icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
lucikusik
31. máj 2015

@maryennn1 super, može byť. ďakujem

mamkabeika
31. máj 2015

@maryennn1 môže byť aj s tou úchytkou 🙂

maryennn1
autor
31. máj 2015

@mamkabeika prosím ťa daj lajk na konkrétnu správu, toho sa budem držať 🙂

tomaskovamaminka
1. jún 2015

Som narazila na takuto hru o dopravnych znackach 🙂 https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rozumn...
@maryennn1 ?🙂

maryennn1
autor
1. jún 2015

@tomaskovamaminka vyzerá to zaujímavo, ale pre nás ešte skoro 🙂

fada
3. jún 2015

@mimamijami, @silsil, @maryennn1, @mamkabeika, @jaja865, @lucikusik
ahojte, pridavam fotky "koraliek"
smer zlava
1. vyrobene z modelovacej hmoty jovi (http://www.ramina.sk/eshop/action/productdetail...)
2. vyrobene zo slaneho cesta (http://www.rodinka.sk/hand-made/hand-made/slane...)
3. vyrobene z modelovacej hmoty krea (http://modelovacie-hmoty.heureka.sk/modelovacia...)

moje zistenia:
1. hmota sa najviac "scvrkla" pri schnuti a trochu aj popraskala. tym, ze sa scvrkla, tak je otvor viditelne vyduty po dlzke jednotlivych dopr.prostriedkov
2. urcite netoxicky material, ale hodne porovity, velmi poddajny - tj. najviac sa deformuje a je velmi tazke ho nejakym sposobom korigovat/upravovat
3. hmota ma vyrazny pach (pre mna neprijemny, na nete pisu, ze krasne vonia...). citit ho aj po zaschnuti. no najlepsie drzi tvar a tiez sa da najlepsie doladovat - ak vzniknu pripadne prasklinky a pod.

zial, vsetky koralky su nejakym sposobom zdeformovane a to vsetkymi smermi. aj ked som sa snazila vyvalkat hmoty na rovnaku hrubku... samotne vykrajovacky nie su dokonale a to nehovorim o deformacii pri robeni dierok. hold nie je to drevo frezovane strojom... niektore tvary budem vyrezavat skalpelom a na niektore som si urobila formu ja - tie su/budu najmenej dokonale...

takze moja otazka znie, ci si budete vobec prosit tuto aktivitu, nakolko zial ani pri velkej snahe neviem zabezpecit dokonalost tvarov a pokial ano, z akeho materialu ju budete chciet

ps: malovala som len tak narychlo, bez dobrych stetcov... len pre pribliznu ukazku

fada
3. jún 2015

@mimamijami, @silsil, @maryennn1, @mamkabeika, @jaja865, @lucikusik
a tvary by boli tieto:
rusen, vagon, auto osobne 2x, auto nakladne aj s nakladom, traktor, sanitka, lod, lietadlo, raketa
foto je len ilustracne, kedze jenotlive tvary musim zrezavat, resp. vyrezavat...

mamkabeika
3. jún 2015

@fada To je nádhernééééé 😵 😵

fada
3. jún 2015

@mamkabeika
dakujem, si zlata 🙂.
ja to tak nevnimam, vidim same nedokonalosti...

tomaskovamaminka
3. jún 2015

@fada Rucna praca nikdy nie je dokonala, nie sme predsa stroje, a v tom je to krasne, ze kazdy kusok je original🙂 Peknucke to je🙂 Aj ked ja mam u teba vybranu inu aktivitku🙂

fada
3. jún 2015

@tomaskovamaminka dakujem 🙂

jaja865
3. jún 2015

@fada tak toto bude pecka 😉 už sa teším ako to bude vyzerať, keď budú všetky namaľované, lebo ten rušeň nemá chybu, super 🙂 podľa mňa to rob z hmoty, z ktorej sa ti to robilo najlepšie, ak je to tá tretia, mne osobne nevadí prípadný zápach, mne vonia aj plastelína 😉 a nesnaž sa aby to bolo dokonalé, veď detičky to tak nevnímajú, môjmu stačia na tanieri dve okrúhle mäská a zemiaková kaša a už vidí auto 😀

fada
3. jún 2015

@jaja865 dakujem 🙂. si ma pobavila s drobcom a jedlom, to je mile, xixi

ask
4. jún 2015

@fada Je to krasne! 🙂

maryennn1
autor
4. jún 2015

@fada krááása 🙂

mimamijami
4. jún 2015

@fada fakt je to super 🙂

maryennn1
autor
4. jún 2015

@fada ty brďo to je ale riadna piplačka ti poviem, ako urobíš, tak bude, s nedokonalosťami sa vôbec netráp, ručná práca je o tom, že na nej vidno, že ju niekto vlastnými rukami vypracoval. Je to nádhera fakt a tej práce čo ti dá, waaaw, skláňam klobúk 🙂

mimamijami
4. jún 2015

@fada a suhlasim s @jaja865 , ak sa Ti pracuje najlepsie s tou hmotou, ktora Tebe nie velmi vonia, tak aj tak to urob z nej, mozno nam a nasim drobcom bude 🙂 a aktivitku chcem ;)

fada
4. jún 2015

dievcata, ste uzasne 🙂. som myslela, aka hroza to je a vy takto chvalite. dakujem :D

silsil
4. jún 2015

@fada dakujem že si ba mňa myslela a nezabudla..je to uzasne..aj mne sa paci;)

fada
4. jún 2015

@silsil dakujem 🙂

maryennn1
autor
6. jún 2015

Ahojte babulky, ako ste na tom z výrobou? Pýtam sa preto, či každá stíha o týždeň posielať aktivitky, alebo treba termín o pár dní posunúť? Prosím o vyjadrenia, nech sa dohodneme 🙂 A želám pekný slnečný víkend.
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika

tomaskovamaminka
6. jún 2015

@maryennn1 Stiham v pohode🙂 Ale tiez som sa potrapila. A co ty? Som sa chcela spytat, posielame aj pre seba aktivitku? Ked aj tak sa budu musiet oznacit sacky? A aka velka krabica ma byt? Moja knizocka zaberie malo miesta- zosit A5 🙂 Uz sa neviem dockat 🙂

fada
6. jún 2015

@maryennn1 ahoj, ja som prave chcela pisat, ze zial nestiham :( a ci by sa dal termin posunut o tyzden...

maryennn1
autor
6. jún 2015

@tomaskovamaminka ja síce ešte nemám hotovo, len chcem vedieť ako rýchlo sa mi treba ponáhľať 🙂 či ostatné stíhajú a tak, viem, že napr. fada má asi riadny kopec roboty, tak som chcela vedieť ako na tom sme 🙂

maryennn1
autor
6. jún 2015

@fada no ja s posunutím nemám problém (aj keď teda podľa mňa, maximálne o ten týždeň), presne som na teba myslela, že máš riadne veľa piplačky a čo to stíhaš, preto som sa aj pýtala, že ako sú a tom ostatné, tak počkáme ako sa vyjadria ostatné mamičky.

mimamijami
6. jún 2015

@maryennn1 Ja predpokladam, ze stihnem ... uz iba sijem/obsivam auticka do vrecusok... ale nemam problem pockat ten tyzden , aspon mozem zvolnit 🙂

jaja865
6. jún 2015

@maryennn1 mne by tiež vyhovovalo o týždeň posunúť

sticza
6. jún 2015

Zatiaľ to vyzerá že stíham ale nie som proti posunutiu 🙂 keďže nie vždy sa mi chce si k tomu sadnúť v tomto teple
@maryennn1

vampgirl
6. jún 2015

Myslim, ze stiham, ale max o tyzden kludne posunme 🙂