icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
fada
19. máj 2015

@lucikusik uplna bomba ta draha... wau :D

mamkabeika
19. máj 2015

@lucikusik waaaw 😵

mamkabeika
19. máj 2015

@vampgirl, @lucikusik, @tomaskovamaminka, @maryennn1
Žienky, pre vás robím aktivitku "poukladaj cestu".
Úlohy pre vozidlá:

hasičské auto ----- oheň
autobus ------- zastávka
kamión -------- obchod
sanitka -------- chorý -------- nemocnica
auto --------- parkovisko ------- čerpacia stanica

Tieto úlohy môžete kombinovať a dieťatku zadávať ako budete chcieť, napr: kamión ide natankovať a až potom vyloží tovar, alebo autobus pôjde na zastávku a potom na parkovisko.
Cestičky budem robiť takéto: križovatky v tvare kríža, križovatky v tvare písmena T, zákruty, cestu, ktorá sa rozdeľuje na dve cesty, pričom z každého druhu urobím jednu kartičku navyše aby ste si mohli zakaždým vyskladať inú cestičku

Čo vy na to? Môže byť?

ask
19. máj 2015

@jaja865 Navrhy na zmeny? 🙂

jaja865
19. máj 2015

@ask super, tá raketa je bombová 🙂 a aj ostatné prostriedky sú veľmi pekné, nič netreba meniť, takto sa mi to páči. A gombičky poprosím neprišiť. Už vidím syna, aký bude nadšený, keď to uvidí 😀

ask
19. máj 2015

@jaja865 Dakujem🙂 Tesim sa ze si mi usetrila robotu😉 Este posledna otazocka.... otvory na gombiky si nastrihnes sama ci to porobim ja? Robim to normalne len noznicami, pripadne takym orezavacim nozikom...

jaja865
19. máj 2015

@ask ak to nie je problém, tak si poprosím spraviť otvory, tak ako sú na fotke, len pri tej rakete radšej medzi okienko a tie trysky, či ako sa to volá 🙂

ask
19. máj 2015

@jaja865 Jasne🙂 Porobim🙂 Robim ich tak na presnejsie, ze zo zaciatku to ide trosku tazsie, ale ono to povoli. Na rakete je moznost dat gombik presne do okienka, je to tak vymerane, len som Ti chcela ukazat ze ma aj "nakreslene sklo" Preto je polozeny tak naboku...
no samozrejme slo by to aj pod okienko🙂

vampgirl
20. máj 2015

@mamkabeika znie to super, aj na toto sa velmi tesim 🙂 tie cesty budes kreslit alebo mas na to nejake obrazky z webu? (Pytam sa kvoli sebe, chcem urobit obeazok s cestami, kde budu deti prikladat dopravne znacky, tak rozmyslam, ako na to, ci ceruzkou ci pocitacom;))

tomaskovamaminka
20. máj 2015

@mamkabeika Vyzera to super, len ci sa aj ja nezapotim?🙂 Tesim sa🙂 A som zvedava🙂

maryennn1
autor
20. máj 2015

@mamkabeika perfektné 🙂

jaja865
20. máj 2015

@ask to okienko je paradne a tak som nechcela, aby sa zakrylo 🙂

maryennn1
autor
20. máj 2015

@ask joj ty jedna 🙂 také krásne to máš, že až ľutujem, že som si aj to nevybrala 🙂

fada
20. máj 2015

@ask ta raketa je perfektna 🙂 a samozrejme aj ostatne dopr.prostriedky ;). chcem sa opytat, cim lepis filc? dakujem za odpoved 🙂.

ask
20. máj 2015

@maryennn1 Ešte nie je neskoro😉
@fada najviac sa mi osvedčil Duvilax... Večer môžem dať aj fotku. Ked som mala originál lep na látku tak sa mi stalo že keď prešlo na druhú stranu, tak ostal biely fľak... Po duvilaxe mi neostáva.

mamkabeika
20. máj 2015

@vampgirl Ahoj 🙂
Budem to kreslit asi voskovkou na cierny papier a potom laminovat.

mamkabeika
20. máj 2015

@maryennn1
@tomaskovamaminka ste ma mali vidiet, ako som pri tom vymyslani maturovala . 😅

tomaskovamaminka
20. máj 2015

@mamkabeika 🙂 No my este len budeme pri skladani🙂 Aj preto som sa do tejto skladacky nejako sama nepustala:/ Vraj ju maju u nas v skolke so zvieratkami, niekde na nete som to aj videla sa mi to pacilo, ale nejako to stale nechapem:( Zase mi niekto stoji na kabliku:/ A to maju mat vsetci naraz vsetky cesticky pospajane, ci? Diki za objasnenie🙂

mamkabeika
20. máj 2015

@tomaskovamaminka ano, tie zakladne ulohy, ktore som napisala v komente, maju byt splnene naraz. To vam potom aj odfotim. Plus vam vyrobim nejake cesticky navyse a vy si uz mozete zadat dietatku jednu konkretnu ulohu, ktora bude komplikovanejsia.

Viete, co mi este napadlo? Ze by som mohla dat na suchy zips aj tie auticka, ohen, obchod, atd. aby ste si to mohli prisposobovat uplne vsetko, pripadne nejake auticka si pridat. Co vy na to? @maryennn1 @vampgirl @lucikusik

maryennn1
autor
20. máj 2015

@tomaskovamaminka ďakujem ti za dobrý tip 🙂 urobila som zopár značiek Adamkovi na skúšku a celkom ho to zaujalo 🙂

tomaskovamaminka
20. máj 2015

@maryennn1 Jej parada, a ta palicka -dobry napad🙂 Ja som tiez par spravila malemu, ale este nie vsetky co som chcela, teraz ma zamestnava kniha. Pozeram, ze tiez si nenasla karticky so slovenskymi nazvami:/

maryennn1
autor
20. máj 2015

@tomaskovamaminka nie nenašla, ja som si posťahovala jednotlivé značky- také čo malý pozná každú zvlášť a upravila 🙂 ...a palička síce nápad fajn, ale keďže na obrázku nieje, Adamko ju veselo odignoroval 😀

lucikusik
21. máj 2015

@mamkabeika cestičková skladačka môže byť tak, ako si napísala. Ak sa dá, tak aj všetko na suchý zips. Len veru ak ako píšu baby, tak to bude zatiaľ skladačka pre maminu 🙂 Nechcem podceňovať drobcov, ale zdá sa mi to aj dosť zložité 😀

lucikusik
21. máj 2015

@mimamijami @tomaskovamaminka @vampgirl @sticza @maryennn1 @fada Som rada, že sa vám podložka páči a verím, že chlapcom sa tiež bude pozdávať... lebo to je také nevyspytateľné 😀
@maryennn1 látka je odtiaľto http://www.krasnelatky.cz/krasnelatky/eshop/3-1...

lucikusik
21. máj 2015

@maryennn1 super, tiež chcem toto urobiť, len teraz som 100% zamestnaná výmenou. Len ja asi urobím z machovej gumy a výkresu. Teraz ma napadlo, že máme pexesso s dopravnými značkami, tak ani nebudem musieť tlačiť kartičky.

mamkabeika
21. máj 2015

@lucikusik Napísala som do albumu k aktivitke, že je určená tak pre deti od 4 rokov 🙂

mamkabeika
21. máj 2015

@lucikusik Ešte sa môžeš rozhodnúť pre inú aktivitku 🙂

lucikusik
21. máj 2015

@mamkabeika Áno, to viem, ale aj tak si myslím, že sa zapotím aj ja 😀

lucikusik
21. máj 2015

@mamkabeika Nie, to určite nie, ja budem rada ak budeme mať aj niečo do zásoby

sticza
21. máj 2015

@ask @kittykittyke @mimamijami @vampgirl @maryennn1 @lucikusik Baby pozrite či môžu byť tie obrázky takéto + @ask vyber si ešte 2 k traktoru a @lucikusik ty si tiež vyber ktoré ti mám spraviť 🙂 prípadne keď chcete niečo iné, píšte 🙂