icon

Tehotenstvo na 4. deň po ovulácii

alcadk
18. jan 2022

Ahojte,

Podľa merania bazalnej teploty, mi vyšiel deň ovulácie na 16. Deň cyklu. 20. deň večer sme mali styk a som tehotná. Nejde mi to do hlavy.
Po ovulácii na 3. Deň by to už malo byť "safe" .
Snažili sme sa ešte oddialiť tehotenstvo.
Dejú také veci ako druhá ovulácia?
Máte pre to niekto logické vysvetlenie?
Diky

catherinah
18. jan 2022

Mas záznam z merania?

alcadk
autor
18. jan 2022

@catherinah áno, mám k tomu graf, merala som si teplotu cez Iferttracker v podpazuší, mám to v appke

catherinah
Autor odpoveď zmazal
catherinah
18. jan 2022

@alcadk a predtym si styk od MS nemala?

alcadk
autor
18. jan 2022

@catherinah áno, to vychádza na 11. deň cyklu....

anjelicek26
18. jan 2022

Si si ista, ze podpazusie je nejake relevantne meranie? Nemam skusenost, ale uz oralne je nepresne, staci vacsi chlad v izbe ci spat s otvorenymi ustami a su tam odchylky... su kadejake vynimky, teplota moze skocit aj den po ovu az hore, takze ovu na 15.den - a vy ste mali 11.den sex, ako kreativny plavec spermia tie 4 dni prezije...

alcadk
autor
18. jan 2022

@alcadk je skôr šanca žeby to spermie prežili? 5 dní sa mi zdá veľa

catherinah
18. jan 2022

@alcadk preziju aj viac. Takze tam je vysvetlenie

sofia1979
18. jan 2022

@alcadk možno je, alebo máš iné pochybnosti, inak gratulujem

catherinah
18. jan 2022

@anjelicek26 to je taky pristroj, tiež som googlila,tam sa mera v podpazusi 🙂

alcadk
autor
18. jan 2022

@anjelicek26 keďže v noci niekedy aj každé dve hodiny sa budím k malej meranie teploty bazalnym teplomerom je u mňa nemožné, nemám 4 hodiny spánku, a pravidelnosť už vôbec nie preto som prešla na toto riešenie a par mesiacov to vyzeralo celkom fajn že to meria.... https://www.adiel.sk/vyhladavanie/?string=ifert...

anjelicek26
18. jan 2022

@catherinah nemam skusenost, bazalku som vzdy merala vaginalne, aj teraz sa zasas chystam... ale k autorke, ono je to jedno... na sone uvidis, ktorym smerom to pojde, kedze je tam par dni rozdiel a na zaciatku sa to da dobre odhadnut... ved muz je ten isty, tak je to fakt jedno nie 😂

alcadk
autor
18. jan 2022

@anjelicek26
Rada by som sa poučila do budúcna 😉

catherinah
18. jan 2022

@alcadk vysvetlenie je podľa mňa jasné, určite to bude z toho 11.dna cyklu (mam za sebou niekoľko rokov konzultacii cyklov s lekarmi - gynekologmi) A samozrejme blahoželám 🙂

katariinam
18. jan 2022

veru, nie po ale pred ovulaciou si otehotnela. Spermie ziju 5-7 dni

katariinam
18. jan 2022

@alcadk ak do buducna ,tak styk po ms pred ovulaciou je vysoko rizikovy, ak nechces byt tehotna. spermie naozaj dlho preziju a staci ked sa ovulacia posunie dopredu o par hodin a je to tam .
Po ovulacii 5 dni a do ms je sex bez ochrany relativne bezpecny - nedojde k otehotneniu.

carduelis
18. jan 2022

Ak sa chces vyhybat tehotenstvu tak po menstruacii- vo faze pred ovulaciou sa vyhybaj styku pocas dna ked budes mat akykolvek vytok (hlien). A vyhybaj sa aj len genitalnemu kontaktu (prerus. styk, atd…)

zuzanaete
19. jan 2022

Spermie vydrzia 3-5 dni a vo vynimocnych pripadoch dlhsie. Mame doma jedno dieta, co si spermie pockali 5 dni. Bolo to planovane tehotenstvo.

kiki68
19. jan 2022

@alcadk deju a preto je to nespolahlive. Ja sama som dokazom toho , ze telo si moze jeden cyklus urobit co chce. A nepomoze nic. Hlavne si mohla byt este stale plodna, staci to posunut o dva dni tu ovulaciu. Mne sa posunula pri otehotneni zjavne o 10-12 dni. Preco nevie nikto. Ale mame doma z toho chlapceka.

valeri55
19. jan 2022
alcadk
autor
4. feb 2022

Tak gynekologička mi to podľa veľkosti plodu vyrátala na 20. deň cyklu 🤷

katariinam
4. feb 2022

@alcadk tak potom asi si neodhadla presne ovulaciu... vela zdravicka. 🙂