icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
ask
21. máj 2015

@sticza Nadherne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosime si bager a buldozer🙂

lucikusik
21. máj 2015

@sticza krásne namaľované. A koľko si ich možem vybrať ?

sticza
21. máj 2015
mimamijami
22. máj 2015

@sticza krasne su vsetky 🙂
Ak este mozem, chcela by som poprosit namiesto hasicskeho auta ten domiesavac? Traktor a bager platia. Dakujem.

maryennn1
autor
22. máj 2015

@sticza každá si máme vybrať tri?

sticza
22. máj 2015
sticza
22. máj 2015

@maryennn1 áno, u teba mám poznačené bager, traktor a domiešavač

maryennn1
autor
22. máj 2015

@sticza áno ok, len som chcela podotknúť, mohol by aj bager stáť na hline, tak ako traktor a domiešavač? ďakujem 🙂

sticza
22. máj 2015

@maryennn1 jasnéé

mimamijami
22. máj 2015

@sticza aj ja prosim bager na hline 🙂
@maryennn1 super pripomienka 🙂

lucikusik
22. máj 2015

@sticza bager, traktor, hasiči

vampgirl
22. máj 2015

@sticza ja si uz nepamatam, co som povodne vybrala, ale mozem poprosit buldozer, traktor a domiesavac? Su krasne vsetky, tazko sa rozhoduje 🙂

sticza
22. máj 2015
vampgirl
25. máj 2015

@fada pekne, to by u nas urcite bol hit... ale teda aj pekne ceny 😒

mamkabeika
25. máj 2015

Žienky, ospravedlňujem sa, že tieto dni nič nepridávam 😒 Sme totálne out. Brutál viróza, kvôli tej nádche na oči nevidím. A úplne všetci. 🙄

tomaskovamaminka
25. máj 2015

@mamkabeika Skore uzdravenie vam vsetkym.

ask
25. máj 2015

@mamkabeika 😒 Prajem skore uzdravenie! ...aj ja mam momentalne utlm, ale neboj, to dobehneme! 😵

lucikusik
25. máj 2015

@mamkabeika prajem skoré uzdravenie. Určite to nejako dobehneme. Ja som sa dnes konečne zase dostala ku výrobe. Práve nadnes končím. Tiež máme doma rušné obdobie, našťastie sú všetci zdraví, len drobčekovi idú zas zuby, tak mám dosť divoké noci, ktoré cez deň dospávam a po večeroch dobieham domáce práce.

vampgirl
26. máj 2015

@mamkabeika nenakazili sme vas nahodou my? 😀 prave sme dosoplili a dokaslali. Skore uzdravenie 😉

fada
26. máj 2015

@mamkabeika juj, to mi je luto, skore uzdravenie prajeme

fada
26. máj 2015

@lucikusik my sme na tom podobne... ach tie zuby...

maryennn1
autor
26. máj 2015

Babuľky tak mne včera koneeeečne dorazil materiál, tak sa idem pustiť do výroby, snáď do toho nič nevbehne a čoskoro pridám prototypy 🙂 všetkým chorým prajem rýchle uzdravenie, všetkým zúbkorastúcim prajem, rýchle prerezanie a všetkým nestíhajúcim (ako ja 😀 ) prajem rýchle dobehnutie.

mimamijami
26. máj 2015

Vsetkym skore uzdravenie a maminkam vela chuti ale hlavne casu na tvorenie... ;)

maryennn1
autor
31. máj 2015

Babule @vampgirl @mimamijami @lucikusik @mamkabeika @jaja865 @fada (len cesta) pridávam fotku pečiatok a mám na vás otázku, máte dve možnosti na výber:
- chcete vzadu na pečiatku držiačik (urobený z farebných pripináčiek, len odštiknem ostrú časť a tú "rúčku" prilepím tavnou pištoľou- snáď to bude držať 🙂 )
- nechcete držiačik
Mimochodom keď som to dávala na skúšku Adamkovi, odignoroval mi držiačik a aj tak držal celú pečiatku v rúčke za okraje 🙂
Takže pod fotku pridám príspevky dva a olajkujte ten ako to chcete 🙂

maryennn1
autor
31. máj 2015

- chcete vzadu na pečiatku držiačik (urobený z farebných pripináčiek, len odštiknem ostrú časť a tú "rúčku" prilepím tavnou pištoľou- snáď to bude držať 🙂 )

maryennn1
autor
31. máj 2015

- nechcete držiačik

lucikusik
31. máj 2015

@maryennn1 Veľmi pekné sú tie pečiatky. Dal by sa namiesto tulipánu urobiť radšej strom?

maryennn1
autor
31. máj 2015

@lucikusik skúsim

maryennn1
autor
31. máj 2015

@lucikusik môže byť?