icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
maryennn1
autor
25. jún 2015

1. @maryennn1 2. @sticza 3. @fada 4. @vampgirl 5. @lucikusik 6. @ask 7. @mimamijami 8. @jaja865 9. @kittykittyke 10. @tomaskovamaminka

11. @mamkabeika ty mi prosím pošli do IP adresu, kam mám aktivity od nás poslať a ty už potom rozpošleš individuálne 🙂

Tak žienky, hotovo, pobalené, nachystané, zajtra letia balíčky k vám 🙂 Už sa teším aké budú ohlasy 🙂 Inak aktivitky sú prekrásne, naozaj sa máte na čo tešiť, dokonca aj mm hýkal nad tým, aké sú prepracované. Určite ešte potom napíšem každej z vás osobne k aktivite, ale teraz už idem spať 🙂 naozaj klobúk dolu, som šťastná, že táto výmena prebehla a že ste sa jej zúčastnili práve vy 🙂

ask
25. jún 2015

@maryennn1 Neskutocne! Ty si velikanska sikulka, zasa dakujeme!!!!!!!!!!§ 😵 😵 😵 😵

tomaskovamaminka
25. jún 2015

@maryennn1 wau to uz si stihla? To ti aj mm pomahal? 😨 Ale si sikulka, tesim sa🙂

maryennn1
autor
25. jún 2015

@tomaskovamaminka no po pravde už má systém, takže to šlo rýchlo 🙂 a áno mm mi pomáhal baliť krabice 🙂

maryennn1
autor
25. jún 2015

Och dievčatá, tie aktivity sú tak krásne, ja by som už najradšej všetky do detailu ospievala, ale nepoviem nič (aj keď asi prasknem), vydržím kým nedôjdu aj vám, aby ste mali aj vy prekvapko... ale waaaaaaaw 😀

ask
25. jún 2015

@maryennn1 Nemozem si dodatocne priplatit za nejaku extra prvu triedu? 😀

maryennn1
autor
25. jún 2015

@ask no veď toto, že ide víkend, ja som to pôvodne chcela triediť v stredu a poslať vo štvrtok, aby ste to už pred víkendom mali doma, len keď fada nestíhala, muselo sa počkať. Ale zase aspoň budete mať o to väčšie prekvapenie 🙂

ask
25. jún 2015

@maryennn1 😵 😵 😵 Nic sa nedeje, cez vikend ma byt konecne pekne, budeme bludit kade-tade🙂 Chystate sa niekto na Detsky festival do Nitry? 🙂

tomaskovamaminka
25. jún 2015

@maryennn1 No napr. mne by to aj tak nestihlo prist, balik odomna tebe isiel v pondelok a prisiel ti az v stredu, ale tak neva, to uz pockam. Len zrovna bude vysvecko a maly bude v skole asi len chvilu. Budem utekat pre balik do mesta a potom po neho:D

maryennn1
autor
25. jún 2015

@ask ja by som hneď šla, ak by to nebolo tak ďaleko 🙂

maryennn1
autor
25. jún 2015

@tomaskovamaminka aspoň bude prekvapko za vysvečko 🙂

ask
25. jún 2015

@maryennn1 To hej, od Vas je to dialka🙂 My uvidime... hlavne podla pocasia, od nas je to tak hodinka...🙂

maryennn1
autor
26. jún 2015

Žienky balíčky sú na ceste k vám, posielala som ich okolo druhej. Prosím dajte mi každá vedieť do IP keď balíček dorazí. Neskôr večer, ak mi ostane čas vám každej napíšem podacie číslo, aby ste si zásielku mohli sledovať.

vampgirl
26. jún 2015

@maryennn1 mne nemusis posielat cislo, nestracaj s tym cas ;)

ask
26. jún 2015

@maryennn1 Ani ja ho nepotrebujem, budem si ho pytat len ak by bolo treba🙂

fada
27. jún 2015

@maryennn1 @sticza @fada @vampgirl @lucikusik @ask 7 @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika
ahojte dievcata,
najprv sa vam velmi ospravedlnujem za omeskanie a ze ste museli kvoli mne cakat - precenila som svoje sily a podcenila som casovu narocnost... moja chyba (btw, konecne mame funkcny pocitac! normalne som mala abstak).
ak sa mi nieco doplietlo, vopred sa ospravedlnujem - dufam, ze nie, ale ak ano, napiste mi do ip a dohodneme sa.
samozrejme som v tom chvate plno veci nepribalila, takze som cez ip poprosila @mamkabeika, ci by som mohla veci poslat jej, kedze ona bude roznasat a rozosielat aktivitky a ona by to pribalila k svojim balickom. este neviem, ci bude suhlasit, kedze som pisala az dnes rano, ale dufam velmi, ze ano.
takze k drahe by som vam pribalila:
- 2 zalaminovane a4 s cestou (1. obrazok toho ako to ma vyzerat a 2. obrazok iny, len tak na jazdenie autickom po zalaminovanom papieri). kedze sme mali pokazene pc, nevedela som tlacit, preto som to nepribalila. no a planovala som to pripevnit pomocou pasky lepiacej na predne strany dosiek
- 1 mini auticko (na to som uplne zabudla)
- kvietky a kamienkovu vodu (tie som nevedela za svet najst - nasla som, az "po funuse" pri upratovani) - miesto toho som vam provizorne pribalila ine kvietky a papierovu vodu
vecicky som nakoniec suchym zipsom nepodlepovala. ten som vam (snad dostatocne dlhy) pribalila, nakolko moj drobec bol z toho nervozny, ze bola cesta kvoli nemu hrbolata, a tak podtrhal vsetko co sa dalo... snad vam nebude vadit, ze to nie je podlepene).
este raz sa opravedlnujem a dakujem velmi pekne za strpenie

fada
27. jún 2015

@maryennn1 @lucikusik @mimamijami @jaja865 @mamkabeika
kocky vam by som ku koralom pribalila este zalaminovane karticky s predlohami na navliekanie.
k tejto aktivite este musim napisat dve veci:
1. snura na navliekanie, ktoru som pribalila - obsahuje drotik. to som si nevsimla, az ked som sa na nom pri upratovani poskrabala. takze vas prosim, skontrolujte si, ci drotik netrci a ak ano, pristrihnite...
2. korale som lakovala - lakom s acetonom. iny som na keramiku nenasla a to som pochodila vsetky farby - laky u nas. aj akrylovy lak bol s acetonom. bezacetonovy bol len na drevo :(, ani mi nevedli poradit, ci taky bezacetonovy na keramiku existuje. a zial bolo to treba nalakovat, lebo sa farba suchala pri dotyku s dalsimi vecami. takze pri navliekani a buchani koralov o seba by farba opadala. je potrebne to nechat vypachnut, ja planujem to este po vypachnuti prelakovat tym bezacetonovym lakom na drevo, snad to nerozlepta... ak by sa vam kvoli tomu aktivita nepacila, napiste mi, nejako sa snad dohodneme, aby ste boli spokojne.

fada
27. jún 2015

@vampgirl @tomaskovamaminka
kocky, aj ja by som poprosila predlohy. ste sikulky 🙂. dakujem 🙂

fada
27. jún 2015

@maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask 7 @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika
uz len napisem, ze dufam, ze sa vam aktivitky odo mna budu aspon trosku pacit...

fada
27. jún 2015

@maryennn1 velka vdaka za napad, organizaciu, balenie, rozposielanie i pochopenie 🙂

ask
29. jún 2015

Už mi pipla sms že je balík na pošte!!! Kurnik a ja musím byť v robote!😀 😠

vampgirl
29. jún 2015

@ask aj mneeee! O siedmej rano! A teraz tuho premyslan, kedy sa mi podari ist na postu 🙂

vampgirl
29. jún 2015

@ask aj mneeee! O siedmej rano! A teraz tuho premyslan, kedy sa mi podari ist na postu 🙂

fada
29. jún 2015

tak som kukla aj ja do mobilu, lebo mne nic nepipalo a to som len nepocula ;). mam spravu aj ja, velmi sa tesim :D, snad sa mi dnes podari ist na postu.

tomaskovamaminka
29. jún 2015

@maryennn1 Hlasim, ze balik dorazil🙂 Uz rozbalujeme🙂 Maly nevie na co skor sa ma pozerat🙂 Vsetkym moc dakujem a este napisem, ked popozerame, poskusame trosku🙂

ask
29. jún 2015

@tomaskovamaminka Jaaaaj, Vy sa máte! 🙂

tomaskovamaminka
29. jún 2015

@ask No momentalne je vsetko na jednej hromade, mozem sa potom hrat na popolusku:D A tak ved za chvilu budes doma a budete sa mat aj vy🙂

maryennn1
autor
29. jún 2015

waaaaa, super, teším sa že to malo taký rýchly priebeh a už dnes balíčky máte, dúfam, že dôjdu všetkým a teším sa potom na vaše obsiahle komentáre a aj fotky ako sa deťuše hrajú... my už sa hráme vo vľkom 😉 😝 😀

tomaskovamaminka
29. jún 2015

Aktualne 🙂
@maryennn1

maryennn1
autor
29. jún 2015

@tomaskovamaminka perfektné 😀 😀 😀