázal správny výsledok. Lebo tebe ani menštruácia nemešká, čiže výsledok môže byť falošne negatívny.

autor
15. okt 2025
@valiant

ty ani nerušíš kedy ti chodí menštruácia a kedy si mohla mať ovuláciu, lebo to berieš úplne zle. Ani nevieme aky dlhý maš vlastne cyklus. Dufam, že keď si si robila test, si si ho prečítala. Lebo tam je napísané, kedy si máš test robiť, aby ak by si tehotná bola, aby ti ukázal správny výsledok. Lebo tebe ani menštruácia nemešká, čiže výsledok môže byť falošne negatívny.

@valiant dakujem za tvoje obavy ☺️,ja som volala doktorovi a povedal ze ked nechraneny styk bol v datumoch 3-4-5.10 tak je cca doba 10+dni co je uz spravny čas na tehotensky test ale mam dva spravim si druhy o par dni😊

simsalabim
15. okt 2025
@anonym_9c2f02

Ja nechápem tie čo tu vypisujú, že chcú len jedno dieťa a viac nie, prečo nepodstupite sterilizáciu aby ste sa nemuseli stresovať nad tým ako a či ste správne užili antikoncepciu? Radšej pôjdete na potrat akoby ste takymto situáciám predišli raz a navždy.

@anonym_9c2f02 mozno preto, ze je to zakrok pod narkozou. Prinasa svoje rizika A dufaju, ze nechcene neotehotneju.

zobaka
15. okt 2025
@chvostik1

Po tomto príspevku už úplne chápem diskusiám tipu: Som tehotná lebo zlyhala antikoncepcia 🙂 Po dnešku majú pre mňa podobné diskusie uplne iný rozmer 🙂))))

Ale teraz vážne. Dievca zlaté, ty môžeš byť pri svojej prozretelnosti rada, že si za tie dva roky vôbec neotehotnela. Na filozofovanie o tom či si alebo nie si je ešte asi skoro.

Počkaj kým bude meškať. Dovtedy sa s mužom môžete nejak naladiť na možnosť, že možno budete mať nakoniec deti dve. Nie je to vôbec tragédia. Veď by to bolo to najlepšie čo by si svojmu už narodenému dieťaťu mohla dať - parťáka na celý život a vedomie, že tu nebude sám ;)

@chvostik1 tu je dokaz, ze placebo funguje 😃

zobaka
15. okt 2025
@anonym_autor

@zobaka dakujem velmi pekne…nie nemeška mi presne 24.9 mi zacala menstruacia,len počas 14 dnovej pauze som mala nechraneny styk, takze preto si myslim ze mozem byt tehotna preto som sem aj pisala….lebo som hlupa a zle som uzivala lieky, tak dufam ze to je len nahoda a stres ze mi je tak čudne,a bude všetko okey.

@anonym_autor to bude dobre, napis potom...a daj si kľudne poznamku do google kalendara nech ti pipne kedy brat a nebrat

ivik4
15. okt 2025

Tak zas nie kazdy musi otehotniet ked nema ziadnu antikoncepciu a ma prerusovany sex . Ja som nikdy neotehotnela dlheeee roky ked som vyslovene prave nechcela a nijak sme sa nechranili. Pritom sme obaja plodny a aj byvali partner bol. Ale to je davna minulost, teraz sa chranim jak sa len da ( radsej ) lebo dieta vazne nechcem

petrao2
15. okt 2025
@anonym_autor

@cyberk hah🫣ja mam uz davnooo strednu za sebou a pomaly 2 ročne dieťa…len bohužial nie som pripravena na druhe dieťa a preto mam aj antikoncepciu len pisem ze som to zle uzivala 🙁

@anonym_autor som myslela ze uz nic ma neprekvapi 🤦🏽‍♀️

autor
15. okt 2025
@petrao2

@anonym_autor som myslela ze uz nic ma neprekvapi 🤦🏽‍♀️

@petrao2 Peťka povec aj nam nech sa zasmejeme,čo ťa take prekvapilo?

anonym_78eb03
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor este raz po lopate, zjavne si jednoduchsia: to ze je mozne ze si niekto, navyse uz matka jedneho dietata, myslela ze 14 dnova pauza pri antikoncepcii je spravne pouzivanie

mizoko
15. okt 2025

@anonym_autor ja nechcem rýpať ale nedá mi to - prečo si si neprečítala príbalový leták? Tam máš jasne uvedené ako sa majú lieky brať 🤦🏼‍♀️ ja si vždy ak mám obavu či som dobre pochopila lekára prečítam leták. Poprípade sa opýtam lekárničky alebo zavolám doktorovi. Ale leták si čítam aj tak.
No a kým nemáš spravený test tak by som nerobila paniku..môžeš mať aj nejakú virozu

mizoko
15. okt 2025
@anonym_autor

@breznica vas by napadlo si citat letak,ked vam to doktor povie ako to uzivať? No mna nie,a preto som tu kde som bohuzial, ked mi neviete poradit s mojim problem zdržte sa komentaru,dakujem pekn deň vam prajem

@anonym_autor áno,vždy si čítam aj leták. Takže áno, napadlo by ma to

autor
15. okt 2025
@anonym_78eb03

@anonym_autor este raz po lopate, zjavne si jednoduchsia: to ze je mozne ze si niekto, navyse uz matka jedneho dietata, myslela ze 14 dnova pauza pri antikoncepcii je spravne pouzivanie

@anonym_78eb03 to co ma byt za vyjadrovanie vidis ze ja tu urazam teba ci niekoho?ze som jednoduchsia🙂ty sa nemylis pani dokonala mam dost tu sa neda ani normalne napisat hned sa take ako ty vyvrsuju na ludoch co im nic nespravia ….

mizoko
15. okt 2025
@olusik112

Nechapem aka pauza 14dnova? Ved douživaš jedeno plato a hned začneš nove plato aka pauza prepana. Je uplne jedno či krvacaš či čo bereš hned po 28 tebkete prvu. Žiadna pauza. Pribalivy letak nečitaw?. Aky dr ti o akej pauze povedal?

@olusik112 máš aj taku antikoncepciu kt berieš 3 týždne tak týždeň pauza a zase tri týždne a pauza. Má len 21 tabliet

petrao2
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor iba ma prekvapilo ze dr ti kazal 14 pauzu
Mal by si to dostudovat lebo je jasne ze asi tiez nečítal letacik
Alebo si ty blba alebo on ale vsadzam kartu na teba

autor
15. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor áno,vždy si čítam aj leták. Takže áno, napadlo by ma to

@mizoko bohuzial mna to nenapadlo ja sa vzdy vsetko popytam doktora, ale nevadi som zasa o nieco mudrejšia mylit sa je ludske si myslim či nie ?ja som sa len slusne opytala to je cele

autor
15. okt 2025
@petrao2

@anonym_autor iba ma prekvapilo ze dr ti kazal 14 pauzu
Mal by si to dostudovat lebo je jasne ze asi tiez nečítal letacik
Alebo si ty blba alebo on ale vsadzam kartu na teba

@petrao2 ale nebudem sa k tebe škaredo vyjadrovať ani k nikomu tu,ludi ktory ma nepoznaju ani nevedia nič o mojom živote tak su pre mna nič😄….Ano som blba zle som to pochopila bohužial ale už viem ako to uživať a ty za to že ma nepoznaš mam 22 rokov a za to že nechcem druhe dieta,mam jedno čo si myslim ze uplne staci na to že mame rodinny dom ktory nas stoji vela všetko je drahe a tiez nasemu dietu chceme dopriat vsetko…tak som blba pre to mas pravdu lebo som sa slusne opytala dufam ze sa dobre teraz citis Peťka

janai1
15. okt 2025
@danielad9

@panda21 ale vždy je pauza len 7 dni

@danielad9 to nie je pravda. Sú aj HAK kde je pauza iba 4 dni

mizoko
15. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko bohuzial mna to nenapadlo ja sa vzdy vsetko popytam doktora, ale nevadi som zasa o nieco mudrejšia mylit sa je ludske si myslim či nie ?ja som sa len slusne opytala to je cele

@anonym_autor a ja som slušne odpovedala. Ja som z tých čo vždy čítajú leták. A ešte sa aj pýtam v lekárni 😅 jednoducho mne to nedá a musím mať info z každej strany 😏 muž na mňa pozerá že na čo. No lebo 😅 ja som extrem z druhej strany

olusik112
15. okt 2025

No parada tak a odteraz si daj predpisat 28tabletkovu kde nerobiš žiadnu pauzu. Antiku možeš uživat ked maš menzes. Vždy ešte dva tri dni krvacam

anonym_84f85f
15. okt 2025

2 tyzdne antika, potom zase nic...vsak musis mat z toho megarozhadzane hormony.

krasneleto
16. okt 2025

1. kupit test
2. citat letak ked uz do seba nieco davas...

breznica
16. okt 2025
@anonym_autor

@breznica vas by napadlo si citat letak,ked vam to doktor povie ako to uzivať? No mna nie,a preto som tu kde som bohuzial, ked mi neviete poradit s mojim problem zdržte sa komentaru,dakujem pekn deň vam prajem

@anonym_autor áno, pri každom lieku pre mňa, muža aj dieťa to tak robím. Pretože sa mi stalo, že dr.synovi predpísala sirup proti kašlu a v pribalovom letáku bolo,že ho nesmú užívať epileptici

krasneleto
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takúto hlúposť ti nepovedal žiaden gynekolog

ivananr
27. okt 2025

Bože toto je hrozne čítať ako sa tu každá baba odbavuje na Tom ako je niekto blbý. Autorka sa normálne opýtala, urobila chybu, ale chyby sa dejú a nie každý je úplne rovnako vnímavý, múdry, inteligentný, atď. Ja teda mám pomerne vysoké akademické vzdelanie ale v živote by ma nenapadlo niekoho zhadzovať na základe toho, či je podľa mňa hlúpy,. To by hovorilo iba niečo o Tom, aký úbohý by som bola človek. Ženy sa navzájom majú podporovať. Ale táto stránka miestami vyzerá ako kurník kde sa zamindrakovane ženy snažia získať svoju sebahodnotu na úkor iných.

Strana
z2