Pozitívny tehotenský test napriek predchádzajúcim komplikáciám
Ahojte,
pridám moju skúsenosť, možno to niekomu pomôže. Pozor, dlhý príspevok 😅
Jedno dieťatko už máme, teraz v máji mal 2 roky. Prestali sme si “dávať pozor” od januára tohto roku, nedarilo sa. V apríli mi náhodne prišli na zvýšené TSH 7,320 (znížená činnosť štítnej žľazy). Vhodné hodnoty TSH na počasie a udržanie prosperujúceho tehotenstva sú vraj pod 2. Bola som u endokrinologičky 29.4., nasadili mi Euthyrox 25 mg, 23.5. som mala už hodnoty TSH 2,19 (vďakabohu 🙏🏻). Mávam trošku rozhádzané cykly, niekedy 28 dní, potom 32, bolo aj 38 dní.. 20.4. som prestala úplne kojiť. Ovuláciu som si nesledovala, len podľa výtoku, čo samozrejme nie je úplne smerodajný údaj. Ovulačný výtok ako vaječné bielko bol celkom dlho, od 25.5. do 31.5. (od 15DC do 21DC), 1.6. už sucho.
Styk bol 20.5. (10DC), 21.5. (11DC), 25.5. (15DC), 28.5. (18DC), 31.5. (21DC) a teraz deň pred ms 9.6. (30DC). Podľa appky mala prísť ms dnes (10.6. - 31DC). No zatiaľ neprišla 🙂
30.-31.5. ma aj bolelo brucho ako pri ovulácii.
4.6.-5.6. (25-26DC) ma strašne bolela hlava obidva dni, zvykne ma tak pred začiatkom ms a na konci ms. Avšak do ms by bolo ešte pár dní, ale teda očakávala som potom, že ms príde do 2 dní. Tiež ma začalo nafukovať a s jedlom to nemalo nič spoločné. Okolo 7.6. (28 DC) ma začali mierne bolieť prsia, čo mňa nezvykli, taká ako keby bolesť prsných svalov. V ten deň mi bolo aj mierne zle na žalúdok. A blokoval sa mi pravý SI kĺb (“pravé kríže). Výtok som mala biely lepkavý, ako sopel. Tiež sa mi krútila občas hlava. Včera (9.6. - 30DC) mi začalo byť riadne zle po raňajkách, občas som myslela, že to bude aj na zvracanie. Prsia boli stále boľavé, najlepšie mi bolo bez podprsenky. Závraty pretrvávali a pridali sa aj návaly tepla, potila som sa.
Pri prvom tehotenstve som mala návaly tepla, potenie, závraty ale najmä mi bolo riadne zle na žalúdok 5 dní za sebou, potom mi na cca 26DC už vyšiel pozitívny test.
Bola som unavená už asi týždeň, čo stále som, musím si ľahnúť spať keď uložím malého na obedný spánok.
Tiež ma cca posledné 3 dni pobolieva podbruško ako keby mala prísť ms.
Dnes 10.6. (31 DC, deň očakávanej ms) som si robila tehotenské testy a vyšli pozitívne (pridávam foto). Najskôr som samozrejme spravila Mamatest, s tým som mala skúsenosti, že ukázal najskôr (áno, riziko falošného testu, preto som skúsila aj iné). Druhá čiarka vyšla takmer okamžite a bola najsilnejšia zo všetkých testov. Potom som robila test Vitalio z Action (ten skorý). Aj tam nabehla čiarka ale slabšia. Tak som spravila test Livsane a aj tam bola druhá čiarka, síce slabá, ale bola tam. 🙂 Tak som sa už v kútiku duše začala pomaly tešiť. Viem, že Livsane neduchujú, buď tam druhá čiarka je alebo nie je. Nakoniec som skúsila Top Test, (na obale vnútri napísané Cleartest) len zo zvedavosti a kašlať na to no 😀 Na ňom bolo najmenej vidno. Všetky testy som fotila až po vyschnutí, lebo som to potrebovala s manželom spracovať 😆🫶🏻
Nakoniec som si povedala, prečo nie, vyskúšala som aj digitálny ClerBlue z toho istého ranného moču. Vyšiel pozitívny 1-2 🥰 Tak teraz už asi sa len tešiť a zároveň aj strachovať, aby všetko dobre dopadlo. Moja mamka je gynekológ, keď budem mať nejaký update, tak vám ho sem môžem pridať, ak budete chcieť. Zatiaľ idem volať endokrinologičke, ako ďalej pokračovať.
Tiež ešte by sa hodilo podotknúť, že v apríli mi pred MS vychádzali pozitívne mama testy a v deň ms už boli negatívne. Možno biochemické alebo falošné testy…
Kto ste sa dočítali až sem, tak gratulujem 😁 a držím palce v snažení. ☺️🤞🏻 Konečne nám to vyšlo 🥹❤️
Omg 🙈
Podla mna to neprecita nikto
Omg 🙈
@anonym_bb974c "Not that anyone cares" 🤪
@luciust preskočila som celý text bez čítania k fotkám. Kto by to cital.
Blahoželám k bábätku
Ako v pohode, nemusíte to čítať, len verím, že sa tu nájde aj taká, čo jej to pomôže. Ktorá sa viac sleduje trebárs. A ďakujeme pekne ❤️❤️
@luciust to je záverečná práca na lekárskej fakulte? 😆😆😆😆 gratulujeme 💞
@ivicatolic verte mi, písala som takú, je to podobné 😂 ďakujeme ☺️
Prečítala som cele, prilis veľké sledovanie svojho tela, ja by som asi musela zapisovať ako mi bolo pred 5timi dňami aby som vedela takto do podrobná napísať čo a kedy mi bolo 😆 ťažko určiť kedy bola ovulacia, podľa hlienu to nieje presne, toto je podľa mna tak 10dpo tie testy možno 9.. tiež som takéto testy mala tak skoro, jedine čo viem tak 7dpo som mala bodave bolesti v podbrušku alebo vo vaječníku a asi 9dpo večer ma bolelo podbrusko ako na ms aj kríze ešte som si vravela že v noci dostanem a do rana nič, ráno 10dpo celkom jasne pozitívne testy.
Ďakujem za nádej, my sa o druhé snažíme už rok, zatiaľ len 2x biochemické, tak snáď sa podarí aj nám 🙏
Prečítala som cele, prilis veľké sledovanie svojho tela, ja by som asi musela zapisovať ako mi bolo pred 5timi dňami aby som vedela takto do podrobná napísať čo a kedy mi bolo 😆 ťažko určiť kedy bola ovulacia, podľa hlienu to nieje presne, toto je podľa mna tak 10dpo tie testy možno 9.. tiež som takéto testy mala tak skoro, jedine čo viem tak 7dpo som mala bodave bolesti v podbrušku alebo vo vaječníku a asi 9dpo večer ma bolelo podbrusko ako na ms aj kríze ešte som si vravela že v noci dostanem a do rana nič, ráno 10dpo celkom jasne pozitívne testy.
@anonym_e9c4a0 áno, chcela som sa sledovať, aby som aj svoje telo viac spoznala a prípadne vedela do budúcna. Živo si pamätám aj prvé tehotenstvo 🙂 Ja si tiež osobne myslím, že “ten” styk bol pravdepodobne ten posledný, alebo celkovo bola posunutá ovulácia 🙂 … ak je to aktuálne, tak gratulujem aj ja vám 🫶🏻
Ďakujem za nádej, my sa o druhé snažíme už rok, zatiaľ len 2x biochemické, tak snáď sa podarí aj nám 🙏
@anonym_024ea4 budem vám silno držať palce 🫶🏻 pripadne dajte si aj vy skontrolovať TSH 🙂
@anonym_e9c4a0 áno, chcela som sa sledovať, aby som aj svoje telo viac spoznala a prípadne vedela do budúcna. Živo si pamätám aj prvé tehotenstvo 🙂 Ja si tiež osobne myslím, že “ten” styk bol pravdepodobne ten posledný, alebo celkovo bola posunutá ovulácia 🙂 … ak je to aktuálne, tak gratulujem aj ja vám 🫶🏻
@luciust my to mame už za sebou ☺️ koncom februára som rodila. Ale my sme boli sledovaný a boli sme na iui takze po zákroku pár dni na to spm vedela že vyšlo. Gratulujem aj ja ☺️
@anonym_024ea4 budem vám silno držať palce 🫶🏻 pripadne dajte si aj vy skontrolovať TSH 🙂
@luciust ďakujeme, teraz v máji som mala TSH 2,9, mám už silnejší euthyrox, tak snáď to pomôže 🙂 a samozrejme aj odstaviť dojčenie, ale vždy, keď boli pokusy, prišli zuby, choroba, takže som ešte nemala to srdce jej úplne mlieko odobrať

@luciust Precitala som len zaver. Gratulujem 🙂