Som tehotná tri mesiace po pôrode?
Ahojte rodila som tri mesiace dozadu.Teraz sa nam s muzom stala nehoda a vzala som tabletku po.Meska mi MS tri dni a testy ukazujú toto.Pri prvom tehu boli oveľa silnejsie.Myslite ze som naozaj tehotna?Ci falosna pozitivita?

@katulastraka tabletka po ti zablokuje ovulaciu, ak ešte neprebehla. Ale ak už prebehla a spermia prišla k vajíčku a ty si vtedy dáš tabletku, tak v tom ti už nepomôže... Je to postkoitalna antikoncepcia, brániaca otehotneniu. Nie potratova tabletka, ktorá by tehotenstvo ukončila
@snehulak77 no ved ja viem ako to funguje 🙂 preto pisem autorke, ze zrejme uz bola vtedy tehotna ked si ju dala, lebo inak by urcite zabrala 🙂
@katulastraka áno, ale to mohlo byt pokojne aj v čase tej nehody, nie predtým. Ak došlo k oplodneniu okamžite, tak to, že užila tabletku do 24hod jej nepomohlo. Len toľko som myslela 🙃
@michaela06061234 tak ty vyhrávas už teraz zlatú medailu materstva🙂
To zvládneš, ja mám chlapcov s 13 mes. rozdielom .Poviem pravdu, keď sa narodil druhý, bolo to veľmi náročné, boli dni, kedy by som sa bola obesila 😂😂 .Teraz sú už väčší a neni väčších kámošov ,žiadna žiarlivosť nič sú najväčší parťáci a som šťastná, že sú s malým rozdielom. Prajem pevné nervy a veľa síl 😉
Verím ti. Ja mam doma tri najmenší ma rok a poľa sup tehotná. Ja som ale rozhodnutá že to ďalej nepotiahnem.dovodi sú také ako píšeš aj tí.
@zuzuliennka1 Aj mne.. a veru som utekala hneď po antikoncepciu :D
Autorka, tebe asi blahoželám 🙂 Medzi mojim mužom a švagrinou je 9, slovom deväť mesačný rozdiel. Porodila ich jedna matka. Nechápeme nikto, fakt nie. Švagriná je mladšia a nenarodila sa predčasne, ale v termíne :D Ja osobne som nikdy nechcela reťazový pôrod, aj keď som tuším mala také obdobie, že som to považovala za nie až tak zlý nápad, ale keď si predstavím, že jeden ešte stále na plienkach, druhý samozrejme tiež atď. .., tak úúúúúúúf....Ale ako hovorí moja kolegyňa, všetko je tak, ako má byť. Podľa mňa bude ten prvý rok po narodení druhého čistá psychiatria.. ale potom o to lepšie. Budú vyrastať spolu, tesne po sebe, lepšie sa zahrajú, budú sa ťahať navzájom aj v tom vývoji.. a máš to vyriešené naraz 🙂 Ja som z ročníkov, kedy bolo úplne bežné mať dve deti a to po sebe, max s dvojročným rozdielom, koniec 80. tych resp. začiatok 90.tych rokov, zvyčajne, čo som ja mala spolužiaka, tak ten mal súrodenca v triede, kde chodila moja sestra. Prežili sme to všetci, aj naši rodičia, a mama stále hovorí, že najlepšie bolo, keď už nás mala dve, lebo sme sa viac zabavili spolu 🙂
@bboossoorka jej, úprimne ti závidím takú veľkú rodinu. Moja mamina boli tiež štyria, ona je to štvrte 11 mesiacov po tretej. Posledné dve deti, maminu a tetu, rodičia najviac milovali. Aj sú teda jedine, ktoré sa o nich starali neskôr, tak aj preto ☺️😊
@oblecenie99 9 mesiacov. A nebol to predčasný pôrod? To ako toto? 😲😲🤪🤪🤪
@ankare nie, budeme jej písať, že jednorožce každé ráno nacupotaju... Nič iné jej neostáva, LEN to zvládnuť ako najlepšie vie. Ja píšem svoju skúsenosť a tiež nemôžem čítať tie reči o parťákoch, lebo to neplatí paušálne a nie 24/7
@marfikchov ale tak povedzme si, vo väčšine prípadoch sú to partaci. Medzi mnou a bratom sú 3 roky, a boli sme super partaci. A aj iní súrodenci v okolí. Viac je tých, čo mali super vzťah ako tých, čo sa nemali radi. Navyše, veľmi záleží nielen od ich pováh ale aj od vedenia
Dievcata ja to asi nezvládnem.Netuším či som na toto celé pripravená. :( je to naozaj obrovský strašiak.Neviem ako sa rozhodnúť.
Rozhodnutie je len a len na vás.. Ale každopádne verím a viem ze sme silnejšie ako sa zdame.. Držím palčeky aby ste sa správne rozhodli
dáte to, verte mi! Zabojujte teraz za dieťa, ono neskôr zabojuje za Vás! Držím palce!
Dáš to ako nič. Mysli na to, ze narocne chvíle nebudu trvat večnosť, neskôr z toho budete uz len profitovať. Sama vidis, ako deti rychlo rastu. A možno sa Ti narodi pokojne babo, o ktorom ani vediet nebudes.
To dietatko, ktore si Vas vybralo za rodičov, je velky bojovník a velmi chce byt s Vami. Cez to všetko (len 3 mesiace po porode, užila si tabletku po,...), co tomu predchádzalo, sa mu predsa podarilo uhniezdit sa pod Tvojim srdcom. ❤️
Vsetko sa deje pre nieco a vsetko ma zmysel, nezabúdaj! Silno držím palce!
Gratulujem 💓 Zvládneš. Predstav si že prvé tehotenstvo by boli dvojčatá , netešila by si sa? Toto je tiež náročné , veľmi , ale nie nezvládnuteľné. Dôkazom je viac žien ktoré ti tu napísali a prežili 🙂
Pozrime sa na výhody ?
1. Nebudeš sa s veľkým bruchom naťahovať s veľkým dieťaťom . Je rozdiel mať doma malé 8 kg dieťa a 15kg 2-3 ročné dieťa (píšem zo skúseností )
2. Staršie nebude chodit do školky - nebude ti nosiť domov choroby.
3.Ze budú parťáci ? Možno nie, ale určite sa medzi sebou vybavia. Napr. aj bitkou, ale zabavia (
4. Kúpanie naraz vo vanicke je super zábava .
5. Môžeš ich naraz dať do škôlky, lepšie to zvládnu.
6. Čo ťa nezabije to ťa posilni
Milá autorka. Chcem Ťa povzbudiť, že to, čo dnes vyzerá pre Teba tak hrôzostrašne a je pre Teba veľkým šokom, je jeden veľký dar. To, že detičky budú mať medzi sebou taký malý vekový rozdiel, bude veľké plus pre nich, ale aj pre Teba. Ja som vždy chcela väčšiu rodinu. Keď sa nám narodil prvý, bol to valibuk (4,36kg, 57cm). Miery píšem preto, ze po prirodzenom pôrode som nemala ani pomyslenie na to, že by druhé pruslo skôr ako o nejaké 2 roky. A bum, jedna ms a keď mal pol roka, zistila som, že som 2.x tehotná. Šok, plač a predychavanie. Prvý rok bol akčný, ale dcérka bola oproti prvorodenému poklad. Od jej roka sa spolu krásne hrávali a pár dní po jej druhých narodeninách pribudla ďalšia princezná. A to som si už hovorila, že čo s takým veľkým vekovým rozdielom 😂. Zvládneš, uvidíš. Dobre bude. Tiež som bola sama, rodičia i svokrovci ďaleko a muž veeela v práci. Ale našli sme si systém a zohrali sa 🙂. Držím Ti palce.
Rozhodnutie je na tebe, len ty budeš na to, takže ty sa rozhoduj, aby tebe dobre bolo. Čo vravia druhí na to nepozeraj, urob ako to ty cítiš! Jedna môže mať 2 deti naraz a super, iná otras na mašľu, to je individuálne,neriad sa tým, ale svojou životnou situáciou. Okrem toho máš aj muža, aj on pri tom bol, tak ako sa on zapojí do starostlivosti, môžeš sa na neho spoľahnúť? Uživí vás, postará sa keď budeš mat zdravotné problémy ? Bude stáť pri tebe ak sa akokoľvek rozhodneš? Rozoberte to spolu a podla toho už budeš vedieť.
Neblázni, v čom sa chceš rozhodovať.
Tabletka po ti ne zabrala očividne, zvládneš to.
Ma to tak byt.
Všetko bude v poriadku.
Máš tu veľa podpory od báb s real skúsenosťami.
Detičky budú mať neskôr podobný režim, všetko bude v poriadku.
Hlavu hore, nie si prva ani posledná.
Bola si pripravená na prvé a všetko vlastne máš.
Si nastavená len to plus jedna si predstavuje v pozitívnom svetle a nie ako to nezvládnes..
Prve už miluješ a druhe za to ze sa za darilo neskôr by si dala preč?
Držím ti palce, hlavu hore
Pocuvaj ved to je parada, uspora, sak to ani nestihnes do vakuovych vriec pobalitnpo jednom, rovno na druhe obliekas a potom davas prec, nic neodkladas, vsetko paradne zuzitkovane vynosene, kupujes len na starsie, druhe popri nom 😀 mne sa to nahodou paci, das to jednym fukom a mas pokoj 😁 kociky vsetko a postupne sa zbavis, ne teraz mas jedno a ked sa konecne vymotas z toho popredas kociare, tak druhe a zas od zaciatku 😀
Moja svokra prvé dieťa porodila v januári a druhé v decembri 🙂 a zvládla to 🙂 budú mať súrodenci blízky vzťah
Zvládneš to.. moja svokra mala švagrinú a môjho muža po roku, my s mužom mame rozdiel rok a 3mesiace a je to to najlepšie čo sa nám mohlo stať.. tento mesiac budem mať mladší rok a už sa sami hrajú, jašia sa, sú úžasní.. ak staršie budeš do všetkého zapájať do starostlivosti o bábätko, vždy keď bábätko bude spať, budeš sa len jemu venovať nepocíti nejaký veľký rozdiel. u nás žiarlivosť teda zatiaľ vôbec nebola.. mojkali sme sa spolu starsia pomáhala podávala pyzamko, plienky.. pri všetkom bola a potom sme čítali alebo robili čo ona chcela.. ozaj keby ste videli čo oni majú medzi sebou aký vzťah už teraz ♥️ Je to náročné aj bolo to náročné ale to čo oni majú a čo nám dávajú v tej láske.. stojí to za to Obetovať sa a vydržať..♥️
@marfikchov sestra ma chlapca, dievča, rozdiek rok mesiac a 19 dni. Su ako dvojčatá. Stale spolu, ochraňujú sa, hraju sa, na ihrisku spolu, rovnake nazory. Teraz maju takmer 10 a 9
Asi som jediná, ale ja toto závidím 😍 v dobrom samozrejme ❤ tak som si to vysnívala, že do roka ďalšie, ale okolnosti to zariadili ináč a musíme čakať 🙂 a ako na truc, syn je úžasné dieťa, žeby som zvládla ďalšie bez problémov ;) (s predpokladom bezproblémového tehu ako pri prvom), čiže za mňa máš pred sebou to najkrajšie prekvapko v podobe 2 čiarok 🤩
Stojí za to zabojovať! Ja mám dve dcérky s rozdielom 12 mesiacov, samozrejme prvý rok-dva boli mega mega mega ťažké ale budeš mať toľko roboty a budeš v takom švungu že ten začiatok ubehne rýchlo. Neskôr sa už spolu budú hrať, v rovnakom čase chodiť spinkať atď... veľmi Ti držím palce, hlavu hore a GRATULUJEM!
Ahoj, aj ja som po prvej dcerke otehotnela o 3mesiace bolo to narocne nakolko prva dcerka nebola zrovna najkludnejsie dieta a to nevravim ze som cele tehu vlastne vsetky tehu som prevraciala 😁 to bol des 😉 ale nelutujem tiez som na deti viac menej sama a to mam uz 3dcerky. Muz je malo snami kvoli praci. Ale uz su vacsie tak je to ok nemenila by som za nic na svete 😉. Ale zase aspon mamina mi pomoze ked potrebujem... a dve deti po sebe je super da sa to zvladnut ked clovek chce.

@michaela06061234 klobúk dole, synček prvorodený ti bude pomáhať ❤