icon

O koľko stupňov sa zvýši bazálna teplota na začiatku tehu?

mudreocko
9. aug 2015

Posledna mrcha bola 22.7 a pocas plodnych dni sme s manzelom isli naostro. Normalne mam baz.teplotu 36,4 a dnes asi 9 dni po ovulacii sa mi zvysila na 36,7 to je uz take zvysenie ze by som mohla byt tehu? Ci to zvysenie byva este vyssie?? Dakujem za odpoved

bajana
•
9. aug 2015

teplota sa po ovulke zvysi vzdy, s tehotenstvom jej vyska nijako nesuvisi...ide len o to, ze ak si tehotna, neklesne...ak nie si, klesne a v ten den aj spravidla pride MS...takze uz len klud a trpezlivost...drzim palce

mia997
•
9. aug 2015

Mne sa zvýšila ešte o 0,2 stupňa oproti normálnej poovulačnej teplote

safranka
•
9. aug 2015

Po ovulacii sa Ti teplota zvysi o 0,2 stupna,minimalne. Ak neklesne ani po 16 dnoch na predovulacnu hladinu, si na 99% tehotna. Mne to teplota ukazala vzdy o den skor ako test. Predovulacna hladina je priemer 6 po sebe iducich teplot pred ovulaciou. Pre uplnost dodavam k ovulacii dochadza 24-48 hodinpred vzostupom teploty. 14 rokov ficime na teplotach a hliene bez antikoncepcie.

sibalka21
•
9. aug 2015

Nie je to normalna teplota. Keby si tehu mas aj 37 a neklesa

mudreocko
autor
•
9. aug 2015

Takze ked mi stupla len on 0,3 stupna tak je to malo na predpoklad tehotendtva? Inak meriam si ju digitslnym teplomerom do posvy rano ale nie vzdy v rovnakom case raz o 6tej a raz o 9tej. To je zle? A co znamena DC? Vidrla som tu skrstku tu na MK a netusim co to je 🙂

bosoriak
•
9. aug 2015

@mudreocko DC je den cyklu. A ak nemerias kazdy den v tom istom case, tak meranie bazalnej teploty nema zmysel. 3 hodiny su obrovsky rozdiel, na zaklade toho nemozno usudzovat vobec nic.
Kazdopadne pri merani bazalnej teploty nejde o to, aka vysoka je, ale ci a aky je rozdiel medzi predovulacnou a poovulacnou teplotou. Poovulacna teplota je vyssia minimalne o 0.2 stupna. Tehotnost sa da usudzovat vtedy, ak je poovulacna teplota (akakolvek) v trvani 18 dni. Takze nejde o konkretnu teplotu, ta moze byt aj 36.5, ale o to, ci je poovulacna a ci ostava zvysena.

mudreocko
autor
•
9. aug 2015

Dakujem za rady 🙂

mudreocko
autor
•
10. aug 2015

Vcera vecer som spozorovala na nohavickach svetlo hnedy vytok miestami svetlo ruzovy. Vymenila som gatky a uz nic neslo. Moze to byt uhniezdenie? Juuj mam z toho dobry pocit 🙂 vcera som si tobila test, bol negat. Urobim si zajtra druhy 🙂

moonshine1
•
10. aug 2015
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

mne sa v druhej polovici cyklu zvysila na 37 a neklesala. A vraj ak baz. teplota stupne na 37 a viac tak je velka pravdepodobnost, ze ste tehotna. A ked si kazdy den merate bazalnu teplotu tak vam to skor naznaci ze ste tehotna ako tehotensky test 🙂

sibalka21
•
10. aug 2015

@mudreocko pokial to bolo uhniezdovanie tak testy budu negativne este minimalne tyzden, dva. Takze zbytocne minanie penazi

romoma
•
Autor odpoveď zmazal
•