icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

mamkabeika
12. máj 2015

@maryennn1 ok, ako chceš

maryennn1
autor
12. máj 2015

@mamkabeika a teda to písmenku bude z akého materiálu? si mi neodpísala pod fotu v albume, a ešte som chcela sa opýtať budeš dávať reálne obrázky, alebo kreslené?

jaja865
12. máj 2015

@mamkabeika súhlasím, tie detské obrázky sú oveľa krajšie 🙂

mamkabeika
12. máj 2015

@maryennn1 nevsimla som si tvoj komentar, v upozorneniach mi svieti kazdy prispevok v tejto teme, takze je toho vela.
Malo by to byt zalaminovane, tak je to aj na foto. Moja predstava bola, ze by si deti rovno skusali pisat pismenka zmazavatelnou fixkou. Myslim, ze som to tu uz pisala. + prikladam grafomotoriku

mamkabeika
12. máj 2015

@maryennn1 nepochopila som, ty chces tie pismenka vystuple? Napr. z machovej gumy? Na predchadzajucej strane som dala cast obrazkov, vsetky su kreslene okrem IVECA. Aj na foto je kreslena raketa. A v mojom predposlednom prispevku som napisala, ze uprednostnujem kreslene pre ich farebnost. Aj sa tazsie hladaju.

maryennn1
autor
12. máj 2015

@mamkabeika no nie že ja chcem, ale ja som to pochopila z tej fotky tak, že ide o hmatovú knižku...keďže tam chodí dieťa prstami po papieri, preto som sa pýtala na to, že z čoho chceš písmenká robiť.

mamkabeika
12. máj 2015

@maryennn1 aha 🙂 mne to vôbec nedošlo 😕 Teraz pozerám, že dieťa tam chodí prštekmi po písmenku a to písmenko vyzerá vystrihnuté. Ale to som nalepila nos na monitor. Som slepá do diaľky a nenosím okuliare.
Ja som tú aktivitu pochopila ako len zalaminované papiere a to sa mi zdalo málo, tak som pridala nejakú grafomotoriku (mám 20 prac. listov - niektoré ztiahnuté z netu, niektoré z MK), ktorá súvisí s dopravou. A preto som chcela dať jeden obrázok veľký a viacero malých aby si deti rozšírili slovnú zásobu. A aby si mohli vyskúšať písať veľké i malé písmenká. Taký bol môj zámer

maryennn1
autor
12. máj 2015

@mamkabeika samozrejme ak to nebolo v pláne prispôsobím sa tvojmu prevedeniu 🙂

maryennn1
autor
12. máj 2015

@mamkabeika super, urob to tak ako tebe je lepšie, grafomotorické cvičenia sú super, nápad 🙂

mamkabeika
12. máj 2015

@maryennn1 Tá grafomotorika je v štýle ide vláčik a pred ním sú koľajnice. Dieťa má za úlohu dokresliť zvyšné koľajnice.

kittykittyke
12. máj 2015

@mamkabeika Ja som tiez bola v tom, ze je to hmatova knizka.. 😀
ale vobec mi nebude vadit, ak to budu zalaminovane pismenka a zvysok tak, ako si pisala..
len by som k tomu zalaminovanemu pismenku mala jednu drobnost.. ak by to bolo mozne.. ak nie, tak sa nic nedeje.. 🙂
skusala som to teraz na rychlo najst, ale sa mi nedari.. raz som videla pismenka a na nich sipky, v ktorom smere sa pisu.. hm? co povies? to je len navrh.. ako vravim, ak bude ok, ak nie, tak tiez OK 🙂

kittykittyke
12. máj 2015

Baby, mozno sa vam niektorej hodi.. 🙂

mamkabeika
12. máj 2015

@kittykittyke Presne to som chcela 😀 😀 čítaš mi myšlienky?

mamkabeika
12. máj 2015

@kittykittyke Aj to autíčko tam chcem dať. 😀 Nemám to od teba náhodou?

mamkabeika
12. máj 2015

@kittykittyke takéto niečo, však? Našla som len v eshope 😒 ale stále hľadám, aby som sa s tým nemusela baviť ja

kittykittyke
12. máj 2015

@mamkabeika Ano, presne.. take nieco.. len co ja som videla, tak to bolo volne stiahnutelne.. a vsetky pismenka.. a len jemne sipky.. No skusim este pohladat.. snad sa mi to podari najst..
drzme si palce.. 😀

lucikusik
12. máj 2015

@tomaskovamaminka knižka vyzerá úžasne a naživo bude určite ešte lepšia. Veľmi sa teším 😀

lucikusik
12. máj 2015

@vampgirl toto ma napadlo:
D - dodávka, defekt
J - jachta
L - lietadlo
N - nakladač, nehoda
V - vzducholoď, vlak
Z - zvodidlá, zdvihák
P - parakovisko
Keď upravíš zoznam, tak to tu ešte raz pridaj... rada by som si to ešte pozrela

fada
13. máj 2015

@mamkabeika nasla som taketo pismenka:
v prilozenom albume je viac verzii - treba pozriet az do konca - su tam pismenka s cestou, aj pismenka so sipkami
https://www.modrykonik.sk/blog/christina87/albu...
dalsie so sipkami:
http://countryfunchildcare.com/2011/10/28/lette...
https://docs.google.com/file/d/0B0dE-Nk89xS9clh...
https://docs.google.com/file/d/0B0dE-Nk89xS9VUp...

tomaskovamaminka
13. máj 2015

@mamkabeika Hm teraz ma napadlo, v šlabikári od Virgovicovej su tie tlacene pismenka so sipkami, ale neviem to by si muela skenovat kazde pismeno zvlast. A uz je koniec skolkskeho roku, vsetci prvaci to uz maju urcite popisane. Tam su v kazdom pismenku tri sipky , aby si to mohlo dieta 3x precvicit, kazda inej farby. V kniznici neviem ci by ho mali:/

mamkabeika
13. máj 2015

@fada To je supeeer 🙂 A chcete radšej s cestou či so šípkami?

mamkabeika
13. máj 2015

@tomaskovamaminka

@fada akurát dala super linky 🙂

mamkabeika
13. máj 2015

@fada Ty si v noci nespala a iba hľadala, či čo ? 😅 Super sú tie linky. 😵 Táto výmena mi je obohatením 🙂

fada
13. máj 2015

@mamkabeika no pravdupovediac som vela nenaspala, vyrabala som prototyp cesty, konecne ho mam, idem pridat... 🙂

fada
13. máj 2015

@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
ahojte kocky, tak konecne pridavam prototyp mojej aktivitky - nech sa paci, vyjadrite sa co by ste chceli inak - budovy a kopce nebudu zo slaneho cesta - nejak sme sa neskamaratili. farba budov moze byt ina - ake som mala narychlo po ruke farby, take som pouzila. kopce - su 2 verzie. jedna z kartonu - taka spratnejsia, druha naoko zaujimavejsia - ale su to len pohuzvane noviny, oblepene papierom a namalovane - neviem aku by to malo vydrz... vyber necham na vas...

fada
13. máj 2015

@maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865
este pridavam info, ze nic nie je okrem zeleneho filcu napevno - ten je prilepeny. vsetko ostatne je podlepene suhym zipsom

tomaskovamaminka
13. máj 2015

@fada Jeeeeeeeeeej 🙂 😵 😅 a to su 2x A4 ? Tie cesticky a ostatne budu navolno, ci to chces prilepit na podklad? Stromy su z coho?🙂 Domceky aj kostol su peknucke, neva, ze nie su z cesta.

fada
13. máj 2015

@tomaskovamaminka ano, su to cca 2xa4. cesticky budu navolno, len podlepene suchym zipsom, aby sa nesklzli - cize by sa eventuelne dali poskladat aj inak, snad. neskusala som. stromy gulate su z vlny a spicate su zlozene z drotikov na cistenie fajok a filcu. neskor pridam aj jednotlivo pofotene stromy, kopce a budovy.

tomaskovamaminka
13. máj 2015

@fada som to odoslala skor ako som si vsimla, ze si to dopisala. Farby zatial nejako netusim, mozno napise niektora, co tie odtiene videla nazivo🙂 zrejme sa priklonim k vacsine🙂 Poobede ukazem prckovi, ako zareaguje:D Kopce sa mi pacia oba druhy:D