icon

Príznaky tehotenstva alebo nie?

ivanak149
2. mar 2020

Ahojte, dobrý deň... Bude to dlhšie ale prosím o do čítanie 🙏
Prosím si radu, v stredu pôjdem ku svojej všeobecnej lekárke na krv aby som na isto vedela co sa deje ale predtým by som chcela zopár rád..
Tak v prvom rade poviem, že som mala (už rok nemám, ani lieky) psychické problémy, zvládanie stresu atď. A tiež mam problémy zo žalúdkom, tak isto beriem lieky a problémy tým pádom nemám... Prejavovalo sa tým ze mi bolo neustále na vracanie...
Poďme k terajsiemu problému. Posledne dva týždne, nechuti mi káva, nepríde mi na ňu ani rozum dat si ju, môj obľúbený syr mi smrdí. Nikdy som nemala rada sladké, okrem cukru v káve nijaká priama konzumácia ani doboska, čokoláda, koláč...
Chce sa mi stále spať, ale stále som schopná zaspať po sediacky s hlavou v rukách... A čokoľvek keď zjem (tam si myslím ci nieje to gastro) čokoľvek zjem je mi zle, nie na vracanie, ale mam kŕče v bruchu..ako keď prichádzajú tie naše dni. A k tomu co si myslím ze možno ma aj psychickú príčinu, dám príklad, 12,00 sa smejem, 12,01 začnú trebarz správy a ja sa rozrevem.. Jednoducho striedanie nálad neskutočne. Som podráždená, bez príčiny. Menštruáciu mam mat až od nedele tohto týždňa. S priateľom sa snažíme o bábätko ale už sme si toľkokrát mysleli ze je na ceste a nebolo, že si nechcem robiť zbytočne testy keď mi ešte ani nič nemeska. Prosím o radu 🙏

giuli
2. mar 2020

Pockat par dni a urobit si test...da ti odpoved...drzim ✊

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
ivanak149
autor
2. mar 2020

@veronika4495 dôležité u mňa dosť že nemám 28dni cyklus ale okolo 40

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
ivanak149
autor
2. mar 2020

@veronika4495 v nedeľu ma byt 36 deň od začiatku poslednej

barboritta
2. mar 2020

@ivanak149 Ovulku si si neodsledovala?ak by si ju mala zo zaciatku cyklu,malo by zmysel uz testovat.ak by si mala uz priznaky,ciarky najdes

ivanak149
autor
2. mar 2020

@barboritta mala som 18-24 ovulaciu presne 23.2 ale na to sa príliš nespolieham nakoľko to mam každý mesiac rôzne

nika3136
2. mar 2020

@ivanak149
Je to velmi tazke povedat. Priznaky nastupuju vacsinou so stupajucim hcg, co znamena, ze zhruba v tom case, ako mas dostat menstruaciu.
Ak mas ale nepravidelnu, urob si test, aj ovulacia moze byt hocijako

ivanak149
autor
2. mar 2020

@nika3136 práve preto som písala aby som počula nejaké iné názory nakoľko presne toto si myslím aj ja a už som pekne nervózna s toho 🙄

tinapa
2. mar 2020

@ivanak149 Ja ti radím dať si najprv do poriadku psychiku a potom mať bábätko. Je to totiž zaberák enormný na psychiku, veď určite vieš aj sama.. Je tvoj priateľ pripravený ti pomôcť s malým? Vieš, lebo taká popôrodná depresia vie urobiť svoje.. Nepýtala si si túto radu, ja viem, asi nie som ani oprávnená ti tu niečo dohovárať, len ma to vieš hneď napadlo, pretože ako prvé si uviedla, že si mala psychické problémy.. Ľahko sa ti môžu vrátiť..

ivanak149
autor
2. mar 2020

@tinapa psychické problémy boli spôsobené presným opakom tj. Mojou matkou a s tých som už vyliecena takže mali by presne opačný účinok, ako byť vzornou matkou.
takže áno takúto radu som si nepýtala.

veronika1234512345
2. mar 2020

Mne sa stavalo, že práve počas ovulácie mi bolo nevoľno, striedala sa horúčava so zimnicou, na odpadnutie nechuť do jedla atď.
Keď som otehotnela necítila som sa nijak zvláštne len som bola veľmi unavená, ale to som bola už v 5tt.
Skus počkať ci ti príde menzes ak nie vyskúšaj test.
A ak sa snažíte o dieťatko, určite rieš s lekárom vyšetrenie ci je všetko okej nakoľko máš taký cyklus dlhý a aj kvôli liekom.

hettinka
3. mar 2020

@ivanak149 sprav si test a potom na krv.

fiona203
3. mar 2020

To je zase otázka typu veštecka guľa, ach bože, však vždy je odpoveď môže alebo nemusí. Prečo sa autorky takýchto tém nezameraju na niečo, čo sa dá ľahko zobjektivizovat.? To je otázka typu boli ma noha, odpadne mi za pár rokov?

fiona203
3. mar 2020

Inak aj ja som bola tehotná a nebol rozdiel medzi PMS a tehotenstvom.Teraz momentálne nie som tehotná a chut na kávu veru nemám a dakedy mi tie smrdia niektoré voňavky a tiež nie som tehotná. A včera mi stúpla asi kyselina v žalúdku a bolo mi nevolno. Som predsa len zázrakom tehotná? :P

ivanak149
autor
3. mar 2020

@fiona203 iróniu si prosím nechajte pre seba o tú vás nikto nežiadal. Kávu som pila denne aj päť krát tak asi viem ako sa cítim bežne pred ms a ze jednoducho niečo nie je v poriadku napísala som ze idem k lekárovi ale predtým som chcela počuť nejaké názory, ak mi nemáte dat nejaký normálny nedávajte žiadny. Ďakujem za pochopenie

bibg
3. mar 2020

@ivanak149 záleží kedy si mala ovulaciu. Ak vieš presne kedy si ju mala teoreticky 10 dni po ovu už môže byt test pozitívny. Ja som mala prvý príznak že mi smrdela moja obľúbená káva a boleli má prsia. Inú kávu som bezproblemov vypila ale moja obľúbená sa nedala vypiť. Spravila som si test a bol pozitívny. Samozrejme úlohu hra aj psychika. Príznaky si vie vsugerovať každá a tehotná nie je. Ale chápem ta. Skus keď tak pár dni počkať a spraviť test. Mne v deň ms ukázal krásne dve výrazne čiarky ale ja som mala odsledovanu ovulaciu a ms mi vždy chodila 14 dni po ovu. (Cyklus som mávala 34-38 dni). Každopádne správ test a uvidis nacom si ;) držím palce 🙂

sonicka1306
1. apr 2020

Ahojte babulky 😊 chcem sa opýtať, tie čo ste už tehotné boli. Môžu byť prvé príznaky ( dnes je 8 dni od snazenia) zvýšená teplota 37-37,5 poobedna nevoľnosť, ktorú som najprv pripisovala k zvýšenému prolaktinu, bolesť hlavy, kĺbov , neskutočná spavost 😂 toto mám už druhý deň tak intenzívnejšie...test je negatívny... Takže fotka je zbytočná :/