Som skutočne tehotná?
Som naozaj tehotná? Akosi tomu nemôžem uveriť
A čo mám teraz robiť? Vôbec netuším 😀

Zavolat lekarovi a on ta objedna na prvu kontrolu 🙂
@pribinak všade čítam, že až v 8.-10. týždni treba ísť na kontrolu
Je to naozaj tak?
@lentilka640 mňa sestrička objednala podľa dátumu poslednej MS- bol to asi 7tt
@lentilka640 ano, skôr to nema veľmi význam. 6 - 8 tt už pekne vidieť akciu srdiecka a to je najdôležitejšie
Mnohí lekári dajú termin skor a potom sú budúce matky len v strese. Veď zavolaj a sestrička vypočíta termin
Veľa šťastia
🍀🍀
Mna vzdy objednali skor. Vsak zavolaj dr a uvidis na kedy Ta objedna
Gratulujem 😊 Mňa objednal dr vždy hneď po pozitívnom teste, potvrdil tehotenstvo, a že nejde o mimomaternicové. V 6tt u mňa akciu srdiečka ešte nebolo vidieť, objednal ma o 2 týždne a tam už bolo všetko ako má byť. Záleží od lekára. Držím palce ♥️
@lentilka640 mňa objednal veľmi skoro ale zistila som to pár dni pred Vianocami tak ma ešte zobral v ten týždeň a bol tam len vacok, neskutočne som sa tešila. Oznámili sme najbližšej rodine pod stromčekom s dupackami, že čakáme babo, na nič zle som nemyslela, ale teraz to hodnotím ako veľmi skoro, už by som so počkala na ❤️. Bolo to ledva nejaký 5-6 tt. Teraz máme skoro 7 mesačného krásneho synčeka. Blahoželám a prajem veľa šťastia
Len beriem Duphaston
@cilka999 nie je to možné za takto krátko. Musel byt styk oveľa skôr. Treba zopakovať test. Pozitivitu neukazuje len pri tehotenstve, môže byt falošna pozitivita kvôli nejakému problému - cysta a podobne. Radšej zopakovať test sle až pri meškajúcej ms predsa
@katusik456 žiadnu cystu nemám,bola som u odborníka MT,mam všetko v poriadku
@cilka999 ďalšia, čo si nedá vysvetliť. Dva dni od oplodnenia vajíčka má embryo ešte len 2-4-bunky a nachádza sa vo vajíčkovode. Uhniezdňuje sa v maternici najskôr na 5. deň po oplodení, ale väčšinou až 8. deň a až potom začne produkovať HCG. Testom je možné ho zachytiť najskôr 2-3 dni po uhniezdení, aj to ledva viditeľným duchom, nie takouto čiarkou. Takže ak si tehotná, tak si mala ovuláciu skôr. Držím palce.
@bambulka711 Asi 5.3 bola ovulácia
@cilka999 určite nie. Ak máš takýto test, bola možno 27.2. už musíš byť najmenej 12 dní po ovulácii. Nie je nič neobvyklé, že sa sem tam posunie ovulácia.
@bambulka711 tak hádam vie doktor keď mi povedal kedy bola ovulácia
@bambulka711 27.2urcite nie keď som bola 2 dní po ms
@cilka999 vieš čo, vzdávam sa. Povedz doktorovi, že si mala sex 2 dni po ovulácii (vajíčko prežije 24 hodín maximálne) a pozitívny test 2 dni po sexe a vráti diplom 🙈
@cilka999 prečítaj si, ako to funguje... https://www.brendon.sk/znaky-a-cas-uhniezdenia-...
@bambulka711 tu sa nič neoplatí písať
@cilka999 gratulujem ti, objavila si test, ktory dokaze urcit tehotenstvo skor ako tvoje vlastne telo vie, ze si tehotna 🙂 zeny co sa snazia a nevedia sa dockat, sa ti podakuju, ti co doteraz tvrdili, ze test robit najskor 10 dni po ovulacii alebo idealne ak meska menstruacia sa evidentne mylili a ano som asi uz kus ironicka, neexistuje a naozaj neexistuje, aby ti vysiel takto pozitivny test, ak ovulacia bola 5.3., styk 7.3. a dnes mame 9.3., takze suhlasim s @bambulka711, bud doslo k oplodneniu skor alebo ti vysiel falosne pozitivny test a odporucam zopakovat a idealne inu znacku, drzim paste!
@cilka999 veru nie, lebo sem chodia ženy bez základnej znalosti biológie a tvrdia, že otehotneli 2 dni po ovulácii a 2 dni po sexe majú čiarku na tehotenskom teste. Pritom blastocysta vtedy ešte ani neprodukuje hcg, ktoré by sa dalo zachytiť. Veď ak si tehotná, ultrazvuk potvrdí, že bábo je väčšie o týždeň.
@cilka999 hmm to je super, že žiadna cysta predtým nebola. Ale asi ten odborník to nekontroloval od tvojho pozitívneho testu, ktorý si tu dala 8.3 či kedy. Fakt baby radia dobre, toto sa nedá oklamať a ak nebol styk vo februári, kedy si otehotnieť mohla, asi to teraz nebude bohužiaľ tehotenstvo ale niečo iné… treba to ísť skontrolovať určite, aby ti vyvrátil to že tehotenstvo po 2 dňoch od styku je nemožné u každej ženy.
@petamich a zabudla si napísať, že vlastne je nejaký 13dc a podľa nej neexistuje, aby mala ovuláciu skôr, takže už úplný zázrak.
@bambulka711 ty chceš povedať ako o mne co? Ze som sprostá?To sme na tom potom rovnako😀Chcela som názor a nie hneď aby ste mi somariny písali ze som objavila nejaký test!Áno poznám základné znalosti biológie,a viem ze hneď nebudem tehotna
@bambulka711 ani ten deň cyklu už radšej nebudem písať,áno je aj nejaký deň cyklu

Čo máš robiť? Oznámiť novinku šťastnému budúcemu oteckovi
a v pondelok volať gynekológovi a dohodnúť si termin