Skúsenosti so skorou ovuláciou a tehotenstvom
Ahojte, viem, že podobné diskusie tu už sú, no predsa som sa rozhodla prísť si po radu resp. názor. Poslednú MS som mala 13.8. a môj cyklus má minimálne 30 dní, niekedy aj 32. Viem, že ovuláciu mám neskôr, niekedy 17. a 18. den. Robím si vždy ovulačné testy plus mám aj hlien a krce, cize to vzdy aj citim. Tento mesiac som mala ovulácie 30. alebo 31.8. Veľmi slabý pozitívny test som mala 8. a 9.9., to bol este velmi slaby duch, kazdy den vsak bola silnejsia. Clearblue digitalny test mi ukazal 3 plus uz minulý tyzden v piatok a testy. Na prvé sono som mala ísť až budúci týždeň, mala som však jednorazové slabé špinenie- ruťový hlien a potom som to už nemala. Zároveň mi býva veľmi zle, opakovane vraciam- mala som to celé minulé tehotenstvo a dali mi teda termín už včera, nech to pre istotu skontrolujú, či nemám náhodou mimomaternicové. Podľa poslednej MS mi lekár určil týždeň tehotenstva na 6plus0, povedala som mu na zaciatku, ze ovulacia bola 30.8., možno aj o den neskor, no nejak to uz potom neriesil. Vsetko bolo ok, velkost plodu len 3,3mm, povedal, ze to zodpoveda tyzdnu, no ze este nezaznamenal srdiecko, ze by ho uz rad videl, ale ze to nemusi byt. Vraj moze ist o velmi skoru graviditu, ale aj o to, ze plod nemusi dalej napredovat. Bola som z toho trosku v soku a aj sklamana, takze som sa nad vypoctom tyzdna nezamyslala... Doktor sa tesne pred vysetrenim spytal na den poslednej menstruacie a dalej ovulaciu nespomenul.. podla MS by som mala byt vcera naozaj 6plus0, no viem s istotou, ze ovulacia bola najskor 18. den cyklu, ovulacne testy si robim vzdy od 10. dna cyklu 2xdenne a kazdy mesiac to mam az tak neskor a skor ako 17. den sme ani styk nemali, takze tam by ani teoreticky nemohlo prist k oplodneniu skor. Tym padom by to bolo vcera mozno 5plus3 a tam by bolo naozaj skoro na akciu srdca. Prosim, mate podobnu skusenost? Moze sa to takto poposuvat? Dakujem pekne.
Ak si uz raz bola tehotna, iste chapes, preco sa Ta pytal na poslednu ms a nie ovulaciu. To su standardne postupy.
A k zvysku: si kazdopadne v skorom stadiu a vsetko su len dohady. Zbytocne. Ci si par dni hore dole alebo nie. Jedine co Ti pomoze je pockat do dalsej kontroly a budes mudrejsia, bud dieta bude rast a bude tam uz aj srdcova akcia a tehotenstvo napreduje, alebo nenapreduje. Vsetko okrem toho su uplne zbytocne filozoficke uvahy. Trpezlivost. Drzim palce
Ja mam nepravidelnu ms. Ovulaciu som ale vedela kedy som mala.
A rozdiel v terminoch bol takmer 3 tyzdne. Podla ms termin nesedel. Ked som mu povedala kedy asi bola ovulacia tak to sedelo.

@anonym_autor ahoj, nie som odborník ale tiez som kvoli spineniu bola 5+3tt cca a tiez este nebolo stdiecko vidiet. Potom ma objednala neskor na tuším 8tt a tam uz ho bolo krasne vidiet, takze si myslim ze bolo proste este skoro😊