Pomôže mi Metformin otehotnieť?
Dobrý deň , čítala som že niektore ženy otehotneli po metmorfine , ak máte skúsenosti tak mi poraďte mám PCO
A či to môžem užívať spolu s duphastonom.
@nerya no tak, ze pomaha na inzulinovu rezistenciu (plus by mala byt aj uprava stravy)a niekedy to moze robit problemy pri otehotneni. A duphaston je len plus, ak sa aj zadari
PCO je tzv.cukrovka vajecnilov, takze ak mas problem s ovulaciou a pod, tak ti moze pomoct vyriesit tento problem.
Ja som mala nabeh na PCOS, tiez mi predpisali metformin ale odmietla som ho. Vyriesila som si to protizapalovou dietou.
@horvathiova ano, pomaha na otehotnenie, ja chodim na endo-dia, beriem ho z dia dovodu, ale mam aj problemy s otehotnenim. moja dia dr. mi povedala, ze mi moze ten liek pomoct, aj ked ja ho sice beriem na dia - pretoze ho ordinuju aj zenam napr. s pco atd.
inzulinova rezistencia a pco mozu velmi silno suvisiet, je to teraz velmi casty jav.
@horvathiova ahoj... Tiež som mala PCO a neužívala som metformin ale siofor čo je v podstate to isté...
Mávala som nepravidelný cyklus a tým pádom som nemavala ani ovuláciu... Upravilo mi to cyklus a dopomohlo k otehotneniu... Do 3 mesiacov som si našla vytúžené // 😊 a tie čiarky už budú mať 3 mesiace 🥰

Ako by ti mal liek na cukrovku pomôcť otehotnieť? 🤷