Problémy s otehotnením: Ako ich prekonať?
Ahojte, prepacte ze budem mozno posobit histericky, ale troska som nestastna. Mame uz jedno dietatko o ktore sme sa snazili tristvrte roka. Ja viem, ze v dnesnej dobe, kedy len pocuvam ako sa mladym nedari otehotniet ani po roku kolkokrat je to nic. Nikdy sme neboli na nejakych specialnych vysetreniach. Co sa tyka mna, vzdy som mala vsetko ukazkove, aj menzes +-3 dni skor alebo neskor , ked sa nam nedarilo robila som si aj ovulacne testy, ktore mi pekne vychadzali pozitivne v case ked mi ozaj ukazovalo na appke, ze mam mat ovulaciu. Furt som si namyslala , ze zla zivotosprava partnera to ovplyvnuje, prilezistostny alkohol, fajcenie, nie moc vyzivna strava, co mohlo ovplyvnit spermie. Teraz by som chcela druhe dietatko. Muz je k tomu nakloneny, niekedy ma nazory , ze nevie, ze sa boji, ze zas vsetko od zaciatku, kedze prve dietatko je uplny zivel, nespac a plny energie. Takze raz za cas to pusti dnu . Ale zatial sa nam nedari otehotniet, mavame castejsie prerusovany sex, ale viacej krat sa uz stalo, ze vcase ovulacie to dal dnu. Ja viem , ze vzdy je sanca, velakrat sa hned postavim po styku a idem cikat hned a vsetko vytecie, myslite , ze aj to je problem ?
Skuste par dni pred ovulaciou. Spermie vydrzia par dni, ja som tiez neotehotnela v case ovulacie, ale pred nou, cize spermie si pockali na vajicko. A nie, to ze ides cikat, nijako nezabrani tomu, aby sa spravna spermia dostala tam, kam potrebuje 🙂.
Ale prosím ťa, nikdy všetko nevytečie von
no niektore zeny robia po sulozi sviecu, aby mali vacsiu sancu ;) Takze mozno miesto na WC by si raedsej to mohla skusit ...
Nech manžel prestane fajčiť... my sme sa tiež dlho snažili, až sme to potom vzdali .par mesiacov na to sme prestali fajčiť a ani nevieme ako a otehotnela som, neplánovane.
Tak keď sa snažíte, prečo máte častejšie prerušovany styk? 🤔Ovulácia môže byť aj v inom čase, ako si myslíš,ze obvykle je, ci máš ju 100%odsledovanu? Ono aj testy niekedy nemusia ukázať správne. Ja som napríklad opačne nemala testy pozitívne a ovulácia bola, aj som otehotnela.
To, ze sa vycikas po sexe, nemá nijaký vplyv na otehotnenie, ani sviečky, sprcha ani nič podobné. Proste keď raz su spermie vnútri, tak nikdy nevytecie všetko a na oplodnenie stačí jediná.
Skúste proste mat pravidelný sex naplno stále a uvidíš, ako bude.
@jaskolka píše, že jej muž nie je celkom o 2. dieťati presvedčený... asi preto.
@tamtamka26 tak potom zase nechápem, prečo to práve počas ovulácie "pustil dnu". Buď sa snažíme alebo sa nesnažíme, toto mi príde také trochu zvláštne.
@jaskolka lebo asi ona chce... 🙄
Podľa mňa muž ani dieťa nechce keďže to dáva aj bokom ....keby chce tak by to dával dnu pravidelne
@jaskolka on nevie ani kedy mam ovulaciu, dohoda bola medzi nami, ze vsak raz za cas pusti a uvidime, ze nebudeme nic silit a ani sa nahlit, ked bude bude a budeme sa tesit a ked nie tak nic sa nedeje, takze aj tak to bereme, niekedy si to uzije a pusti dnu a niekedy nie. A ked to pustil dnu bola som v case ovulacie, co som si nasledne asi po 2 dnoch pozrela v kalendari. Nesledujem si to , ale viem kedy mam ovulaciu, mam ovulacny vytok a uplne to vsetko sedi aj podla kalendara. Ked sme sa snazili o prve tak som si to sledovala a aj testovala ovulaciu. Po porode sa to mohlo zmenit samozrejme, ale zatial to nechcem az takto silit , ale ide o to, ze ja som uz pekne naviazana na druhe dietatko, uz mi z toho zacina hrabat. Naokolo tiez mam tehotne kamosky a uz som z toho taka na nervy troska. Bola som toho nazoru, ze snad ked prve trvalo tak dlhsie tak snad druhe pojde na prvy sup. Ale asi to nepojde zas az tak lahko. No hodim asi debatu s partnerom, ci sa nemozeme snazit viac.
@jaskolka ako moze standardny muz vediet, kedy ma zena ovulaciu, ked si nevie najst ani spodare vo vlastnej skrini😂
Autorka, ja nevidim zmysle v takom “snazeni”. Ved sa dohodnite, ci ano alebo nie, a ak ano, tak si uzivajte casty sex so vsetkym, bez prerusovania. Ak sa vam nebude darit dlhodobo(dva roky a viac) bude treba vysetrit, ci je vsetko ok

Tak bud sa snazite, alebo sa nesnazite... a aj pri dokonalom zdravi to parom kludne aj rok potrva... vysetrenia neuskodia, to by som si obehla vseobecne, my sme mali prve deti prakticky na prvy sup a o toto najmladsie sme sa snazili 1,5 roka v konecnom dosledku zrasty v brusnej dutine a pretoceny vajcovod boli hlavna pricina, bez laparky by som sa to nikdy nedozvedela a na sone to vidno nebolo... takze dajte kludny rozhovor s manzelom o tom, ci ste uz ready na dalsie babatko alebo nie a podla toho...