Problémy s tehotenským testom Top baby po exspirácii
Ahojte, stala sa mi taká nemilá vec. Kupovala som v drogérii tehotenský tycinkovy test Top baby test - ešte som deti nemala a chcela som len rýchlo vedieť kvôli meškajúcej menštruácii či som v tom alebo mešká kvôli nadmernému stresu.
Na teste sa mi okamžite po použití objavili 2 čiarky. Avšak dátum exspirácie na obaloch samotných testov bol 27.10.2015 a na krabičke testov bol dátum exspirácie 16.10.2027. Šarža testov rovnaká 🙂 stalo sa to už niekomu? Podľa týchto informácií sa výsledok nedá považovať za spoľahlivý takže pre istotu kúpim ešte iný, ale som nemilo prekvapená, že sa niečo takéto môže stať a predávať.
Podla mna ide skor o preklep 2015/2025
@jaskolka no neviem, na oboch testoch to bolo takto. Na krabičke inak. Tak netuším 😅 ale mám aj dosť nepravidelný menštruačný cyklus tak neviem.
@sosik_28 ja by som povedala,že to môže byť aj "opačne"napísané,teda že 27 je vlastne rok (rok,mesiac a deň ). V tom prípade by to vlastne sedelo aj s tou exspiráciou na krabičke.Alebo proste tlačova chyba, desaťročny test naozaj pochybujem,že by mali ešte v obehu
A inak ja som v roku 2021 pouzila test, co mal expiraciu naozaj rok 2015 a ukazal sakra presne
@sosik_28 ja by som povedala,že to môže byť aj "opačne"napísané,teda že 27 je vlastne rok (rok,mesiac a deň ). V tom prípade by to vlastne sedelo aj s tou exspiráciou na krabičke.Alebo proste tlačova chyba, desaťročny test naozaj pochybujem,že by mali ešte v obehu
@jaskolka aha toto mi nedošlo 🤣 ďakujem pekne , tak však uvidíme či sa ukážu keď mám nepravidelný... Spravím ešte jeden pre istotu od inej značky
Pre svoj vlastný pokoj si kúp iný test a keď bude tiež pozitívny,tak to je už potom jasné 😃
Aj keby bol starý, dve viditeľné čiarky označia tehotenstvo. Pre istotu správa iný.
Aj keby bol 10rokov po expiracii, skôr by sa mohlo stať, že si tehotná a neukáže ti to (keďže už vyprchlo farbivo, napr). Nie naopak. Keby si nebola tehotná, tak ti určite neukáže 2 čiarky, keďže nemáš v tele hcg, čím má reagens reagovať.
Gratulujem k tehotenstvu!
Tu uz nastupila tehu demencia 😂 Takze ani dalsi nekupuj, ma to exp v 27. No ked meska a su kolajnice, tak by som uz objednavala o take dva tyzdne gyndu 😀

@sosik_28 vážne mal exspiráciu do roku 2015? 😮No tak desaťročny test pochybujem,že by mali v predaji,skôr to bude tlačova chyba.