icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
fada
18. máj 2015

@ask jeee, super :D. presne takto si to prosim umiestnene 🙂

fada
18. máj 2015

@jaja865 parada :D, krasne prepracovane 🙂

fada
18. máj 2015

@jaja865 moze byt, len by som prijala este aspon pedale ako magnetky 🙂.

tomaskovamaminka
18. máj 2015

@jaja865 Neviem, ma tak napadlo, ked si tak dlho hladala a nie si spokojna, nebolo by jednoduchsie odfotit vase auto presne tak ako ho potrebujes, ci nie kvoli uhlu pohladu sa ti nedarilo vhodne foto najst? Ale inak tiez to bude zaujimava aktivitka🙂 Ja som stale rozmyslala, ze ci tam budu prazdne miesta a dieta doplni, alebo prilozi magnetku na obrazok do komplet obrazku,ale tak snad uvidim aspon na foto 🙂

vampgirl
18. máj 2015

@jaja865 mne sa interier paci, pod magnetkami bude biele alebo to bude foto tak ako je a budu sa len na to prikladat magnetky? Mne by sa viac pacil ten prvy variant...

jaja865
18. máj 2015

@tomaskovamaminka napadlo ma odfotit aj nase, ale nebolo by take pekne. Vyskusam a dam fotky, zhodnotite 🙂 A asi bude lepsie, ked sa to bude prikladat na biele miesta, ci?

tomaskovamaminka
18. máj 2015

@jaja865 Ja mam inu u teba vybranu, ja len, ze ma to tak napadlo🙂 Ale mas vsetko pekne premyslene🙂

jaja865
18. máj 2015

@ask @mimamijami @vampgirl @maryennn1 @fada ešte ma napadlo, čo s druhou stranou tabuľky 🙂 . Na výber sú tieto možnosti:
1. nechám ju prázdnu, čiže bielu a môžete si na ňu dávať nejaké vlastné magnetky.
2. nalepím tam nejakú cestu ako má napríklad tá autíčková magnetická skladačka z tchiba.
3. dám tam auto z boku a k tomu by sa dávali magnetky: kolesá, zadné svetlo, predné svetlo, spätné zrkadlo a otvor na tankovanie.
4. dám tam auto spredu a k tomu by sa dávali magnetky: svetlá, značka auta, ŠPZ, bočné spätné zrkadlá a ak sa bude dať tak aj stierače.
Zahlasujte a ktorá možnosť vyhrá, tú spravím pre všetky rovnakú.
Čo sa týka rozmeru tabuľky, nemôže byť moc veľká, lebo by mi to znovu presiahlo rozpočet (ten som o dosť prekročila už pri prvej aktivite 😝 ), takže bude asi tak 22x15 cm. Magnetky nebudú moc malé, nebojte sa. Keď som porovnala s originál cars, čo máme doma, tak tam sú aj menšie...

maryennn1
autor
18. máj 2015

@jaja865 Ja by som brala možnosť číslo 3 a ak by si pridala ako magnetky aj okná, tak by to bolo úplne super 🙂
a súhlasím s @vampgirl, tiež by som do interiéru brala ešte pedále.

jaja865
18. máj 2015

@maryennn1 pedále pridám, nie je problém 😉 Len tak rozmýšlam 😀, že tých bočných pohľadov je všade veľa, možno by bolo pre detičky niečo nové ten pohľad spredu. Ale ako som písala, výber nechám na vás. A ak tie okná nebudú moc veľké, tak ich samozrejme tiež pridám 🙂

maryennn1
autor
18. máj 2015

@jaja865 mne nepríde, že je bočných pohľadov všade veľa 🙂 a okrem toho myslím, že deti milujú kolesá (teda aspoň ten môj drobec) a tie dobre vidno len z boku 🙂

tomaskovamaminka
18. máj 2015

Dnes ma maly pobavil, postavil si cestu pre auticka z videokaziet:D Co tie deti nenapadne? 😅

vampgirl
18. máj 2015

@jaja865 aj my sa radime k fanusikom kolies cize za mnatiez c.3 🙂

lucikusik
18. máj 2015

@jaja865 Hasičské auto je krásne. Fakt vyzerá úžasne 🙂 Aké to bude približne veľké a z čoho budeš robiť podklad? Mám rozpracovanú Quiet Book, ktorú snáď cez leto dokončím, a tot vyzerá tak krásne, že by som to tam možno nejako vložila..

mimamijami
18. máj 2015

@jaja865 Pri magnetkach hlasujem za tretiu ale mozno aj stvrtu alternativu 🙂
a hasicske auto je stobodove - fakt klobuk dole... 😉

jaja865
18. máj 2015

@lucikusik Ďakujem. Podklad je 2mm tvrdší filc značky ELCO a rozmery sú cca. 28 x 19 cm.

fada
19. máj 2015

@jaja865 mne sa paci moznost 3 aj 4 🙂

fada
19. máj 2015

@jaja865 a este by som chcela poprosit cele obrazky - mysli bez bielych vynechanych miest na doplnanie magnetiek ak sa da. dakujem 🙂

maryennn1
autor
19. máj 2015

@jaja865 áno, áno aj ja si prosím bez bielych miest, ďakujem.

mimamijami
19. máj 2015

@jaja865 ak sa da, aj pre nas poprosim bez bielych miest 🙂 dakujem

lucikusik
19. máj 2015
mimamijami
19. máj 2015

@lucikusik Perfektne 🙂 a teda krasna praca, naozaj super... 🙂

lucikusik
19. máj 2015

@mimamijami @vampgirl @sticza @kittykittyke @tomaskovamaminka @maryennn1 @jaja865 @mamkabeika včera som dokončila som jednu podložku - pozrite si aj fotky vyššie. Vrecko pri štarte na autíčka a kocku bude len jedno, lebo keď som ho rozdelila, tak sa tam nezmestili autíčka. A ak mi ostane autóčkova látka tak bude z nej, aby to bolo trošku veselšie. Nápisy štart a cieľ nebudú vyšité, lebo mi to dlho trvá. Asi vystrihnem písmená a prilepím - ak stihnem aj prišijem 😉. Ak máte nejaké nápady a otázky - tak sem s nimi 😀

tomaskovamaminka
19. máj 2015

@lucikusik Fiha, no parada🙂 a ten "start + ciel" teeeeda 🙂 Takze rozmery si nechala ako si pisala povodne, ze? Len tak pre info🙂

lucikusik
19. máj 2015

@tomaskovamaminka áno, rozmery sú cca pôvodné - podložka je trošku dlhšia, možno o 5cm. No, tie nápisy budú inak urobené, tiež pekné 🙂 no bohužiaľ nebudú vyšité - nemám stroj s programom na vyšívanie písmen, tak používam steh na gombíkovú dierku, ktorým písmená vyšijem, čo dosť dlho trvá.

vampgirl
19. máj 2015

@lucikusik kraaaaasa 🙂

jaja865
19. máj 2015

@lucikusik veľmi krásna práca 🙂 Autíčková látka nádherná a ten kockovaný pásik na cieľ... no proste úžasné. A nechce sa mi veriť, že sa dajú vyšiť takto písmená na gombíkovom stehu, to chce fakt šikovné ruky 😉

sticza
19. máj 2015

@lucikusik nádherné 🙂

maryennn1
autor
19. máj 2015

@lucikusik waaaw, super nádherné 🙂 a fakt tá autíčková látka je super, prosím ťa odkiaľ ju máš?

maryennn1
autor
19. máj 2015

Baby ja sa tááák teším z tejto našej super prekrásnej výmeny 🙂 😀