Vedia zistiť z krvi, aj je žena tehotná?
@bilberryday a to ide aj napríklad v prvý týždeň tehotenstva ?
V prvý týždeň ešte nie si tehotná, ak teda nemyslíš prvé vynechanie ms.
Vedia. Ak ten človek je žena.😁
Tehotenské týždne sa síce počítajú od poslednej menštruácie, ale to je preto, že sa nedá zistiť presný čas otehotnenia. Takže, keď ti vynechá MS a dr. potvrdí graviditu, tak si síce vo 4. týždni tehotenstva, ale fakticky si tehotná možno týždeň-dva (alebo aj viac, podľa toho, kedy bola ovulácia a kedy došlo k oplodneniu)
Keď je o tom reč, tak mi napadlo. Pred darovaním krvi sa berie vzorka na vyšetrenie - vtedy myslím robia u žien aj HCG test, či nie? Lebo ona ešte nemusí vedieť, ale už môže byť tehotná. Takže aj takto sa to dá zistiť.
@alienkami Práve na to som narážala
@alienkami nie pred odberom na darovanie sa robí len krvný obraz a až počas odberu sa bere krv na ostatne vyšetrenia
@alienkami Pred darovanim sa robi iba hemoglobin lebo tam mas vysledok okamzite a mozes darcu poslat hned na odber alebo domov.
Na vsetko ostatne sa musi cakat na labak ( Hiv, syfilis...) cize ak nieco mas a nevies o tom darujes normalne a oni to potom vyhodia ked dostanu pozitivne vysledky
A to je taký problém spraviť si test?
Kamoška bola takto tehotná darovať krv, ona ešte nevedela. Zistila pár dní po odbere. Nikto niĉ nezistil, teda nikto jej potom z transfúznej stanice nevolal.
Z krvi sa zisti ešte lepšie ako z moču. Keď ti Gyn zoberie krv rovno to vidí, koľko je tá hladina a či to je tehotenstvo, testy z moču ti môžu ukázať aj falošnú pozitivitu a aj falošnú negativitu, duchov a pod. Čiže skôr z krvi je lepšie
Tak už budem vedieť. Fakt som si myslela, že to testujú.
Ano a cca odhadnu aj tyzden podla hodnoty HCG. Ale nie uplne presne, ale pri 10000 HCG by to malo byt nejake rozmedzie 2 tyzdnov max myslim. Pozri si na nete hodnoty HCG a tyzdne