icon

Rýchlo rastúce hCG

4. nov 2020

Ahojte, na 11dpo som mala hcg 80, na 17dpo uz 3300.
Nerastie to prirychlo? Bojim sa down. syndromu.

ckatka
4. nov 2020

Downa odhalí v 11-12tt NT sono. Skôr . nezistíš nič. Ak.chces mat istotu chod.v 10tt na trisomy test.

A môžeš mať dvojičky...

taskataska
Odpoveď bola odstránená
kamilka281986
4. nov 2020

@ckatka možno aj 3 😁

andreatytler
5. nov 2020

Podla mna to tiez rastie velmi rychlo ale neviem ci to znamena Downov syndrom. Si si ista ze ta druha hodnota bola 3300?
Co povedal doktor na tie hodnoty?

autor
5. nov 2020

no vysoke hcg je jeden z riz.faktorov DS
sestricka vravela, ze je to ok

kikusha2212
5. nov 2020

Ja som mala 17 dpo tiez skoro 3000 a cakam dvojicky. Vysoke nie je kvoli ds ale kvoli molarnemu tehotenstvu byva. Drzim palce.

autor
5. nov 2020

@kikusha2212 co to znamena?

kikusha2212
5. nov 2020

Neviem to presne. Ale nieco take, ze sa nevyvinie plod ale len zhluk buniek. To nevies ovplyvnit. Ja si ale skor myslim, ze tam budes mat dve alebo viac 😁

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
cookie29
5. nov 2020

mola je zhluk buniek ktory vyvolava rast Hcg ale sprava sa tak trochu ako rakovina... je to nieco zriedkave ale vazne... ale na to nemysli...

zuzkalujza
5. nov 2020

@bambulienka25 no neviem, si si istá? Ako nejdem sa tu hádať, len mne zase rástlo hcg moc pomaly a môj doktor povedal, že je lepšie keď rastie pomaly, lebo rýchly rast môže znamenať aj dvojičky, aj iné "komplikácie" ale aj DS. Tak neviem.
AUTORKE: ak sestrička povedala, že je to v poriadku tak nerieš. Hlavne stres ti neprospieva. Podľa mňa ak by sa dr niečo nezdalo nepovie sestrička, že je to ok

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
5. nov 2020

tak mudr povedala ze uuuplne v norme, aj na 5 tt aj narast ako taky, ze takto skoro sa to moze denne ztrojnasobit a je to v norme, a ze krasny narast je to.
to zdvojnasobenie kazde dva dni je take vseobecne minimum pre zdrave tehotenstvo

zuzkalujza
5. nov 2020

@bambulienka25 vidíš, každý lekár iné tvrdí a potom sa mamičky majú v tom vyznať 😕

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
pietrula
11. nov 2022

Ahoj, ako to nakoniec dopadlo, vsetko ok?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@pietrula ahoj, o bábätko sme prišli.

pietrula
11. nov 2022

To ma mrzi :/ Suviselo to s tym hcg, cize trizomia?

autor
11. nov 2022

@pietrula podľa správy malo bábätko Turnerov syndróm, genet.poruchu nezlučiteľnu so životom.