icon

Norethisteron a tehotenstvo

23. aug 2023

V prípade ak by som bola tehotná ale zároveň brala aj tieto lieky na oddialenie menštruácie ukázal by mi tehotenský test pozitívy výsledok? Pýtam sa keďže som počula, že sú lieky, ktoré obsahujú hormóny a v tom čase ak ich žena užíva ukážu aj pozit. test hoci žena nie je tehotná tak či napríklad toto nie je opačný prípad, že potlačia hormóny, ktoré naznačia, že je žena tehotná. Keďže som už v minulosti brala lieky na oddialenie a bola v tom čase tehotná chcem sa do budúcna tomu vyhnúť a pre istotu to testom skontrolovať.

bm_
24. aug 2023

norethisteron neobsahuje HCG, takze ti test neukaze falosne pozitivny vysledok. ja som ho brala viackrat, raz som otehotnela a brala ho - to som ale nevedela este ze som tehotna. som v 30 tt a babatko vyzera ze sa ma dobre, moj lekar mi povedal ze ho ten norethisteron nijak neovplyvni, je to len forma progesteronu....tebe to nedopadlo dobre?

autor
24. aug 2023

@bm_ vďaka za odpoveď.. Mne tehotenstvo dopadlo fajn až na predčasný pôrod ale to bolo kvôli inej veci. Dcérka je úplne zdravá čiže tie lieky ju nijako neovplyvnili. Mne vtedy gynekológ povedal, že som to brala krátko nato aby sa niečo plodu stalo ale teraz to potrebujem brat dlhšie. Tak preto som si to chcela overiť tehotenským testom,ktorý mi teraz vyšiel negatívny. A ty si ako dlho brala lieky na oddialenie?

bm_
24. aug 2023

ja som ich brala kvoli tomu, ze v dalsom cykle sme mali zacat dalsie kolo IVF, aby sa mi cyklus zacal podla kalendara mojej kliniky :D brala som ich asi 10 dni ked som zistila ze som tehotna a ostaval mi mozno este 4 dni. ak vies kedy si mala ovulaciu a spravis si test (ten s citlivostou 10) 12 dni po nej, tak by si uz mohla mat spolahlivy vysledok.

autor
25. aug 2023

@bm_ tak držím prsty. nech vám všetko dobre dopadne 🙂

sofi1235321
23. jún 2024

Nemáte ešte tieto tabletky? Odkúpila by som. Ideme na dovolenku a potrebovala by som posunúť menštruáciu.