icon

Som tehotná?

xxxxxnnnnn
31. aug 2016

Ahojte. Vzhľadom na to, že dnes sme uzamkli 797 stranovú diskusiu, do ktorej ste vkladali Vaše otázky ohľadom možného tehotenstva, tak zakladáme novú. Čiže všetky dohady ohľadom možného tehu, tehotenské testy ...............sem 🙂

tonjadabik2
19. máj 2017

@julca150 Tak ti budem drzat palce. Asi ten co tyzdne ukazuje.. Si myslim.. Daj potom vediet ako si dopadla.. A ms ti ako dlho meska?

00dominika00
19. máj 2017

@julca150
Ohľadom toho Rapiclear, skúšala si jeden či viacero? Lebo nemyslím, že by boli chybné všetký. Niektoré písali že im Rapiclear ukázal čo i len slabú čiarku a boli. Cyklus nwm aký máš, popravde ovulku si nesledujem vôbec bo ja sa o bábo ani príliš nesnažím, keďže ešte študujem ale určite by sme sa potešili.

Ja som celkom dávno mávala nepravidelnú menštruáciu ale upravila sa mi. Momentálne mám už druhý deň takú zvláštnu tlmenú bolesť v podbrušku. 🙂 🙂

julca150
19. máj 2017

@00dominika00
@tonjadabik2 dakujem dam vediet 😊😊no asi tyzden mi meska ale mne doktorka povedala ze pri takomto mojom trojmesacnom cykle ani ovulka nebyva prilis casto takze tak.....no skusala som dva a dva mi vysli presne tak.isto skusim k nejaku inu znacku

00dominika00
19. máj 2017

@julca150
Aj mne týždeň mešká, skús ešte teda iný test a hlavne ráno. Poobede mne ani nezachytí ale tak v nedeľu sa testujem ešte s tým z lekárne plus a uvidí sa. 🙂

nicole8295
19. máj 2017

@daduska_maminka lenze hacik je v tom, ze mi dosla aj mrcha... lekar mi na to nic nepovedal, iba mi zobral krv na hcg a dnes som volala pre vysledky, kde mi povedala teda ze mam 820.. inak to znamena 8,2...... tak teraz neviem. Bud som prekonala samovolny potrat, alebo neviem preco mi dosla mrcha....

daduska_maminka
19. máj 2017

@nicole8295 aha tak no menstruacia krvacanie byva v tehotebstve aj moja znama to mala a nakoniec ma dvojicky 🙂 mozno je to aj teb zamlknuty potrat alebo tak nejak sa to vola .. uvidis co a ako doktor ti uz povie ak sa nepodari teraz podari sa ba buduce

00dominika00
20. máj 2017

@luta13
@julca150

Tak dnes som si robila ešte ten test s názvom Lekáreň+ a jeden RapiClear. Samozrejme v teste z lekárne + nič a na rapiclear bola opäť druhá ale o trošku silnejšia. Od včerajšku ma začali bolieť kríže, mávam tlak v podbrušku a dosť ma nadúva čo vnímam bez toho aby som sa sledovala. Dnes som čítala že ďalší príznak môže byť znížený krčok a stvrdnutý čo som zistila že ho mám dosť nízko a je tvrdý. Rozmýšľam či by to nemohla byť menštruácia ale nikdy som nemala taký problém že by som mávala dajaké predmenštruačné bolesti a ani bolesti v krížoch či nadúvanie. 🙂 🙂

luta13
20. máj 2017

@00dominika00 ja myslim, ze to bude tehotenstvo...Hod mi sem tu fotku testu, alebo aj oboch, nech pozriem 😉...Dufam, ze si ich nevyhodila este...Ak ano, vyber z kosa, odfot a daj sem...😘

sstalynda
21. máj 2017

@00dominika00 na krcok by som sa nespoliehala. Tiez som citala ze ked je dole a tvrdy tak je to tehotenstvo. U mna to tak nebolo. Jeden mesiac som ho tak mala a mrcha dosla hned na druhy den. A ked som otehotenela bol vysoko. Odvtey ho nesledujem. Drzim palce aby to bolo ako tuzis

00dominika00
21. máj 2017

@luta13
Bohužiaľ som to robila u kamarátky takže testy ostali v koši u nej. :/ Ináč chcela by som sa opýtať, či je nutné sa v prvých mesiacoch obmedzovať s pohybom. 🙂

00dominika00
21. máj 2017

@sstalynda
Ďakujem. 🙂 Veď uvidí sa. Budem tak budem rada a keď nie svet sa mi nezrúti. My sa nesnažilkujeme, nechávame tomu voľný priebeh. 🙂 🙂

julca150
21. máj 2017

@00dominika00 no tak skus este doktorku ale hovorim.tie rapid clear neviem su cudne ja som este neskusala robit dalsi .....ale ak tak skus radsej doktorku nech ti vezme krv a budes si ista😊😊

lullita
21. máj 2017

@00dominika00 obmedzivat s pohybom...akoze vyvyjat nejaku aktivitu? Ak si myslela to tak pokial nemas predpoklad byt na rizikovom alebo ti doki nepovie inak tak nevidim dovod sa obmedzovat... ja som pri prvom do puateho mesiaca chodila na bicykli predtym aj na lyzovacky a peso som chodila denne aj 8 km hore dole kade tade do konca tehu...teraz cakam dvojky takze je to klasifikivane ako rizikove,acsak nemam komplikacie cize bajky a prechadzky pokracuju 🙂 hlavne robit to na co mas chut a neobmedzovat sa :(

00dominika00
21. máj 2017

@lullita
Ja sa aktívne venujem hiphopu. Preto som chcela vedieť. 🙂

00dominika00
21. máj 2017

@julca150
Som k nej už objednaná o týždeň a pol idem. 🙂 Len je to dlhé čakanie. 🙂

lullita
21. máj 2017

@00dominika00 zo začiatku by to hopsanie a podobne vadiť nemalo. Keď sa tomu venuješ aktívne,tak je ma to tvoje telo zvyknuté. Ženy chodia normálne behávať do konca tehotenstva a nemyslím,že by to niektorej uškodilo,skôr naopak

00dominika00
21. máj 2017

@lullita
Dobre, ďakujem. 🙂

julca150
21. máj 2017

@00dominika00 takze ja som.dneska.zbehla po test a tam ani naznak takze tie testy boli chybne 😊nevadi

00dominika00
21. máj 2017

@julca150
Nevadí veď tým to nekončí. Bude ešte kopu príležitostí. 🙂

luta13
21. máj 2017

@00dominika00 no nevadi, ze testiky si uz vyhodila, skus este testovat behom tyzdna, nez pojdes k Dr., ci silneju - ak chces teda 😉 ...Co sa tyka väcsieho pohybu, ja ked som bola oba razy tehulka, ja som pohyb v prvom trimestri obmedzila len na chodzu a bicyklovanie - pre istotu...Aj ked stat sa asi nemoze nic, ja som bola v tomto asi az moc opatrna!!!...No kedze mas uz termin na kontrolu, najlepsie bude, ked sa opytas potom svojej Dr., ci mozes robit Hip-hop...No urcite sa mi ozvi po kontrole, ktory tt.si a co na hip-hop povedala doktorka 😉

walkyra88
21. máj 2017

Baby mimo troska ale poradte prvy porod som mala odtecenu vodu v 38tt teraz som uz skoro v 40tt ked to pride bolestou ako to spoznam vecer mavam uz dlhsiu dobu take bolesti ale neviem ako ich rozoznat vdkaa za skusenosti😉

luta13
21. máj 2017

@walkyra88 v tomto Ti asi moc neporadim...Prvu som mala planovanu SC, tam porod ani nazacal, proste maleho operativne zo mna vybrali...A pri druhom som mala predcasny odtok plodovej vody v 41tt. a do hodiny zacali kontrakcie, no boli slabsie...Dalsiu noc som ich mala silne, aj infuziu mi museli dat na zmiernenie bolesti a dalsi den rano som "skriabala steny" od bolesti - kazdych 5 minut kontrakcia, ale krcok stale otvoreny na 3-4 cm len!...Citila som bodavu bolest pri krcku - uplne dole pri lonovej kosti - akoby mi sekerou tali...Niekto spomina ako kontrakcie caste tvrdnutie podbruska a myslim, ze to patri tiez k porodu...Moc som Ti asi nepomohla, no myslim na Teba, nech to mas co najskor za sebou a nech porod netrva dlho...Daj potom vediet, ked porodis, ako to prebiehalo - ked chces mozes mi do IP napisat spravu - ked budes mat cas...Uzivaj prve chvile, su najkrajsie - ved vies, kedze jedno babo uz mas...Boh s vami obomi pri porode 😉

walkyra88
21. máj 2017

@luta13 tak ja to mam kazdy vecer uz niekolko dní uvidime a ano napisem dakujem ❤️

luta13
21. máj 2017

@walkyra88 nieco o kontrakciach:

3. Pravidelné kontrakcie

Na blížiaci sa pôrod vás upozornia hlavne kontrakcie, ktoré sa opakujú v pravidelných intervaloch. Pri postupujúcom pôrode sa interval medzi nimi skracuje, pričom samotné sťahy trvajú stále dlhšie. Pri 5 až 10 minútových kontrakciách s trvaním 45 až 60 sekúnd by ste už mali byť v pôrodnici. Intervaly kratšie ako tri minúty svedčia o tom, že svoje bábätko čoskoro uvidíte. „Signálom na odchod do pôrodnice nech je pre vás pravidelné sa opakovanie pôrodných sťahov. Netreba čakať a merať na hodinkách nejaké presné intervaly“ zdôrazňuje odborníčka. Nie vždy sa však kontrakcie maternice prejavujú len bolesťami podobnými naozaj silnej menštruácii. „Niektoré ženy namiesto bolestivých sťahov maternice cítia skôr bolesti krížov a podbruška, ktoré sú však stále sprievodcami kontrakcií,“ dodáva odborníčka.

00dominika00
22. máj 2017

@luta13
Určite dám vedieť. 🙂

katarina2424
22. máj 2017

Dievčence chcem sa spýtať lebo mám strach. Presne pred 18 dňami som mala dostať mrchu. Túto mrchu som aj dostala ale lem v podobe špinenia a slabučkého krvácania - iba na papiery toto celé mi trvalo 3 dni. Ppčas tejto mrchy ale aj po nej som sa cítila ,,divne" občas hlavne ráno ma naplo, mala som závraty, prsia ma ale len občas trošku pobolievali a pod.Test som si robila 10 dní po tejto mrche ale vyšiel negatívny. Ďalší som mala v pláne robiť koncom tohto týždňa no v piatok som videla na papiery že tám krv a takisto aj na spodnom prádle ale len trošičku, včera som zas mala na papiery taký ružový výtok ale jemný teda aspoň sa mi to zdalo že je ružový a dnes ráno taká zvláštna krv. Baby poraďte čo to môže byť? Bojím sa že som tehotná a nechcem aby sa niečo stalo. A zas na pohotovosť s tým že mám pocit že som tehotná ísť nemôžem nakoľko na druhej strane zas tehotná byť nemusím a toto všetko je neviem čo. ale cystu mať nemôžem lebo týždeň pred mrchou som bola u doktora na sone a povedal že je všetko OK. K doktorovi som oficiálne objednaná na stredu ale nechcem aby to nebolo neskoro a Vás prosím o radu či mám ísť bez tak aj keď neviem či som tehotná aj dnes k doktorovi a pýtať sa radšej na to aj keď test vyšiel negatívny alebo mám počkať do tej stredy. Ďakujem 🙂

lullita
22. máj 2017

@katarina2424 tu na fóre ti ťažko niekto určí "diagnózu"...letela by som s tým k doktorke ak sa to vymyká tomu s čím sa bežne stretávaš

daduska_maminka
22. máj 2017

@katarina2424 ani by som necakala a uz by som u doktorky bola. Nepravidelne krvacanie co je tvojim problem tak isto riesit s doktorom . Podla mna tehotna niesi a napinanie si si mozno uz len namyslala je to podvedome 🙂 drzim ti palce aby ti dopadlo vsetko tak ako ma byt. Pekny den.

luta13
23. máj 2017

@katarina2424 mozes, aj nemusis byt tehulka...Jednoznacne chod s tym k Dr., nech Ti odoberie krv na mozne Hcg a pripadne pozrie sonom, ci nahodou daco nevidiet v maternici...Daj nam potom vediet, ako si dopadla...Drzim silno palceky, nech je to tak, ako si prajes...A bud v klude...Co ma prist pride 😉

miimss
23. máj 2017

Ahojte, viem že na moju otázku zistím odpoveď až o niekoľko dní ale rada si prečítam váš názor. Cyklus mám cca 30-32 dní, ale ide o to že minulý mesiac som brala Lutenyl (8 tab) na oddialenie MS. MS som dostala na 43 deň. S priateľom sme šli na plno v 9 deň cyklu. Myslíte si že je tam nejaká šanca otehotnenia? neviete aký účinok mohli mať tabletky na ovuláciu? O dva dni budem 30 deň ale nemám žiadne PMS. Väčšinou má týždeň pred MS už pobolieva v podbrušku. Ďakujem za každý názor 🙂