Potrebujem na potvrdenie tehotenstva najskôr krvný test?
Ahoj,
dnes som volala k dr, ze chcem na krv na hcg, tak sestrička na to zareagovala, ze to musím ist najprv k dr na vysetrenie a on rozhodne, ze ci pôjdem na krv. Fakt? Nerobí sa na úplnom začiatku iba krv a o pár týždňov až prve vysetrenie?
@anonym_autor nikdy mi krv na potvrdenie nebrali, ale ja som išla vždy až okolo 7tt tak už na ultrazvuku bolo vidno či ide o tehotenstvo.
vždy rozhoduje o výkonoch lekár - nikdy nie sestrička.
takže ti povedala správne.
@anonym_autor Mne vždy robil Dr. sono, bola som na vyšetrení v 6.-8.tt a tak potvrdil tehotenstvo. Krv mi brali až na prvej poradni okolo 12.tt, ale nie na hcg.
Mne najprv krv HCG, ale akurát to vyšlo na preventívku okolo 6tt, potom ma zobrali v 8-9tt na sono. Môj tehu sono pred 8tt nerobí nevidno ešte činnosť srdca. Takže normálne sa objednáva na ten 8tt a vtedy robí len sono, žiadnu krv na HCG neberie iba ja som bola "výnimka".
Ešte dodám krvný tehu test si vieš kúpiť v lekárni, odoberá sa z prstu ako napr. CRP. U gyn tento test bol tiež spoplatnený (mám zazmluvneného s poisťovňou).
Bola som tehotna 3x a nikdy mi nebrali na zaciatku krv na hcg.
Mne na uplnom zaciatku uplne stacil test a nasledne som volal k dr.
@anonym_autor kazdy lekar ma svoj postup, plus aj individualne pri pacientke... krv ho zaujima v pripade, ze vidi naznak tehu a o tyzden tam nevidi to, co by mal... tak si hcg a jeho stupanie overi krvou... nie vzdy je krv prva , hlavne u zdravej pacientky
Krv beru hlavne ked mas problematicku anamnezu, endometrioza, cysty, myomy, molarne tehu a taketo svinoby za sebou. Ale pri uz dobrom usg malokedy beru na HCG., nakolko ked je akcia srdiecka a k tomu primerane proporcie dutiny je to ok a nemusis sledovat vyvin HCG. Kde som chodila kazde dva dni na HCG bolo tehu, co dobre nedopadlo.
nebrali mi, vždy ma najprv objednali až okolo 8tt a tak to už bolo jasné

@anonym_autor mne lekár robil až prvy ultrazvuk vo 8 týždni. Ale mám trombofilne ochorenie takže lekár mi predpísal injekcie má riedenie krvi aj bez oficiálneho jeho vyšetrenia na základe testu