icon

Tehotenstvo po štyridsiatke: Vaše skúsenosti a rady

anonym2026333
Včera o 08:38

Ahojte, máte niektorá osobné skúsenosti? Ako ste to zvládli? Fyzicky aj psychicky.. ja sa s tým zatiaľ neviem zmieriť lebo sme to už vyslovene neplánovali a ani s tým nepočítali... Mám už 2 deti (8a 12)

Strana
z2
pr85
Včera o 13:01
@sara07

@anonym_6047be to je chyba adminov , že tu nechajú až tak uradovat krestansku uderku v tomto , aj ked ich nahlasiš ked začnu s invektivami ,neriešia ...
tiež nerozumiem prečo sa do tém tu začali zapajat muži , zvlášt ako je táto ...

@sara07 Lebo to dieťa splodiť muž. Žena sa nevie samo oplodniť. A kresťania sa tiež môžu zapojiť do diskusií, nemyslíš si?

anonym_5b7cd3
Včera o 13:02

To je rozdiel žena a žena. aj dve rovnaké ženy v 40tke sú rozdielne.
je asi aj rozdiel či máš rovných 40 , alebo už aj napr. 44.
Mala som malinké , aj v tomto vyššom veku - u mňa pohoda. Žiadne zdr. problémy.
Len to som bola ja, ďalších x žien ti môže napísať že problémy mali.

marhulka13
Včera o 13:51

Ja mám 41, doma 15 a 12 ročné dieťa a momentálne vedľa mňa leží ešte pár dňový synček. Je to úplný miláčik všetkých a ja mám pocit, že som pri ňom omladla

sara07
Včera o 17:22
@pr85

@sara07 Lebo to dieťa splodiť muž. Žena sa nevie samo oplodniť. A kresťania sa tiež môžu zapojiť do diskusií, nemyslíš si?

@pr85 môžu ale týmto štylom ????, ked teda musite tak sa to dá aj inak napisat nie tak podprahovo pasivne agresivne ...
a mimochodom nechápem prečo si naivne myslite že niekoho zachranite 😂😂 , popismenkujete a to je tak všetko, možno u niekoho vyvolate pocit viny ale realne nezvratite nič a naštastie nemáte na to dosah
už som ti pisala že nemáš prah ludskosti , máš sice deti ale aj tak nechápeš čo je to pre ženu tehotenstvo,

pr85
Včera o 17:34
@sara07

@pr85 môžu ale týmto štylom ????, ked teda musite tak sa to dá aj inak napisat nie tak podprahovo pasivne agresivne ...
a mimochodom nechápem prečo si naivne myslite že niekoho zachranite 😂😂 , popismenkujete a to je tak všetko, možno u niekoho vyvolate pocit viny ale realne nezvratite nič a naštastie nemáte na to dosah
už som ti pisala že nemáš prah ludskosti , máš sice deti ale aj tak nechápeš čo je to pre ženu tehotenstvo,

@sara07 Ja chcem len ženu informovať, že existuje aj ine riešenie, ako interrupcia. Viem, že nedokážem niekoho zachrániť, ale pokúsiť sa o to môžem.

anonym_272e03
Včera o 17:58
@pr85

@anonym_ce6eb6 Radis jej zabiť dieťa a zmrzacit sa? To fakt? Autorka, nezabijaj svoje nenarodené dieťa. Obrat sa na poradňu Alexis (https://alexisporadna.sk/). Tam ti pomôžu.

@pr85 ako sa zmrzačiť, sak už dieťa nechce, tak keby ostala neplodná tak by to bolo len plus

anonym_5b8d6f
Včera o 18:07

@anonym2026333 prve dieta v 19 tretie v 38 a aj vyhody aj nevyhody....prve nedokoncena skola nebolo tolko penazi zazemie...bolo mi luto ze nebeham po disco vlastne nikde skola a dieta....vyhody ozaj som vladala a citila som sa mlada.....teraz 38 a doma rocne a veru pridruzila sa choroba a ja si niekedy hovorim ze uz som mohla odpracovat a soma nic nerobit a nemysim vysvetlovat ako som na tom teraz aj ked manzel pomaha a velmi ale jednym slovom naoxaj naozaj nevladzem....zas uz mam odpracovane a mame zazemie a financie....je to naozaj individualne ale poviem ti naozaj nelutujem ze tu bambulku mame 🙂

anonym_d1076b
Včera o 19:02

@anonym2026333 ja mam 4 deti, rodila som v 30, 32, 37 a 39 a cakame piate babatko, mam za chvilku 43 rokov.
Zvladam to dobre, no pri poslednych detoch som ku koncu mala vysoky tlak, takze porody mi vyvolavali skor, teraz beriem lieky na tlak od zaciatku, aj Anopyrin. Som v 21tt., je to narocnejsie, ale zatial zvladam.
Ak nemas nejake extra zdravotne problemy a zvlast, ak sa nejedna o prve babatko, tak to bude ok si myslim. Telo si pamata, zvladnes, neboj. Netreba zo seba robit babku skor, nez je nutne. Ci uz po 40-ke mame vsetky trenovat len skoky do truhly??? 🤣.
Ale ano, tazko sa uz tehotenstvo predstavuje niekomu, kto odrodil v 20-ke a v 40-ke ma uz dospele dieta a stava sa babickou. Ja si naopak neviem a nechcem predstavit, ze by som mala byt babka v tomto veku..😊

anonym_d1076b
Včera o 19:06
@sara07

@anonym_6047be to je chyba adminov , že tu nechajú až tak uradovat krestansku uderku v tomto , aj ked ich nahlasiš ked začnu s invektivami ,neriešia ...
tiež nerozumiem prečo sa do tém tu začali zapajat muži , zvlášt ako je táto ...

@sara07 krestan si tiez moze slobodne povedat, ci napisat svoj nazor, ako niekto, kto povie "chod na potrat", tak rovnako krestan moze povedat "nechod". Neviem, co Vam na tom tak vadi? 🙄

anonym_d1076b
Včera o 19:09
@sara07

@sara07 a toto nie je agresivne? Podla mna dost a to Vam nevadi...
"Však ak to decko nechceš, choď na potrat a vybavené. Nekomplikuj si život na ďalších 20-25 rokov. A daj sa sterilizovať."

michaela329
Včera o 19:12

@anonym2026333 rodila som svoje prvé pár mesiacov pred 40. Tehotenstvo úplne v pohode, ken bežné trable. Pôrod pekný, mimčo malý nervak, už má rok a je s ním sranda. My sa mu veľmi tešíme, lebo sme už neverili, že by mohol prísť. Moja babka a prababka rodili svoje posledné deti 42 a 43 ročné. Všetko sa dá, dostanete sa do toho a nakoniec sa budete aj tešiť.

Strana
z2