Vidíte tam niečo?
Ahojte baby dnws ok bola na sone lebo som začala krvácať a lekár mi povedal že mám nízko položenú placentu máte skúsenosť ? Pridávam foto z ultrazvuku

@kikinka123456 ale ja som už v 13 tt.
A co by sme tam mali alebo nemali vidiet? Vidime tam asi vsetci to iste. 🙃 Kazdopadne, nizko polozena placenta je na zaciatku tehotenstva normalny nalez, rastom sa bude posuvat vyssie (docca 20tt ma cas), teraz radsej dodrziavaj taky kludovejsi rezim, ked si krvacala. 🍀
@kikinka123456 nizko polozena placenta znamena, ze sa musis setrit, viac lezat, minimalna namaha, ziadny sex a nehladkaj si brusko(stimulujes tym kontrakcie) ... Je este velka sanca, ze sa posunie vyssie, casto sa to stava. Ak nie, tak sa budes musiet setrit az do konca, mozno aj lezat. Je to riziko, ale su aj horsie veci, neboj sa. Drzim palce.
@gabriela2952 no len ja som dnes aj krvacala preto som tá išla a vystrašil má že môžem mat potrat a preto krvacam .. a he to preto že je Nízko tak neviem to mi len na pohotovosti povedal
@anavixy bzdem musieť ja sa len bojím aby som o to neprišla tym
@ailiba dakujem ja sa len bojím toho najhoršieho
@kikinka123456 a v ktorom týždni si? 🙂 dr ti na poradni nepovedala nič ohľadom tej placenty? Každopádne sa radšej určite šetrí žiadna námaha, držím palčeky ❤️
@kikinka123456 dúfam že tá trošku ukľudnim..ja som začala krvácať v 16 TT. A dosť masívne. Bola som aj týždeň v nemocnici. Najprv vraveli že hematóm neskôr sa zistilo že nízka placenta. Brala som pár liekov a kludovy režim. Tiež som sa bála potratu ale dodržiavala som rady dr nič takže nedvíhala a dnes mi po dome už krocikuje 8 mesačný čertík 🤗 nemusí to znamenať hneď to najhoršie. Treba naozaj skúsiť oddychovať. Ono inak ta placenta sa postupne zo zväčšovanim maternice zdvihla. 🙃 Rodila som nakoniec presne na termin
@gabriela2952 no dnes som bola u svojej povedala že to včera podcenil a ona už dnes nič nevidela 6tt
@janulkaa87 no ja nakoniec krvácam ďalej urobila mi odber hcg.. uvidíme
@kikinka123456 držím palceky. Poznám ten strach..ja som krváca cca 3/4 dní v nemocnici pichli mi aj niečo proti krvácaniu. Potom som ešte spinila asi aj dva tri týždne
@janulkaa87 a ako to dopadlo?
@kikinka123456 u mňa našťastie dobre .mám doma krásneho zdravého už 8 mesačného chlapčeka. To krvácanie ale bolo ku koncu 15 TT. Ale dr má hneď poslal do nemocnice kde má teda ten týždeň sledovali
@kikinka123456 chapem ta, ale mozno ta utesim.... Sestra mala presne to, co ty... Mala kludovy rezim a na dalsej kontrole uz mala placentu vyssie a bolo to v poriadku. Uz ma krasneho chlapceka. Urcite to tak budes mat aj ty... Len treba vela oddychovat a setrit sa. Ono je este skoro, je velmi pravdepodobne, ze sa placenta vytiahne hore. Drz sa❤️
@ailiba a toez krvacala ?
Ja som bola na tom rovnako ako ty,možno aj horšie keďže som prišla v piatok večer na pohotovosť že mám kŕče no nekrvácala som... Lenže pri kontrole na pohotovosti mi povedali že som prišla v hodine 12.. že mám tak nízko uloženú placentu plus aj hematóm že ak by som prišla neskôr tak by sme o bábätko prišli. Poviem ti pravdu zrútila som sa pri tej predstave, manželovi som nemohla nič vysvetliť keďže som bola na tom psychicky zle tak si mal nechali v nemocnici,ak by som predsa len začala krvácať ale vďaka Bohu som nekrvácala. Dali mi infúzie nohy hore a jediné kde som mohla prejsť bolo wc... Na vyšetrenia má brali na vozíku,krv mi brali na izbe a jedlo mi nosili ku posteli.. takže ti radím nohy hore a s prepáčením ser na upratovanie a varenie. Užívaj magnézium a veľa pi ♥️
@kikinka123456 ano, dokonca bola kvoli tomu aj v nemocnici, tak silno. Ked prestala, tak ju pustili domov, s tym, ze sa ma sestrit. Nohy hore a ostatne veci, co som ti uz pisala. Po mesiaci sa jej vytiahla a uz bolo vsetko v poriadku.
@ailiba a vtedy ako krvacala jej na ultrazvuku videli plod?
@kikinka123456 ano, videli... Silno krvacala... Vraj placenta bola dole a maly jej do nej kopal. Tebe plod nevidel?
@kikinka123456 ja na tom ultrazvuku nieco vidim...
@ailiba videl ale moja doktorka den na to si nebola ista brala mi krv.. tak cakame
@kikinka123456 tak uz len cakat🙏drzim palce, aby to dobre dopadlo🙏🙏🙏

Áno, ja mam tiež nízko položenú placentu, mam sa vyhýbať športu a nejakému traseniu, pri prípadnom krvácaní mam utekať ku dr.
Inak ma upokojila ze je to bežné.