Vyšetrenie u gynekológa

naty_10
25. feb 2022

Dobrý deň,
prvý krát idem gynekológovi tehotná,nakoľko mi teda meškala MS a testy boli následne pozitívne.
Chcem sa opytat,ako prebieha návšteva gynekológa v tehotenstve ?

cherry_cherry
25. feb 2022

@naty_10 v prvom rade gratulujem 🙂 prebieha to celkom podobne ako obycajna preventivka. Normalne vysetri krcok, ak treba, tak zoberie ster na cytologiu, potom urobi sono (takto skoro sa robi este vaginalne, nie cez brucho), zoberie krv, moc. Tehotenska knizka sa vacsinou na prvej navsteve este nedava, ale toto ma kazdy lekar inak.

diamond007
25. feb 2022

@naty_10 ako chces aby prebiehala popravde a v ktorom si týždni... Ja som šla až v 12tt na sono brúska, vaginálne vyšetrenie v tehotenstve som odmietla.
Ak si v 8tt tak buď vaginálne sono alebo krv (alebo aj aj)

naty_10
autor
25. feb 2022

@diamond007 áno objednaná som už na týždeň keď budem 8tt.
Ďakujem za info.

pribinak
25. feb 2022

@naty_10 nemusí ti vôbec robiť vaginálne vyšetrenie, už to veľa lekárov v 1. trimestri robiť nechce. Môj dr. robí sono cez brušnú dutinu. V 8tt už bude pekne počuť srdiečko. A odvážia tá, vyšetria moč, zoberú krv.

dadulamamula
25. feb 2022

@naty_10 gratulujem.. Tak v prvom rade ti vezme sestrička krv, potom si počkáš a pôjdeš pani doktorke.. Ta sa ta najprv spýta co a ako kedy bola posledná ms, kedy vyšiel test, kedy bol styk atď... Potom ideš na kozu, pozrie ta zo spodu konkrétne kŕčok v akom je stave,.. Urobí ti vaginálne sono, niekto ho robí ešte na koze a niekto po leziacky.. Možno ak niečo bude vidieť ti ukáže, ak bude počuť srdiečko tak ti pusti záznam.. Potom ti môže urobiť aj sono na bruško, teda mne robila Dr len vaginálne sono do 13tt potom už som bola na normálnom,.. No ak potvrdí tehotenstvo, predpise ti kyselinu listovú, progesteron na udržanie tehu,, max nejake tehotenské vitamíny a prídeš na ďalší termín..

naty_10
autor
25. feb 2022

Ďakujem všetkým za info 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre