icon

Vysoké hCG bez tehotenstva

Včera o 19:45

Zažil niekto takúto situáciu? Lekár mi nameral vysoké HCG, ale na sone ani stopa po tehotenstve. Ani sme sa nesnažili o dieťa, ani už neplánujeme (chránime sa). Má niekto podobnú skúsenosť? Aký to malo výsledok? Bola za tým iná diagnóza?

anonym_a0f0e8
Včera o 19:46

A to Ti lekar nepovedal preco to tak moze byt ak nie si a ani si isto nebola tehotna? Neverim... to je pre Teba dost dolezita informacia, kedze sa jedna aj o mozne zdravotne komplikacie (ano, ine diagnozy).

babydesire
Včera o 20:24

@anonym_autor ako to, ze ti gyn nameral hcg? Niekedy tu zeny pisu ze pri gyn prehliadkach zistil gyn to a to..mne vzdy spravia iba sono, ster z krcka a to je vsetko? To musim o ine vysetrenua/odbery atd sama poziadat? Mnohe zeny vedia v akom stave maju vajicka, hormonalny profil, hcg a ine.ja som sa stym nestretla ani raz 🤔

autor
Včera o 20:29
@anonym_a0f0e8

A to Ti lekar nepovedal preco to tak moze byt ak nie si a ani si isto nebola tehotna? Neverim... to je pre Teba dost dolezita informacia, kedze sa jedna aj o mozne zdravotne komplikacie (ano, ine diagnozy).

@anonym_a0f0e8 on to zatiaľ vyhodnotil ako tehotenstvo v ranom štádiu, lebo však antikoncepcia môže zlyhať.. a musíme čakať ešte 2-3 týždne, či sa predsa na sone niečo neobjaví.. potom sa začne pátrať ďalej.. preto sa pýtam na skúsenosti..

autor
Včera o 20:30
@babydesire

@anonym_autor ako to, ze ti gyn nameral hcg? Niekedy tu zeny pisu ze pri gyn prehliadkach zistil gyn to a to..mne vzdy spravia iba sono, ster z krcka a to je vsetko? To musim o ine vysetrenua/odbery atd sama poziadat? Mnohe zeny vedia v akom stave maju vajicka, hormonalny profil, hcg a ine.ja som sa stym nestretla ani raz 🤔

@babydesire lebo mi robil krvný obraz a hormonálny profil na ročnej prehliadke po tom, čo som mu povedala, že mávam slabý cyklus.. v krvi našiel zvýšené HCG, na ostatných vyšetreniach nikde nič nevidel, ani na sone žiadne nález

anonym_a0f0e8
Včera o 20:55

Aha, si to napisala stylom akoby tehotenstvo bolo urcite vylucene. Tak pockaa a uvidis. Lebo ano, ak to nie je tehotenstvo, su dalsie (nie uplne prijemne) moznosti.

autor
Včera o 21:00
@anonym_a0f0e8

Aha, si to napisala stylom akoby tehotenstvo bolo urcite vylucene. Tak pockaa a uvidis. Lebo ano, ak to nie je tehotenstvo, su dalsie (nie uplne prijemne) moznosti.

@anonym_a0f0e8 no vzhľadom na to, že máme dlhodobú ochranu, momentálne zriedkakedy pohlavný styk a aj časovo to nejako celé nesedí, tak tehotenstvo bolo uplne vylúčené.. no lekár to naopak nechal zatiaľ ako verziu jedna, lebo však všetko je možné.. ja sa len zaujímam, či má niekto skúsenosť s inou diagnózou alebo riešením

jakoma
Včera o 21:10
@anonym_autor

@anonym_a0f0e8 no vzhľadom na to, že máme dlhodobú ochranu, momentálne zriedkakedy pohlavný styk a aj časovo to nejako celé nesedí, tak tehotenstvo bolo uplne vylúčené.. no lekár to naopak nechal zatiaľ ako verziu jedna, lebo však všetko je možné.. ja sa len zaujímam, či má niekto skúsenosť s inou diagnózou alebo riešením

@anonym_autor my sa naopak o dieta snazime a mala som zvysene hcg asi pocas 4 tyzdnov, hodnoty 40-70 jednotiek v krvi. Doktor to vyhodnotil ako biochemicke, ze sa nemam obavat inych zlych diagnoz, potom hcg kleslo.

rachel36a
Včera o 21:18

@anonym_autor môže ísť bezne tehu, MMT, ale aj hormonálny nádor...uvidíš o dva týždne ci hcg porastie alebo klesne a išlo len o biochemicke tehu

autor
Včera o 21:32
@jakoma

@anonym_autor my sa naopak o dieta snazime a mala som zvysene hcg asi pocas 4 tyzdnov, hodnoty 40-70 jednotiek v krvi. Doktor to vyhodnotil ako biochemicke, ze sa nemam obavat inych zlych diagnoz, potom hcg kleslo.

@jakoma u mňa sú tie hodnoty omnoho omnoho vyššie, stúpajú v stovkách od začiatku…

anonym_c19925
Včera o 21:37

@anonym_autor moznosti: mimomaternicove tehotenstvo, biochemicke tehotenstvo, cysta atd. No a hcg sa ma merat kazde dva dni a vtedy sa uvidi ci stupa. Nie o dva tyzdne.

anonym_d872ad
Včera o 23:10

kolko? Lebo pri 1600 tiez este nebolo nic vidno a potom šok, zrejme si tehotna, ale v nejakom 4-5 tyzdni

anonym_645a05
Dnes o 07:10

Lebo pises, ze zvysene. Zvysene je trochu a nestupa ako klasicky pri tehotenstve. Ja som bola na kontrole teraz v decembri, lebo som chcela vediet, ci je v maternici, pre istotu, pred sviatkami, ale to som bola tak 4+2, teda 2 dni mi meskala menstruacia. A mala som hcg 1000, na sone videl len zvysenu sliznicu a bodku. Az v januari, v polke som bola a bolo tam babo. Takze ak mas viac ako 1000, 2000, na sone musi nieco vidiet, ak je to tehotenstvo.

kiki68
Dnes o 10:20

Nieco mimomaternicove, agresivna forma endometriozy, tumor, choriokarcinom a molarne tehu, ako tehu bez plodu a rastuce hcg do tisicov neni ok. Uvidis co najdu , Bodaj by to bolo zdrave tehu.