Stále nechápem, ako funguje oplodnenie

bibibarci
12. aug 2017

Ahojte, poprosím Vás, odpovede čakám iba od tých žien, ktoré sa mi nechcú vysmievať kvôli mojej možno blbej otázke, ale slušne mi budú vedieť napísať svoj názor alebo svoje skúsenosti.
Už nejaký čas sa snažíme o bábätko, všeličo som už o tom prečítala, naštudovala, sledujem môj cyklus. Menštruáciu mám každých 28 dní, trvá mi 9-10 dní, z toho sú prvé 2-3 dni veľmi slabé (iba špinenie). V predchádzajúcich mesiacoch som v strede cyklu mala (myslím) ovuláciu, lebo postupne sa mi zvyšovalo množstvo hlienu a v predpokladaný deň som mala hlien konzistencie vaječného bielka.
Tento mesiac sme boli s manželom spolu 4 dni pred predpokladaným dňom ovulácie, 2 dni pred ovuláciou aj v deň ovulácie, Lenže v deň ovu som nemala hlien, ako zvyknem mať, iba málo klasického, akoby vodnatého hlienu.
Čoho je to znakom? Nemala som teraz vôbec ovuláciu alebo je takýto stav normálny? Predtým som vždy mala jeden deň taký hustý "bielkový" hlien... Už sa začínam báť toho, že je so mnou nejaký problém... Síce pred pol rokom som bola u gyn. a bolo všetko ok, no teraz neviem...
Ďakujem za odpovede! 🙂
P.S.: Sorry za blbú diskusnú tému, zadala som ju iba preto, aby na moju otázku čím viac ľudí kliklo... 😀

esprit88
12. aug 2017

Ak nevies kup si ovulacne testy a tie ti ukazu kedy mas ovulaciu.

miriam108
12. aug 2017

Presne ako ti píše pani hore. Najpresnejšie to budeš vedieť podľa ovulačných testov. 😉

hettinka
12. aug 2017

neviem, ako to vlastne funguje ... ked sme sa snažili o 2. dieťa, boli mesiace, ked som s manželom išla takpovediac "na istotu" a boli sme spolu každý deň ... a nič.
A podarilo sa, ked sme spolu boli si 2x a aj to mimo tzv. plodných dní.
Takže moja rada, prestaň riešiť, sledovať hlieny a počítať dni a dieťa možno príde skor, ako so všetkými tými zaručenými metódami a testami. Ušetríš si veľa nervov, sklamaní a aj peňazí. Tie radšej investuj do romantického výletu 😉 Partnerovi sa to tiež bude páčiť oveľa viac, ako sex podľa menštuačného kalendára.

gabriellka
12. aug 2017

Moze sa kludne stat ze si nemala ovulku. Su to tzv.anovulacne cykly

adriannasvk
12. aug 2017

Ako pisu baby kup si ovulacne testy alebo sa zahrajte s manzelom na doktorov😀 u nas to pomohlo,maly bol na prvy sup😀 mozno sa to bude zdat vacsine cudne,neviem ake,ale ked mas plodne dni,krcok ti zide nizsie a pootvori sa. Jednoducho si umy ruky ty alebo manzel a sup s nimi dnu😅ked to budes robit mesiac kazdy druhy den napr budes citit tie zmeny a aj pochopis o com hovorim🙂ked bude prichadzat ovulacia budes to urcite potom vediet🙂

bluka2
12. aug 2017

Podla mna je to znakom, ze si mozno mala ovulaciu o den skor ako si predpokladala. Ale ak ste to robili kazdy druhy den, urcite ste sa trafili.

zltalienka
12. aug 2017

@bibibarci to, ze ste mali poh. styk pocas ovulacie neznamena automaticky, ze zena ostane tehotna. Pravdepodobnost je u zdravych parov cca 20-25%. Ak ste obaja zdravi, do roka bude isto babo "na ceste".

alex49
12. aug 2017

aj ked je všetko v poriadku, tak sa nemusí podariť bábo, to je len na prírode alebo tom hore, že pri 100% tnom stave vznikne bábo. Netlačte na pílu, užívajte si jeden druhého a ak sa do roka nepodarí, tak sa dajte vyšetriť.

red_cat
12. aug 2017

@bibibarci co sa tyka toho zaciatku menstruacie, ze zacina 2-3 dni spinenim..tak ja som to mala podobne a az po 2 rokoch sledovania sa doma pomocou testov a sledovania ovulacie u lekarky sa prislo na to, ze mi prezrievaju folikuly a nie vzdy tym padom prasknu, nie su oplodnenia schopne. A to spinenie pred menstruaciou bolo sposobene cystickou, ktora sa vytvorila z neprasknuteho folikulu
Takto mi to dr vysvetlila... po 2 r snazenia nasadila na 5 dni liecbu na rast folikulov a nasledne pichla inj na ich prasknutie a vtedy kazala snazit sa. A podarilo sa;) skus popatrat ci aj u teba nie je tento problem- pouzivaj ovu testy + dohodni folikulometriu u lekara v case ovulacie

bibibarci
autor
17. aug 2017

@red_cat môžem sa spýtať, či si kvôli cyste mala aj dlhú (viac ako 7 dňovú) a bolestivú menštruáciu? vďaka za odpoveď a gratulujem k tehotenstvu, nech ste zdraví! 🙂 <3

red_cat
18. aug 2017

@bibibarci ano mala. Neskutocne bolestivu a tabletky nezaberali..od bolesti ma az triasli zimnica a bolo mi na zvracanie..mohla som len lezat a nejako tu hrozu preckat kazdy mesiac.
A s tym spinenim pred menstruaciou mi trvala az viac..aj 8-9dni a bez toho spinenia, asi tak ako pises 6-7dni

bibibarci
autor
19. aug 2017

@red_cat Prepáč, že Ťa ďalej otravujem, ale mám presne taký istý problém, aký opisuješ: 3 dni špinenie + 7-8 dní menzes + bolesti (no mne stačí dať si raz jeden Ibalgin). Možno by som mala navštíviť iného gynekológa, lebo je to podozrivé a môj gynekológ vraj nič nezistil...
Otehotnieť sa Ti podarilo spontánne, alebo si sa musela nejako preliečiť?
Ďakujem krásne za odpoveď! 🙂

red_cat
19. aug 2017

@bibibarci ahoj🙂 no tie priznaky este nic nemusia znamenat..ale mozu a je skoda stracat cas snazenim sa mesiace, ci roky ak je tam problem ktory brani v otehotneni a da sa odstranit.
My uz sme mali naplanovanu aj inseminaciu v CAR, ked mi este moja dr navrhla ze mi podpori ovulaciu (tvorbu vajicok) s liekom Clostilbegyt a ze ked to nevyjde tak potom mame ist na tu inseminaciu.
Berie sa to od piateho po desiaty den cyklu a pri kontrole som na 13ty den mala veelke mnozstvo folikulov. Bezne som mavala len 1. Dr mi pichla injekciu aby zrele folikuly praskli a kazala snazit sa. Bola to brutalne bolestiva ovulacia ..tri dni ma bolelo cele podbrusko a nevedela som normalne ani sediet na podvozku😀 musela som pololezat stale..a o snazeni radsej ani nehovorim ako hrozne bolelo. Ale stalo to za to...o 11 dni som si nasla pozitivny tehotensky test🙂
Takze nam stacilo pomoct tvorbou vajicok pri ovulacii a slo to na prvy krat🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre