Tehotenstvo po štyridsiatke: Skúsenosti a obavy
Dúfam,že nie,som po 40tke!
Uz som babka,chcem sa maznať zo svojimi vnúčencami,konečne začínam žiť ,a teraz naozaj neviem či som či nie,mávam poslednej dobe tak všelijako,možno to aj problémami v rodine,v práci a všetkým možným,poslednej dobe mi hapruju.Menzes som mala naposledy 25.12 -4dni
Niekedy sa stalo, ze aj dva krát do mesiaca, bojím sa ist kúpiť test ,ale budem musieť,,,,plačem už do predu,

@anjelicek26 takto som aj ja rodila, a dcéra mala vtedy 18 a prvý syn 20 a teraz sa tešíme z nášho najmladšieho už 9 ročného chlapčeka
@sandra025 vieš čo by za to dalo 80% žien na koňovi? 40 je už dosť, ale nie je to žiadna katastrofa a ešte nič nemáš potvrdené. Bude ako má byť. Suseda má v 45ke a úplne omladla pri tom malom. Držím palce nech to dopadne podľa tvojich predstáv.
@anjelicek26
@marika1066 ja tiež baby taký vekový rozdiel medzi najstaršou dcerou a najmladsim synom. Ked som neplanovane otehotnela mala 18 a ja som rodila v 40tke. Chapem aj autorku, je to prvotný šok z neplanovaneho tehotenstva...ale nič krajšie neni ako zdravé babatko, a časom by to videla inak ako to vidí teraz 😍🙏🏻🥰 deti sú DAR!
@zuzkasp kamoskina mamka - mala medzi najstarsim a najmladsim 28rokov! Ona si uz ale ze realne porodila vnucatko.. rodila ako 46rocna. Samozrejme neplanovane..
@sandra025 ja som kočíkovala syna a vnuka v kočíku pre dvojičky, veľmi praktické 😀
Pre mna je skôr nepredstaviteľne, žeby som bola už babka, toto by má skôr deptalo nie že čakám dieťa.🙈… mám pred 40 a mám 4 ročnú dcéru…
Bude dobre nech je to akokolvek. Mozno prvotny sok a potom budes rada.
@drakvak stale sa to tu opakuje, menopauza a ja sa citim taka plodna este, ze az. Vsak asi aj som, lebo tretie a stvrte prislo ako nic v 37 a v 39 rokoch, kratko pred 40. Ja neviem, moja mama este mala v 56 rokoch zrely folikul🙃. Ja sa nemozem a nechcem v 41 citit "stara". Mne manzelova stara mama hovori, ze cim som starsia a cim viac deti mam, som krajsia a lepsie vyzeram. Ja jej hovorim, ze to ona uz dobre nevidi 🤣. Kazdopadne, ona mala ako 43 rocna prve vnuca a moje najmladsie bude vtedy mat 3 roky.
Ja mam dojem, ze je dost zien, co mali skoro deti a v 40 sa citia stare...Ale kde este aka staroba.
@sandra025 no ja som mala menzes podobne ako Ty, 26.12., ale ja mavam dlhe cykly, teraz bolo take, ze 5 dni spinenie, bolesti, vies, kolko testov som porobila??? 🤪Ale nakoniec to prislo v plnej sile. Tak cim skor si sprav test, mna by drblo z tej neistoty. Ja si sledujem plodne a neplodne dni. U mma by bol problem aj zdravotny a aj to, ze mam rocne, 3 rocne, 8 a 10 rocne. Takze pomerne male este. To by bol zahul. U Teba snad len ten prvotny sok, nie?
@nevenka ja to vidim tak, ze baby co mali velmi skoro deti a "nic si neuzili", tak to beru tak, ze svoje si odchovali, vstavali k detom, choroby atd
Ony nechapu ze baby co nemali moznost mat dieta skor, ale az po 35 ci 40, tak si usetrili sily, venovali sa len sebe, studiu, praci a na dieta sa tesia, kedze ho chcu.
Vidim to v praci, mlade baby, aj bezdetne a nulova energia, bez elanu, ...Patdesiatnicky ich schovaju do vrecka.
@sandra025 ahoj preco by si sa nemohla maznať s vnucatkom aj s bábätkom ak by k tomu prišlo? Ja mam 44 rokov 6deti,prve dve su uz dospelé z prvého manželstva dcera 27 syn 24,z druheho manželstva mam 17,5,3,1 cize som rodila ako 17,20,27,39,41,43 ročná ,dcera teraz porodila 4 te dieťatko a tretie sa jej narodil syn 5.12. Ona isla domov z pôrodnice a ja som 10.12. Porodila najmladšieho šuňa takze medzi vnucikom a synčekom mame 5 dni rozdiel.
Tak teraz som asi prvý x zvedavá, ako to dopadne.
Ja som ako 40.ročná len prvý x otehotnela, a ty už babka a to nemáš ani 40. No nič, bude vás viacej 🙂
Viem ako sa bojíš. Keď mi začal haprovat menzes v 39 a robila som.si testy, akokoľvek som vždy skolabovala. U mňa predčasný prechod. Žiaľ, nič iné, ako test Ti odpoveď nedá. Je ale skôr pravdepodobné, že nie si tehotná v tomto veku. Pokiaľ sa človek vyslovene nesnaží o dieťa.
Ako si dopadla s testom?
Autorka som asi jedina ktora Ta chape 😃. Ja budem v 40tke ovela,ovela radsej babka ,nie mama ktora sa musi kazde rano nadrapovat so skolkarom a ktora sa uz moze venovat sebe ( ano venujem sa aj teraz) ale bez toho aby som vkuse nemusela riesit kde bude dieta, co vsetko mu vziat a prisposobovat sa niekomu inemu atd atd. Co su bezne veci pri malych detoch.
Som si vsimla tu na koni ze vela zien ktore mali deti neskor si dost beru do ust nas ktore sme mali deti skoro ,ze v 40tke chceme uz skakat do hrobu a veta : mat pokoj podla nich asi znamena ze chceme hnit na gauci.
Ja si praveze ten krasny vek chcem zit ,,volne" , nie skakat sipku do hrobu.
Ak tehotna budes a dieta si nahodou nechas, kasli na nazor svojich deti, to vobec nieje podstatne. Rozhodni sa podla svojich pocitov. Ked si to zvladla uz s detmi ktore mas,zvladla by si aj dalsie.
Inak mna mala mamina v 37tke a zvladla to 🙂
Inak moja teta bola babkou v 35 tich rokoch... dceru mala presne v 18 tich a ta dcera potom v 17 tich dvojicky. Moja mamca v 41 rokoch. Nie je to tak davno a bolo to bezne.. Ja mam 50 rokov a 30 rocneho syna, slobodneho a konecne zijeeeem! 🙂 mne uz by sa nechcelo neskor mat deti, vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody.
@la_dolce_vita tak, tak. Ja som sice 40 rocna tehotna, mala som deti aj v mladaom veku, cize viem porovnat.
Moja dobra kondicka ma drzi nad vodou, inak,neviem ako by som toto tehu dala.
@ivik4 suhlasim, ja ma sice o dekadu viac ako ty, ale tiez chcem mat uz pokoj a to znamena - ist s kamoskami tam, kam chcem, kedy chcem, poriadne sa vyspat, venovat sa svojim zalubam, cestovanie prisposobit sebe a nie detom.... uzivat si proste zivot tak, ako si ho mozno tie, co boli maminami az v 40ke, uzivali, kym nemali deti.
@simsalabim vsak jasne ,teraz je rad na nas
Ja som to vzdy tak chcela a neviem sa dockat ,nie sa citit ako stara teta.
Dnes mi bolo celý deň v robote zle,cítim vnútornú horúčku,toci sa mi hlava na obed som išla na WC a mala som hnedkasty výtok,ako keby sa mi chceli spustit,boli ma brucho uvidíme di večera možno sa spustia

@colsami máš pravdu,ale ani ja si to neviem predstaviť dcéra s mamou kocikuju, To je na dlho ,ale máš v podstate pravdu