icon

Test robený pred menštruáciou

bubbble
12. júl 2011

ahoj baby, chcem sa spytat ci mate niektora skusenosti s tehotenskym testom robenym pred menstruaciou.. vysiel vam spravne? ako to vyzeralo? totiz.. dnes mam tri dni pred menstruaciou, rano som si robila test pepino dipstrip s citlivostou 20, lebo mam nasadit lutenyl a nechcela som riskovat, ak by som bola tehotna. prvych 5 minut neukazoval nic, no po 10 min sa tam objavila BIELA ciarka, ktora potom trosicku zruzovela a casom zase vybledla.. potom som si robila poobede aj rapiclear s citlivostou 10 a ten uz bol negativny. co si o tom mysliet?? diky za odpovede..

aduskatt
22. sep 2011

@lea1333 v prvej nastastie nie a v druhej bohuzial nie........som v temach Lecba clostilbegytem, vsetci okolo mna tehotni , ockovacie temy, bazarikova tema a obcas zabludim hocikde🙂)

lea1333
22. sep 2011

@aduskatt tak potom netusim :D

aduskatt
22. sep 2011

@lea1333 tak mozno v teme, kde som nahodou len tak nachvilku zabludila🙂

ejuska79
22. sep 2011

@lea1333 ahoj, ja som si robila test dva dni pred mrchou (3.7.)a vysiel negativny, ale uplne, ani naznak ciarky....bolo to den pred odchodom na dovcu... ovu som mala okolo 20.21.6. a ked sme sa vratili po dvoch tyzdnoch uz sa mi to nezdalo, urobim si test a len co sa dotkol mocu uz bol pozitivny.....oba boli rapiclear...necham dodnes preco tam nebola aspon slabucka ciarka. pri prvom tehu bola....

simcab
22. sep 2011

@feb13 pardón, neovládam všetky tieto čísla 😀 tak približne pred cca 2 týždňami mohlo dôjsť k oplodneniu..

terez23
22. sep 2011

@feb13 no pokial som otehotnela v case medzi koncom MS a zaciatkom ovulacie? Ja chapem, treba ovulaciu ;), ale obcas sa stavaju "abnormalnosti" a v tom pripade by som v tom obdobi mohla otehotniet... Ovulaciu Bola by to "nahoda", ale stat sa moze... Nie, nerobila mi ultrazvuk... Zajtra idem na krv.
No v rodine mame tetu, ktora otehotnela len v prvy den MS, takze stava sa vselico. Ma tri deti a vsetky "vznikli" prave v ten den...

feb13
23. sep 2011

@ejuska79 Ono sa uhniezdilo asi trosku neskor, alebo ti tentokrat pomalsie stupa hladina hormonu. A ked k tomu bol povedzme este aj moc o nieco redsi, tak to sa nemuselo prejavit. Ja som tiez mala tentokrat ovela slabsie ciarky na zaciatku ako s prvym a aj som to od viacerych citala co su druhykrat tehotne, neviem preco to tak je.

feb13
23. sep 2011

@terez23 Tak... ovulacia trva sekundu kym praskne folikul a uvolni sa vajicko, ktore nasledne moze byt oplodnene do 24 hodin. Bez toho nemozes byt tehotna. Medzi menstruaciou a ovulaciou nie je oplodnitelne vajicko. Ale ovulacia moze byt posunuta a dokonca niekto ju moze mat este pocas trvania menstruacie, co je rarita, ale stat sa moze. Este jeden faktor tu je, a to je priechodnost krcku. Pocas neplodnych dni je krcok maternice upchaty hustym hlienom, takze spermie sa nedostanu dovnutra. Par dni pred ovulaciou zacinaju plodne dni, kedy sa hlien zmeny na taky ktory prepusta spermie dokonca im zvysuje zivotnost a krcok sa trosku pootvori. Presne takto je krcok otvoreny aj pocas menstruacie, aby mohla krv vytiect takze vtedy sa spermie tiez mozu dostat dovnutra a ked maju dobru zivotnost a ovulacia je posunuta blizko k menstruacii, tak k oplodneniu moze dojst. Uhniezdenie vajicka trva asi 5 dni a zacina 5-12 dni po oplodneni, zvycajne okolo 10. dna a potom uz ma byt pozitivny test. Tie dnesne testy su celkom spolahlive takze ak si robila aj viac druhov a vsetky mas negativne, tehotna by si nemala byt.

suzi8
23. sep 2011

@feb13 drzim palceky, aby sa babanku v brusku darilo, aby vsetko dobre dopadlo 🙂 ahojko

terez23
23. sep 2011

@feb13 V prvom rade Ti dakujem 🙂, ze "stracas so mnou cas"... a ano, ano s tym vsetkym suhlasim a viem o tom. Len zle som to napisala, zle som sa vyjadrila. Myslela som to tak, ze ovulacia sa u mna mohla dostavit skor ako "bezna ovulacia"(resp. v ten pravidelny cas ako som cakala) a hoci sledujem si hlien a vytoky uz hodne dlhy cas, tak som si ista, ze "taky hlien ako vzdy pri ovulacii" som nemala vobec. Mala som vytok len jeden den, potom tri dni nic len zvlastny zapach a potom 4 dni hnedy vytok... vytok mi skoncil pred 18 dnami, pricom MS mi meska 9 dni....

dakujem Ti za rady a info

feb13
24. sep 2011

@terez23 neni zac 🙂

janka1919
17. aug 2015

Ahojte ,chcela by som vediet ci sa niektorej z vas stalo ,ze vam 3 testy kazdy inej znacky ukazal pozitivny vysledok stym rozdilom ze som dostala po tom menzes o tyzden skor predtim priznaky bolest hlavy krizov prs zvracanie naduvanie nechut do jedla o babo sa snazime 5 rokov sme uplne v poriadku 3 krat inseminacia bez uspechu beriem medrol ,caltrate,anopiryn tak neviem na testoch vsak ciarky neboli uplne vyditelne ale boli slabucke mozno ako v 12 den tehu.dakujem za odpovede.

sibalka21
17. aug 2015

@janka1919 mohlo to byt biochemicke tehotenstvo

janka1919
17. aug 2015

Co to znamena biochemike tehotenstvo

janka1919
17. aug 2015

@janka1919 preco mam pocit ako by som ale bola tehu

ivca88
17. aug 2015

@janka1919 preco ti hned nedali utrogestan alebo duphaston ... ?

janka1919
17. aug 2015

ivca88 mala som utrogestan ked som bola na inseminacii ale kedze sa 3 krat nepodarila uz nam ostava iba umele a my si myslìme ze ked aj doktor na klinike nam povedal ze kvázi tam nemame co hladat tak sa nam to podarì ,tak sme skusili este kliniku v Nr tam mi dali tieto lieky neviem co vsetko si mam mysliet o tomto uz no na nervy

ivca88
17. aug 2015

@janka1919 no akonahle ti vysli duchovia na testoch tak treba dat progesteron ( duphaston ci utrogestan) ... lebo mnoho kociek dostane menzes a plod sa vyplavi... ale moze sa samozrejme aj udrzat ( sestra mala 3 mesiace menzes ... cize nevedela ze je tehu ) .... nastastie to dopadlo dobre..

Skus si spravit este testy .... ak su pozitivne ..treba nasadit radsej progesteron

janka1919
17. aug 2015

@ivca88 chcem si spravit testy ale teda az po menstruacii či?

ivca88
17. aug 2015

@janka1919 ja by som si kludne urobila rano ...
Chod do sprchy... vyumyvaj " podvozok" ...a az potom odober vzorku moču... a testni...
Ak bude pozitívny ... tak chod ku gynekologovi po recept na utroš ..

janka1919
17. aug 2015

Mam doma balenie celeho utrogestanu to si mozem normalne sama nasadit?pockaj a kolko sa bere keby som nahodou bola?dve ci jedna?dakujem ti si milá 🙂

sibalka21
18. aug 2015

@janka1919 biochem. tehu znamena ze si otehotnela ale plod sa neudrzal a vyplavil sa s prichodom ms.

ivca88
18. aug 2015

@janka1919 ja som po pozitivnom teste ako su na fotkach brala 1 vaginalne rano a jednu vecer -utrogestan

janka1919
18. aug 2015

@ivca88 dakujem a ten piaty od hora na tom spodnom obrazku taky som ho mala aj ja asi 8 dni po ovulacii moze to byt?

ivca88
18. aug 2015

@janka1919 no musi silniet ... pokial silnie je to tehotenstvo
v tom spodnom ramiku je od hora
8
10
10
11
11

janka1919
18. aug 2015

@ivca88 ahojky no dnes som si robyla test a uz vobec nic ani duch takze urcite mikro potrat 😖 tak uz neviem dnes velmi silne krvacanie take ja nemavam kamoska mi hovori ze pozna zeny ktore potrarili a hned potom sa im podarilo znovu otehotniet no ze su potom plodnejsie neviem ci to je pravda ale sak budeme skusat 😉

ivca88
18. aug 2015

@janka1919 to ma mrzi ... ale kamoska ma pravdu... treba sa pokusat ..
Ale nabuduce pri pozitivnom teste smer doktor alebo si nasad sama utrogestan ci duphaston

janka1919
18. aug 2015

@ivca88 dakujem moc keby sa nieco zmenilo pisem 🙂

evka0706
23. feb 2016

Ahojte...mam otazocku...ktora ma skusenost...za dva dni ma prist menzes ale uz posledne tri dni mam pozitivny testik...myslite ze sa zadarilo? Dakujem☺

ivca88
23. feb 2016

@evka0706 ak je pozitívny test tak si tehotná 🙂