icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
ask
7. máj 2015

Prave teraz🙂 Mlady sa zobudil a hned k autam... tie co ma v ruke spali spolu s nim🙂

mimamijami
7. máj 2015

@fada Mne sa to tiez zda fajn na tych dvoch A4, je to take spratne a prenosne 🙂
Filc ako podlozka je super, nejaky ten tensi. Ked bude dobre nalepeny, tak sa neznici tak rychlo ako papier a ta latka nie je zly napad, len je to ovela pracnejsie.

tomaskovamaminka
7. máj 2015

@maryennn1 Nasi v skolke akurat maju na nastenke fotky, nedavno mali aj policajtov a aj hasicov tam. Malemu sa tam paci obrazok hasica. 🙂 MOzno keby sa ti podarilo najst take obrazky -hasic, policajt, doktor? A este ma napadlo k policajtom ta palicka-zastavovaci tercik na riadenie premavky http://www.dracik.sk/policajna-suprava/ ale pozeram, ze mas u kazdeho po 6obrazkov 🙂 Aby sa ti to nejako nenarusilo🙂 Jaj a v sanitke lekarnicka🙂 Aj ked ta patri do kazdeho auta, ze?🙂 Ale to su len napady... Nie, ze to tam musi byt🙂

maryennn1
autor
7. máj 2015

@tomaskovamaminka no to je dobrý nápad s tými osobami, tie tam doplním, teda skúsim nájsť... a ostatok uvidím podľa toho čo sa mi podarí nájsť.

vampgirl
7. máj 2015

@fada nam tiez vyhovuje miniverzia 🙂 2 A4. Na cesty idealne 🙂

jaja865
7. máj 2015

@fada nam takisto postaci A3

fada
7. máj 2015

@maryennn1 super si to vymyslela. ako spominala @tomaskovamaminka tiez by som bola za obrazky hasica, policajta a lekara a este ak by sa dali dat telefonne cisla, aj ked v dnesnej dobe uz staci na vsetko 112...

sticza
7. máj 2015

@fada stačí 2xA4, keď sa nám to bude zdať málo, políčka si dorobíme, ako podklad by bol asi najlepší filc

kittykittyke
7. máj 2015

Baby, dufam, ze to nevezmete nejak zle, ze to sem pisem, ale.. Robila som dnes poriadky v maleho aktivitach a vybrala som nejake, ktore mame viackrat a zaujal ho iny variant.. Chcem ich posunut dalej a rada by som uprednostnila vas.. Ak si pravdaze vyberiete nieco.. Ak nie, tak potom ich skusim v niektorej inej skupinke vymenit 🙂
1. Robot zapinanie - aj ako obliecka na vankus
2. Prikladanie tvarov z machovej gumy - farebne tvary
3. Prikladanie tvaro - dopravne prostriedky a zakladne tvary
4. Spachtlicky na suchy zips

lucikusik
7. máj 2015

@fada mne stačí takáto mini verzia s kinderautíčkom. Presne ako písala @tomaskovamaminka - doma náplne parkovací koberec, ktorý je skoro stále rozložený. Minikoberček by sme si brali ku dedkovi a babke a na cesty. Cestičky - môže byť aj machová guma alebo špachtle podľa toho, čo sa ti bude ľahšie vyrábať a koľko ťa to bude stáť. Ako podklad môže byť aj zelená látka - niečo zrecyklované, ako písala @ask alebo aj stará plachta zafarbená na zeleno a nalepená na kartón - okraje možno aj zaistené nejakou páskou, aby sa nepárali ( možno izolačná alebo kobercová páska) Pre mňa prosím podklad nelepiť, ja si ho podšijem - chcem, aby sa dal poskladať do menšieho formátu.

vampgirl
7. máj 2015

Kocky mam hotovy protopyp priradovania aut k znackam. Snazila som sa, aby kazde auto bolo spredu vidiet, ale nechvela som zase, aby bol iba vyrez -chcela som fotto celeho auta, tak lri niektorych znackach to nie je take lahke... Dnes som to rovno dala otestovat detom na minte hernickach, chlapcov to celkom zaujalo 🙂 a zvladli to vsetci v rozpati cca 2,5-5r. Ak mate nejake pripomienky, sem s nimi 🙂

ask
7. máj 2015

@vampgirl Perfektne! 🙂

ask
7. máj 2015

@vampgirl Som si pre istotu bola este rychlo skontrolovat ci som si to u Teba dala, lebo sa mi to paci 😅 A nastastie dala😀

maryennn1
autor
7. máj 2015

@vampgirl perfektné 🙂

mamkabeika
7. máj 2015

@ask Veľa zdravíčka prajeme

ask
7. máj 2015

@mamkabeika Dakujem, uz je to lepsie🙂

fada
7. máj 2015

@vampgirl parada :D

tomaskovamaminka
7. máj 2015

@vampgirl Tesim sa aj za malych🙂 Sikulka🙂

maryennn1
autor
8. máj 2015

ahojte žienky, dávam na schválenie obrázky do filcových autíčok, môžu byť? ak áno, prosím lajk pod správu 🙂 pekný večer.

maryennn1
autor
8. máj 2015

A ešte jedna vec, rozmýšľala som, kde by ste chceli otvor na autíčku? klasicky hore ako vrecúško? alebo dole medzi kolieskami? tak by sa dali autíčka použiť aj ako maňušky, len by sa potom kartičky vkladali z dola, hmm, čo vy na to? prosím o vyjadrenie 🙂

ask
8. máj 2015

@mimamijami @tomaskovamaminka @fada Baby, pre Vas teda robim gombikovacku... mam otazku: Moznost A: chcete aby deti gombikovali hotove cele auta na obrazok, moznost B, tak ako bola povodne slubena myslienka-na obrazku bude napevno auto a gombikovat sa budu iba kolesa...
Zatial mam predbezny navrh iba na verziu A ...tak ak by sa niektora z Vas rozhodla pre toto, poprosim konstruktivnu kritiku... co kde zlepsit alebo zmenit. (ÁÁÁno, ja vieeeem ze zatial to lietadlo vyzera viac ako lietajuca velryba, ale zlepsim to, slubujem! 😎 😀)
Pokial niekomu nebude vyhovovat strakaty podklad, dam nieco jednofarebne😉
@fada Na navrhu maju gombiky velkost 2,7mm, samotny obrazok je cca A3.
Moze byt, vecsie, mensie? 🙂

ask
8. máj 2015

...Prepacte to slniecko, neodolala som 😎 🙂

ask
8. máj 2015

@maryennn1 Paci sa mi moznost otvoru aj zhora, aj zdola🙂 Takze pre mna akokolvek,pridam sa k vetsine, alebo podla toho ktora verzia sa Ti bude lepsie sit🙂

tomaskovamaminka
8. máj 2015

@maryennn1 Ja myslim, ze asi skor zhora, aby tie obrazky nevypadli, ale mozno aj to by sa dalo poriesit. Necham to na tebe, ako ti to bude sikovnejsie🙂

kittykittyke
8. máj 2015

@maryennn1 Ahoj, pre nas obrazky mozu byt a otvor by sme si prosili zhora.. 🙂

jaja865
8. máj 2015

@maryennn1 mňa napadlo, že syn si tie autíčka pravdepodobne aj chytí a pojazdí s nimi, tak by nám vyhovoval otvor zhora, aby mu pritom kartičky nevypadli. Ale prispôsobím sa väčšine 😉

kittykittyke
8. máj 2015

@jaja865 ano, presne to iste napadlo aj mne.. 🙂
hned sa mi vybavilo, ako drzi auticko, ked sa s nim hra a jazdi nim a ked strci rucicku do tohto auticka isto to bude pre neho zabava.. 🙂

maryennn1
autor
9. máj 2015

Ok kočky. otvor bude z hora, ako bolo pôvodne v pláne 🙂

ask
9. máj 2015

@mimamijami @tomaskovamaminka @fada
Navrh c.2 na rozmiestnenie aut... Teraz su auta tak, ze nevidno ten velkonocny motiv🙂 Ale je aj moznost ze gombiky nenasijem a porobite si rozmiestnenie ake Vam bude vyhovovat. 😵
Dalej Vam ponukam moznost zmeny aut... kedze na ziadne nemam sablonu a robim ich od oka, mozete si povedat ci chcete nejake ine dopravne prostriedky, napr traktor alebo miesacku... pokusim sa vyhoviet🙂

tomaskovamaminka
9. máj 2015

@ask Mohla by si prosimurobit ten nakladiak akoze s vyklapackou-myslim taky akoby obdlznik a gomik by bol NA jednej strane, aby sa to dalo vysypat akoze, snad si ma pochopila🙂