Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@fada 😵 Tesim sa🙂 Tak si premysli ake auta by ste chceli a tak... kym mam cas, tak sa vyhrajkam a porobim na zelanie🙂 Ak vyhovuje podklad, budem rada ze mozem upotrebit dosluzile prestieranie... uz ma sem tam fliacik, ktory auta zamaskuju a na stol sa uz nehodi🙂 Mam presne 3ks🙂 Ale mam zasoby aj jednofarebnych podkladov🙂 Gombiky som nakupila z ali po prvej vymene, ked som na gombickach skoro skrachovala😀
@tomaskovamaminka Takto nejako by mohla vyzerat sanitka napr? Ona bude nalepena napevno, otvor na fotku a pripne si koliesko na gombik. ...😉?
@ask parada🙂 si sikulka, ale to vies🙂
@tomaskovamaminka dik😉
@ask Nam nemusis prisivat gombicky, rozmiestnime a prisijem doma... ;) A viac sa mi paci cele auticko na gombik. A ak mozem, pre nas by som prosila iba pozemne dopravne prostriedky. Dakujem.
A sanitka je uplne super, perfis 🙂
@ask ahoj, ja by som teda poprosila - ked pises, ze mozme ;) - ine ako sanitku a hasicske. pretoze hasicske a sanitku bude robit maryennn1 a dalsie hasicske jaja865, tak by som privitala niejake ine dopr. prostriedky. aj ked sa mi velmi pacia 🙂. napr. auto obycajne a vlacik/rusen alebo motorku. a ak by sa dalo, tak inej farby ako bielej, kedze podklad je biely. uz mam pocit, ze velmi vymyslam... ale ak uz mas nastrihane a porobene, nevadi, lebo je to pekne aj tak ako to je. a podklad sa mi tiez paci 🙂.
@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
ahojte kocky, kedze sa vacsina z vas k aktivite "cesta" vyjadrila, ze by ste chceli mensiu verziu, tak ostavam pri mensej, tj. 2xa4. buduci tyzden hodim foto.
@mimamijami o.k, zajtra nahodim nejake dalsie fotky kde bude napr traktor, tak si povies ci nieco take, alebo si povedz ine🙂 NEobtazuje ma to, praveze ma to viac bavi, ked su veci rozne.
@fada O.k, znacim si🙂 Tesim sa na vyrobu... Pokusim sa nieco vymysliet, nastrihane dopredu nemam nic🙂
Ahojte 🙂 @maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @fada @jaja865
tu sú obrázky, ktoré som vybrala na dopravnú abecedu. zatiaľ 1. tretina 😀
čierne pozadie pri niektorých obrázkoch v origináli nie je, koň mi to nejko zblbol
@fada požičiam si ten invalidny vozik 😅 lepši ako IVECO 😀
@mamkabeika super, len ja poprosím vrtuľník pod V ako vrtuľník a nie ako helikoptéra
Ahojte, takúto výmenu potrebujem!!!! 🙂)))) ale... už to máte asi uzavreté však?
@mamkabeika tu abecedu som pridala presne na inspiraciu... 🙂
@mamkabeika ahoj, chcem sa len opytat, kedze si pridala na 1 pismeno aj viac obrazkov, ci si z tychto obrazkov mame vybrat 1 na 1 pismeno, ci vyberies ty. alebo to bude spolocna dohoda? dakujem 🙂
Mamicky, velmi sa tesim, ako tu pribudaju fotky nasich buducich aktivitiek🙂 Neviem ako vas, ale mna to posuva v pred🙂 Pridavam aj ja fotky prototipu knizky, co zatial mam, este bude 1 dvojstranka, a nieco na vrch musim vymysliet🙂 Dufam, ze sa vam to bude pacit a hlavne detom. Trosku ma potrapilo ako a cim prilepit farebny papier na foliu a nakoniec som v obchode uvidela take samolepiace listy, ale zial len v urcitych farbach maju, takze ... Ale myslim, ze aj takto skombinovane by to mohlo byt. A ospravedlnujem sa na kazdej foto je flak, je sposobeny necitou na objektive, len je to zvnutra fotaka:( Musime dat do opravy vycistit.
Pyramida je zo zlatej folie, veľryba, tunel, zeriav su zo striebornej. Na foto to tak nie je vidiet.
@tomaskovamaminka to je perfektnne 🙂
@tomaskovamaminka wau, je to super ;)
@tomaskovamaminka kraaaasne, sikovvna 🙂
@tomaskovamaminka waw, to je absolútna bomba 🙂 ja sa táááák teším na túto tvoju aktivitu, hurááá 🙂
@fada
@mimamijami
@kittykittyke
@maryennn1 Jej vy ste zlate 😵 Ja, ze budete kritizovat co a ako ...
@tomaskovamaminka Uplne super!!!! Uz sa na to straaaasne tesim!
@fada Ja idem pre svoje deti robiť tak, že budem dávať viac obrázkov. Je to na vás 🙂

@ask Filipko uz rano obzeral auticka, uz sa na ne velmi tesi🙂 Mi trhal tablet z ruk🙂