Tehotenský test týždeň pred menštruáciou
Tieto tehotenské testy sú robené 6 dní pred očakávanou ms. Niektoré z raného, niektoré z poobedného moču. Mali ste niektorá tak?. Gynekológ mi povedal dnes, že pokiaľ mám pred MS testy pozitívne, už by malo byť aj na Sone všetko pekne vidieť, lebo som musela otehotnieť predchádzajúci cyklus. Chcel mi pichnúť vyvolávačku, zostala som zaskočená, odmietla som. On vraj tehotenstvo nepredpokladá. Ale čo tie testy potom? 🙄

@petusqa001 10teho mi začínali plodné dni, 11 sme mali styk. To by celkom sedelo. Ale doktor vraví, že je na pozitívne testy ešte skoro keby otehotniem v tomto cykle 😏.. Inak tie ružové sú určené na testovanie pred menštruáciou, zelený ani clearblue nie.
Takeho lekara treba vymenit. Jednoznacne si otehotnela v tomto cykle. Na sono je este skoro.
Ako vyvolávacka sa zvykne dávať Agolutin, čo je vlastne veľká dávka progesteronu. Keď si tehotná, tehotenstvo ti pomôže udržať. Ak nie si tehotná, tak ti príde menzes za 2 týždne. Ublížiť to ranné u tehotenstvu nemá ako.
@bolarazjedna netuším čo sa používa ako vyvolávačka ak mám byť úprimná, nikdy mi ju pre nič nepichali ani keď mi menštruácia meškala.. Mávam inak nepravidelnú aj 45 dňové cykly, teraz mám posledné 4 mesiace 32 dňové... Ale užívam aj duphaston na úpravu toho cyklu tak neviem, to by už bolo veľa progresteron asi 😂
no keby si otehotnela ale v tomto cykle a ako píšeš že 10 zacali plodne dni nemôže digi test ukazovať 2-3..
@barus26 no, mne to tiež príde dosť skoro, prípadne môže mať pani cystu
@barus26 to sú týždne od oplodnenia. Od 11. 6. To vychádza tých 14 dní. Prípadne ešte sme mali styk 4tého. V máji sme boli spolu raz aj to druhého 🙄..
OD OPLODNENIA, nie od styku…trvá cca 7 dni kým sa vajíčko uhniezdi
@barus26 oplodnenia uhniezdenie je ale niečo iné nie?
...možno ak sú bábätká 2 tak HCG je vyššie? Iba uvažujem. Mne bolo vidieť čiarku tak deň -dva pred (28 dňový cyklus) - pri jednom bábätku.
no bez toho že sa bábätko uhniezdi sa nebude ešte tvoriť hcg. Preto to nevychádza..
super by bolo keby si vedela presne deň ovulácie..
Máš od sledovanu ovuláciu? Lebo ak si mala ovuláciu 11.6. A ms máš dostať až o týždeň to by si mala nejakú dlhú lutealnu fázu.
tvoj doktor nema pravdu - na sone je nieco vidiet pri HCG vyssom ako 1000, clearblue threshold pri vysledku 2-3 je nad 153, cize pokojne daleko pod 1000 a tym padom na sone nemuselo byt nic vidiet, pripajam link na letak https://uk.clearblue.com/sites/default/files/hc...
mne osobne 6 dni pred MS clearblue ukazal 1-2 tyzdne ale teda mam pravidelny 28 dnovy cyklus a tehotna som bola teda este stale som (testovala som skor kvoli nasadeniu fraxiparine) 🙂 nechcem ti davat marne nadeje, kazdopadne nesuhlasim s tym, ze by si musela otehotniet v minulom cykle a ze by na sone bolo nieco vidiet
drzim paste 🤞🏻 snad ta objednal na dalsiu kontrolu, pripadne skus urobit ten clearblue test o 4-5 dni ci ukaze 3+
Ovulácia prebehne až 12 až 24 hod po, cize ta mohla byť najskôr až 12... Ale potom by si mala mat nie až o týždeň ms ale tak skôr za 2dni keďže lut. Fáza býva spravidla 12-14dni a potom by to teoreticky vychádzalo... Takže počkaj do termínu ms sprav ešte jeden a digi by ti mal už ukazovať 3+, kľudne sa mohli za dariť aj dvojičky vtedy býva hcg vyššie. Držím palce nech to dopadne ako si želás.. 🙏
@petamich môže sa stať, že duphaston cyklus upravil a mala by som teda už 28 dňový cyklus? Lebo väčšinou ovuláciu mávam 15,16teho ale teraz som mala pocit, že mám plodné dní skôr tak som už 10 testovala na istotu viac menej. A plodné dní teda potvrdili aj testy v tom čase 🙈 ja som z toho riadne jeleň. Počkám teda ešte pár dní a urobím znova digi test.
autorka: moze byt, ja som napr. ovulaciu nesledovala riadili sme sa plus/minus appkou (orientacne) a teda ovulovala som skor - drobec je od sameho zaciatku vacsi aj termin porodu mi lekar upravil 🤷♀️ proste nie kazda sme standardna a mame 28 dnovy cyklus a ovulaciu 14.den
asi teraz vela nezmozes 🥴 skus podla mna testovat este v den ocakavanej MS, ci ukaze 3+ a potom ist k lekarovi na kontrolu a uz by mal nieco vidiet si myslim, ked len prazdny vacok 🤞🏻
Ešte je možnosť, že si mala ovuláciu skôr alebo že tam budú dve 😁 inak čo sa týka tých ovu testov...mne vyšiel pozitívny test na 14DC, čiže som rátala, že 15 DC bola ovulacia(čiže taká klasika na 28-29 dňový cyklus)...a teraz som v 15tt a babatko je cely čas presne o 4 dni väčšie...čiže som musela mat ovulaciu o 4 dni skôr ako mi ukázal ten test, a to som testovala každý deň pravidelne...takze toľko k tým testom 😁 aj mi bolo podozrivé že som 8dpo mala už ducha na teste a 10dpo pomaly takú čiarku čo baby zvyknú mávať v deň ms 😁
A to si riešila dnes? Ak si mala plodné dni okolo 10 (potvrdené čím?), a povedzme ovulácia bola 11.,12., tak si akurát 2 týždne od počatia, presne ako ukazuje test (2-3). Len neviem, ako si prišla na to, že si 6 dní pred ms - ak by bola ovu napríklad 11., tak dnes už kľudne môže byť čas menštruácie, kľudne aj včera... S takýmito testami a dátumami si kľudne mohla otehotnieť v tomto cykle
každopádne nám daj vediet. Som zvedavá ako to dopadle. Urob ešte test a keď budú silnieť a aj na digi už bude 3+ tak urcite si tehotná .. a potom chod k dr 😊
No veru,aj mne tak skoro pekne ukazali. Ciarky som mala este silnejsie a clearblue presne ukazoval 2-3 tyzden…
@any_soj 23, 24 boli robené testy. Clearblue bol 24 poobede.. Plodné dni odhadujem podľa hlienu a bolestí, tie som spozorovala 10teho, 11teho vyšiel pozitívny ovulačný test... 6 dní do MS podľa 32 dňového cyklu, ktorý mám už pár mesiacov. Ale ovuláciu mávam väčšinou 5,6 dní neskôr ako teraz. Dnes je 28 deň cyklu
Ak by si mala ovu 12., 24.uz môže byť čas MS. Ako sama píšeš - mavas ovu neskôr a aj cyklus vtedy trvá dlhšie. V rámci cyklov sa viac mení to, kedy ovulácia nastane, zatiaľčo čas od ovu do ms je relatívne rovnaký u každej ženy (12-16 dní) a ešte stabilnejší býva u jednej ženy z cyklu na cyklus. Čiže ako som písala, kľudne môžeš byť dva týždne po počatí 🙂 tvojmu lekárovi naozaj nerozumiem
@any_soj asi ho vymením 🙈 už má svoj vek (keď rodila moja mamka mňa tak bol prítomný pri pôrode 😂) a celkom ma dnes vyplašil. Ďakujem. Ja budem teda dúfať, že je všetko ok, test zopakujem o pár dní a neskôr pôjdem na vyšetrenie.
Ja som otehotnela den po menzese. Preco, netusim. Bolo to dost mimo mojej beznej ovulacie. Dva tyzdne pred tym som bola u gyn a nic tam nebolo, iba mal prist ms. To prislo a dalsi uz ne.
Ahoj, mozem sa ta spytat ako to nakoniec dopadlo? ☺️
Ahoj, mozem sa ta spytat ako to nakoniec dopadlo? ☺️
@jahodka2020 v marci rodím 💕

Wau týždeň pred? Ja som dneska robila lebo mám 1 deň pred a nič nebolo vidieť, možné to je test ukazuje že ste tehotná, no príde mi to dosť skoro tak pekne viditeľné 🤔 možno ste otehotneli teste po ms alebo počas, alebo ak máte plodné dni po ms ;)