Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@vampgirl Uplne ako original nie, ale snazila som sa to podla toho🙂 Diki🙂 😵
@tomaskovamaminka Jasne ze nie ako original, je to este lepsie😎 😵
@mimamijami @sticza @lucikusik
Kocky tu je mojprototyp pre dopravnu abecedu. Nechcela som, aby to bolo cisto o dopravnych prostriedkoch, preto som sa snazila dat tam aj ine s dopravou suvisiace veci, ked sa dalo. Dajte vediet, co sa vam nezda, a co by ste nahradili niecim inym.
Autobus
Bager
Domiesavac
Cesta
Domiesavac
Elektricka
Formula
Garaz
Hasici
Chodec (nic ine na CH ma nenapada, a z navrhov, co tu boli Chevrolet sa necita s "CH" a chrysler je nie moc znamy...)
Iveco (nic ine na I ma nenapada)
Jaguar (takisto)
Koleso
Lod
Motorka
Navigacia
Odrazadlo
Ponorka
Quad (=stvorkolka - nic lepsie na q ma nenapada..)
Raket
Sanitka
Traktor
Umyvarka
Vrtulnik
VolksWagen (na W viete poradit nieco ine?)
Xenonove svetlA
toYota
Znacka Zakaz statia
Takze huraaa zajtra mozem ist nakupovat material🙂 A hor sa do tvorenia vo vacsom🙂
@vampgirl w - napadol ma len windsurfing a wrc (majstrovstva sveta v raaly - anglicky world rally championship, skratka WRC), ch - chodec je super 🙂, este by sa dal chodnik, i - este snad ihrisko dopravne a ikarus (znacka busov), j - jachta (od @mamkabeika), q - audi quattro alebo nissan qashqai (od @mamkabeika), y - yamaha, Ssang Yong (od @mamkabeika), z- zubacka, zachranka (od @mamkabeika), zrkadlo (spatne), zetor (traktor)...
@mamkabeika ak by som mohla poprosit, tak asi len po 1 obrazku na 1 pismenko, ale ak by si to mala takto robit len pre mna, tak v pohode moze byt obrazkov aj viac 🙂
@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
kocky, som velmi rada, ze som v tejto vymene - vdaka ti @maryennn1 za napad i pozvanie ;), pretoze zatial co ste dali prototypy, tak su premakane, uplne ze super. velmi sa tesim 🙂. snad ani ja nesklamem. ja sa trapim s tym slanym cestom :(. ale vy ste uzasne sikovne 🙂.
@fada uvidím, čo povedia ostatné 🙂
@tomaskovamaminka Taketo stroje mozu byt?🙂 Su len nahodne pohadzane, este to samozrejme doladim a vyukladam az po schvaleni predbezneho navrhu. Je to stale nanecisto, tak sem so zelaniami 😵 Na nakladiaku sa bude vyklapat vlecka😉, na vrtulniku bude pripinat vrtulu, ktora sa tym padom bude dat krutit a na poziarnickom dorobim "zdvihanie " rebrika...
@mimamijami o.k, zajtra nahodim nejake dalsie fotky kde bude napr traktor, tak si povies ci nieco take, alebo si povedz ine🙂 NEobtazuje ma to, praveze ma to viac bavi, ked su veci rozne.
Velkost gombiciek chces 2,5cm ci 2cm?
@ask Mne sa to paci, super si to vymyslela s tou vrtulou a vyklapanim a aj rebrikom🙂 A este aj naklad ma nakladiak, no parada🙂
@tomaskovamaminka ahoj, ta knizka je super, ja v tejto vymene nie som, ale ak by sa ti chcelo urobit o jednu knihu naviac, mam zaujem...samozrejme nie zadara... 😉
@mamkabeika ja sa tiez priklanam radsej za jeden velky obrazok ako viacej mensich
@fada baby, nevadí vám to IVECO? dopravné ihrisko som nechcela dávať, lebo mi to evokuje skôr písmeno "d"
Obrázok IVECO
A k tomu počtu, nepôjde o viac malých obrázkov, ale o jeden veľký, hlavný obrázok a zvyšné obrázky som chcela maličké pod veľkým obrázkom. Napríklad pri písmenku K bude hlavný obrázok kamión a pod ním budú maličké obrázky ako kombajn a kabriolet. Kvôli rozšíreniu slovnej zásoby.
@jaja865
@mamkabeika U nas na parkovisku stava aj Iveco, tak nevadi🙂 A mne sa to paci ako to mas premyslene 1 velky a dalsie male. Ked sa ti chce s tym sa tak pohrat🙂
@mamkabeika tak v tom prípade sa mi to páči 🙂 super premyslené 😉
@mamkabeika este ma napadlo, ak nebude aj tematicky zamerany ten maly obrazok, ked sa ti pri niektorych pismenkach nebude dat najst nevadi , aspon za nas 🙂
@mamkabeika presne takto som myslela, ze to iveco by mohlo byt :D. parada. aj som to zacala pisat, xixi, ked tu pozeram, ze to tak mas 🙂.
@mamkabeika to mas pekne premyslene 🙂. tiez som za, ked bude jeden ustredny a ostatne male. tak to bude super :D. len by som ta chcela poprosit, ak by mohli byt aj realne obrazky, aby nebolo to iveco take osamotene realne a ostatne kreslene... ale zas - ak uz mas urobeny vyber a len kvoli mne by si to musela prerabat, tak to netreba... ;)
@mamkabeika ja si určite prosím len jeden veľký obrázok na jedno písmeno.
Uplne mimo, ale aha co som nasla, mozno sa niekomu takato kartickova hra hodi🙂 https://barnifarming.com/documents/CZ_SK_Brumik... https://barnifarming.com/rules/game_rules_sk.jpg
@ask toto je pre teba, moze byt? Este sa to prilepi na tie spisove dosky..
@mamkabeika a čo sa týka písmenok, tak bude len jedno veľké tlačené alebo aj malé, ja by som veľmi potrebovala aj malé tlačené, pretože veľké poznáme už dávno všetky, ale s malými sa ešte len zoznamujeme...
@kittykittyke Je to paradne! 😵 😵 😵 DAkujem🙂 Urcite moze byt🙂
dostali sme novú plastelínu a tak som sťahovala nejaké predlohy, možno sa niekomu budú hodiť 😉 :
http://resources.sparklebox.org.uk/sb1368.pdf
http://resources.sparkleboxres.co.uk/sb3549.pdf
http://www.twinkl.co.uk/resource/t-t-660-transp...
@fada môžem aj realne, ale páči sa mi pre decká kreslená farebná verzia, je to potešenie pre oči 🙂
@jaja865 ok

@tomaskovamaminka ja odpadnem, ved to je uplne ako original! Nechapem, ako si to urobila, Veeelmi sa na tuto knizku tesim, ze si ju preskumam 😀