icon

Žeby naozaj tehotenstvo?

sofia132
14. feb 2014

Ahojte babenky,
potrebovala by som Váš názor na vec, pretože momentálne som dosť mimo 😕 S priateľom sa od januára snažíme o bábo 🙂 Posledná menštruácia mi začala 20. januára, dĺžka cyklu sa mi pohybuje medzi 28 - 30 dňami. Ovuláciu som pravdepodobne mala okolo 2-4-teho februára....nemala som to overené ovulačným testom ani bazálnu teplotu som nemerala, skôr len podľa svojich pozorovaní - cervikálny hlien a zvýšená chuť na sex 🙂 Dnes som si len tak zo srandy urobila tehotenský test s tým, že ak by sa tam niečo rysovalo, bol by to dobrý valentínsky darček pre priateľa....a čuduj sa svete, test mi vyšiel takto pozitívny 🙂 Skôr som čakala nejakého ducha, ak vôbec...Je možné, aby mi test ukázal takýto výsledok už 3-4 dni pred očakávanou menštruáciou? Citlivosť testu je 20mlU/ml. A čo sa týka príznakov, minulý mesiac som mala skoro všetky známe tehotenské príznaky, ale menštruácia nakoniec prišla aj keď s menším meškaním....takže to bolo spôsobené skôr psychikou...Tento mesiac bol úplne iný...pár dní po ovulácii som sa v noci zobudila na strašné kŕče v podbrušku, trvali iba krátko a potom som znova zaspala....pred tromi dňami som dostala strašnú chrípku aj s horúčkami, dokonca som v stredu omdlela v práci, odvtedy som doma a liečim sa....lieky som nebrala žiadne, okrem jednej tabletky na zníženie horúčky....ak by som bola tehotná, bojím sa, že tá chrípka a horúčky by mohli bábätku ublížiť....mal niekto z Vás silnú chrípku v rannom štádiu tehotenstva? A inak nemám žiadne iné príznaky, okrem slabých kŕčov v podbrušku. Na jednej strane sa vytešujem z testíka, na strane druhej sa začínam obávať toho, čo ak mrcha predsa len dorazí, alebo je test falošne pozitívny .Ako na to prestať myslieť? Všetkým vopred ďakujem za reakcie a prajem krásny Valentín 🙂

Žeby naozaj tehotenstvo?
Strana
z2
00iva00
27. feb 2014

Ahojte...mohla by som sem dat foto testu ci tam aj vy nieco budete vidiet??..musela som ju dat do inej farby aby to bolo vydno...no neviem ci si to namyslam alebo to vidim len ja dve ciarocky... :/

eliska3
28. feb 2014

@00iva00 daj 😉

00iva00
28. feb 2014

@eliska3 ahoj...tak tu je ta foto..orginal a upravena do inej farby...

eliska3
28. feb 2014

@00iva00 niečo slabé sa tam črtá 😉 skús otestovať o dva dni, držím palce 🙂

ivec16
28. feb 2014

@00iva00 hmm no skus veru o 2 dni, ja tam nevidim nic....

ivec16
28. feb 2014

@00iva00 hmm no skus veru o 2 dni, ja nechcem byt zla ale ja tam nevidim nic....

sofia132
autor
3. mar 2014

@eliska3 Bola som na prvej kontrole, ale kedže žijem v zahraničí, systém je o niečo odlišný ako na Slovensku. Midwife mi zmerala tlak, vážila som sa, dostala som tehotenskú knižku, poučila ma čo a ako v tehotenstve. Prvý ultrazvuk sa tu vykonáva až v 11. týždni, skôr ho nedoporučujú. O týždeň idem ešte na ďalšie vyšetrenie k všeobecnému lekárovi. Takže len dúfam , že všetko je ok a vyvíja sa ako má 🙂

eliska3
4. mar 2014

@sofia132 ja som bola na UTZ minulý týždeň a šla som tak skoro preto, aby vylúčil prípadné mimomaternicové teh. Na SK sa dáva tehu knižka až okolo 10 tt, nakoľko dovtedy to môže skončiť všelijako... Ale ako sa hovorí, iný kraj, iný mrav 😵

radka752
10. mar 2014

Ahojte. My sme sa začali snažilkovať v podstate teraz vo februári. Po ovulke som začala pociťovať bolesti v podbrušku a krížov. Cítim sa dosť unavene a som trocha náladová - podobne ako pri PMS. Robila som si aj test, no vyšiel negatívne. Možno bolo na test ešte skoro. 😒 V nedelu by mala dojsť mrcha, tak uvidíme či dojde. Ale nemusela by. Držím palce snažilkám a blahoželám tehu. 🙂

Strana
z2