icon

Potrebujem na potvrdenie tehotenstva najskôr krvný test?

27. okt 2025

Ahoj,
dnes som volala k dr, ze chcem na krv na hcg, tak sestrička na to zareagovala, ze to musím ist najprv k dr na vysetrenie a on rozhodne, ze ci pôjdem na krv. Fakt? Nerobí sa na úplnom začiatku iba krv a o pár týždňov až prve vysetrenie?

mullerova46
27. okt 2025

@anonym_autor mne lekár robil až prvy ultrazvuk vo 8 týždni. Ale mám trombofilne ochorenie takže lekár mi predpísal injekcie má riedenie krvi aj bez oficiálneho jeho vyšetrenia na základe testu

marth16
27. okt 2025

@anonym_autor nikdy mi krv na potvrdenie nebrali, ale ja som išla vždy až okolo 7tt tak už na ultrazvuku bolo vidno či ide o tehotenstvo.

deti95060810
27. okt 2025

vždy rozhoduje o výkonoch lekár - nikdy nie sestrička.
takže ti povedala správne.

caramellka
27. okt 2025

@anonym_autor Mne vždy robil Dr. sono, bola som na vyšetrení v 6.-8.tt a tak potvrdil tehotenstvo. Krv mi brali až na prvej poradni okolo 12.tt, ale nie na hcg.

anonym_abf9ed
27. okt 2025

Mne najprv krv HCG, ale akurát to vyšlo na preventívku okolo 6tt, potom ma zobrali v 8-9tt na sono. Môj tehu sono pred 8tt nerobí nevidno ešte činnosť srdca. Takže normálne sa objednáva na ten 8tt a vtedy robí len sono, žiadnu krv na HCG neberie iba ja som bola "výnimka".

anonym_abf9ed
27. okt 2025

Ešte dodám krvný tehu test si vieš kúpiť v lekárni, odoberá sa z prstu ako napr. CRP. U gyn tento test bol tiež spoplatnený (mám zazmluvneného s poisťovňou).

diewcatqoo
27. okt 2025

Bola som tehotna 3x a nikdy mi nebrali na zaciatku krv na hcg.

evcagabi
27. okt 2025

Mne na uplnom zaciatku uplne stacil test a nasledne som volal k dr.

krasneleto
27. okt 2025

@anonym_autor kazdy lekar ma svoj postup, plus aj individualne pri pacientke... krv ho zaujima v pripade, ze vidi naznak tehu a o tyzden tam nevidi to, co by mal... tak si hcg a jeho stupanie overi krvou... nie vzdy je krv prva , hlavne u zdravej pacientky

kiki68
27. okt 2025

Krv beru hlavne ked mas problematicku anamnezu, endometrioza, cysty, myomy, molarne tehu a taketo svinoby za sebou. Ale pri uz dobrom usg malokedy beru na HCG., nakolko ked je akcia srdiecka a k tomu primerane proporcie dutiny je to ok a nemusis sledovat vyvin HCG. Kde som chodila kazde dva dni na HCG bolo tehu, co dobre nedopadlo.

sajmonka_1216
29. okt 2025

nebrali mi, vždy ma najprv objednali až okolo 8tt a tak to už bolo jasné