icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
lucikusik
6. jún 2015

Ja mám toho ešte dosť na dokončovanie, ale mala by som stihnúť termín. Ak by sa posúvalo o týždeň, tak by som mala trošku voľnejšie tempo. Ale tiež súhlasím, s posunutím max o týždeň, nech sa to neťahá.
@maryennn1

ask
7. jún 2015

@maryennn1 vikend bol ozaj slneny, boli sme stale vonku a vo vode a tak🙂 Na aktivitkach som nepokrocila, ale mne to aj tak najrychlejsie ide az vo finale😀 Ak bude potrebne termin dodrzat, spravim preto vsetko. ...ak sa posunie, nemam nic proti🙂

maryennn1
autor
7. jún 2015

OK baby, tak na základe vašich vyjadrení posúvam termín a je na vás ktorú z možností zakliknete:

maryennn1
autor
7. jún 2015

Deň odosielania 19.5. (piatok)

maryennn1
autor
7. jún 2015

Deň odosielania 22.5. (pondelok)

ask
7. jún 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @vampgirl
4. @lucikusik
5. @mimamijami
6. @jaja865
7. @kittykittyke
8. @mamkabeika
Baby, prosim, kuknite na to a poprosim vyjadrenie ci moze byt. Vseobecne navrhy na zlepsenie, ci doplnenie, piste sem na plochu, nech to doladime k co najvvecsej spokojnosti.
Konkretne poziadavky ze ake farebne kombinacie ci detaily si prosite mi piste prosim do IP, tam si Vas lahsie najdem🙂
Takze navrh scitavacieho vlacika obsahuje: lokomotivu, dva vagony, 10ks sklenych kamienkov (naklad) a idem este kupit cislice z filcu (prip. machovej gumy) ktore sa budu prikladat na biele kolieska.
Na masinke bude priesvitne okienko kde si mozete vlozit fotku rusnovodica🙂 Vagoniky budu z troch stran prisite, aby sa zhora kamienky dali vlozit dnu. Mozu byt oba jednej farby napr sive, alebo pestrejsie farebne: cerveny a zeleny... podla zelania. Podklad moze byt biely, alebo oranzovy. Rozmer je cca 15x30cm, aby vagoniky boli dost velke. (Keby boli 3, tak to uz boli vagony velmi male a nevosli by sa kamene)

lucikusik
8. jún 2015

@ask pre nás oranžový podklad a sivé vagoniky.

maryennn1
autor
8. jún 2015

@ask pre nás oranžový podklad, farebné vagóniky (tak ako je na poslednej fotke), ale inú farbu znamienok (plus, mínus, rovná sa) ako majú vagóniky, aby to nesplývalo 🙂 ďakujeme- čísla sa budú prikladať, či budú na suchý zips?

vampgirl
8. jún 2015

@ask poprosim biely podklad a farebne vagony. Vyzera to super!

mimamijami
8. jún 2015

@ask Je nadherny 🙂 Napisala som IP.

sticza
8. jún 2015

@ask biely podklad, farebné vagóny

jaja865
8. jún 2015

@ask poprosím biely podklad a sive vagony, dakujem

ask
9. jún 2015

@maryennn1 Dakujem za postreh s farbou znamienok, jasne, s farebnymi vagonikmi by to nesedelo, bolo by to nevyrazne.... uz mi to nemyslelo vzhladom na pokrocily cas🙂 Myslis ze cierna by bola dobra? Prip. ina farba?
Cisla budu len na prikladanie... ale zaujemcom mozem prilozit aj tie opacne kruzky sucheho zipsu, mozu si to dorobit. Mam to tak na mojej knihe: https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/kniha-...
...ale prax ukazala, ze to nie je az take super, tie potvorske suche zipsy drzia az prilis (na to aby sa pismena nepostracali je to sice fajn) ale maly ich nevladze sam odopinat, davam ich dole len ja a pri prikladani ked sa netrafi presne na prvy krat, tak ho to hneva ze si to nemoze napravit😅
@vampgirl @mimamijami ...diky baby😉

tomaskovamaminka
10. jún 2015

@maryennn1 Mne je ten termin v podstate jedno, dala som na pondelok, nech teda maju mamicky este vikend🙂

ask
10. jún 2015

@maryennn1 @kittykittyke ...holky tak pre Vas oranzovy podklad+farebne vagoniky... mozu byt znamienka takto cierne?
...ked sa odhne cierna strieska na rusni, da sa vlozit fotka 😉

fada
11. jún 2015

@ask nadherne to je :D, + super napad s tou fotkou 🙂, dava tomu osobne caro

ask
11. jún 2015

@fada Dakujem🙂 NA moznost vlozenia fotky som natrafila ked som robila quietbook pre Lukyho... ma to u deti uspech🙂 Aj dnes rano ked nasiel vlacik, tak sa tesil, ze je tam😀
https://www.modrykonik.sk/blog/ask/album/kniha-...

mimamijami
12. jún 2015

Auta, auticka, vsade same auticka... 😉

mimamijami
12. jún 2015

Zienky, ktore mate hmatove vrecusko ( @ask , @tomaskovamaminka , @meryennn1 , @jaja865 , @mamkabeika , @kittykittyke , @sticza , @fada ) pozrite, ktore vrecusko chcete.

kittykittyke
12. jún 2015

@mimamijami ahoj, obe su krasne, ale tak ak uz mame moznost vyberu, prosim si biele vrecusko.. 🙂 dakujem 🙂

tomaskovamaminka
12. jún 2015

@mimamijami Ale tych auticiek doma teraz mas :D No veru tazka volba🙂 Mne sa paci cervene, snad sa aj malemu bude pacit🙂 Teraz pozeram, ze je tam aj autobus :D Takze urcite. Dakujem🙂

mamkabeika
12. jún 2015

@mimamijami mne sa zase páči biele 🙂

tomaskovamaminka
12. jún 2015

@mimamijami Inak 1 pismenko sa ti pomiesalo v nicku 🙂 Nahodou som na to prisla.
@maryennn1 🙂 Kuk vyssie🙂

jaja865
12. jún 2015

@mimamijami krásne sú obidve, ale asi skôr to červené, ďakujem 🙂

fada
13. jún 2015

@mimamijami wau, tych auticok mas ale pozehnane :D. parada. ja poprosim cervene vrecusko, dakujem 🙂.

ask
13. jún 2015

@mimamijami Nádherné!🙂 Pre nás akékoľvek vrecko, ďakujeme🙂

tomaskovamaminka
13. jún 2015

@fada @maryennn1 @mimamijami @vampgirl @ask @sticza @lucikusik @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika @jaja865 Knizocky uz cakaju na malych citatelov 🙂 Tie tvary na vrchu som zvolila take, ake su aj dnu v knizke (okrem toho oranzoveho auticka- take tam nie je) , deti sa ich potom mozu pokusit najst🙂 A caka na ne (vas) jedno prekvapenie, som zvedava, snad sa bude pacit, bude to jeden vlastny napad-dvojstranka, ktoru som nefotila. 🙂

martinalici
13. jún 2015

Ahojte, da sa este prihlasiť???kedy mate termin odovzdania. Ďakujem za odpoved. Aktivity ktoré vyrábate su super. Klobuk dole.S pozdravom Martina

fada
13. jún 2015

@tomaskovamaminka perfektne, uz sa tesime :D

fada
13. jún 2015

@martinalici ahoj, zial uz sa neda prihlasit, finisujeme. no dakujeme za pochvalu 🙂.