Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

@tomaskovamaminka veru ja musím tiež povedať, že je to jedna z najkrajších výmen, v ktorej som bola a taktiež pre Adamka asi najaktuálnejších a ...ozaj zaujali zatiaľ všetky aktivity, ktoré som mu dala 🙂
Zienky, ja mam uz tiez balicek doma a skoro som odpadla... KRASA, KRASA a este raz KRASA 🙂 Tesim sa, ked pridu deti a drobec sa zobudi 🙂 To bude radosti...
Baby, normálne sa neviem dočkať 😀 pre balík som chcela ísť až zajtra, lebo je veľký a nezmestí sa mi do kočiara, ale nevydržím. Pôjdeme pre neho, keď sa vráti gumkáč zo školky. Nejak to zvládneme odniesť 🙂
ahojte dievcata, balik mame uz doma a teda odpadla som, ked som rozbalovala jednotlive aktivitky. mala som doma predcasne vianoce ;). vytesovala som sa z nich ako mala :D. su neskutocne nadherne, uplne uzasne. premakane, premyslene, proste super. spatne info od drobca vam momentalne nedam, nakolko mu planujem tieto aktivitky vziat na dovolenku - snad vydrzim, mu ich dovtedy nedat ;).
No tak uz aj my sa hrame 🙂 dievcata dakujem, ste neskutocne sikovne! Len som oci otvarala, ake uzasne aktivity ste porobili.
Detom som este nedala vsetky aktivity. zatial sme stihli asi 10x precitat knizku od @tomaskovamaminka, nemam slov, knizka je dokonala! Maly sa az nahlas smial od nadsenia, hlavne pri poslednej stranke v pristave, to je u nas momentalne top tema na rozhovor totiz, ako zeriavy nakaldaju kontajnery na lode v nasom pristave ;)
Potom sme skladali obrazky od @sticza, su krasne!
Pptom sme este triedili karticky do policajneho a hasickeho auta a sanitky od @maryennnn1, to malo tiez velky uspech 🙂)
A nakoniec rozbalili krajinku od @fada a pri tej vydrzali dobru polhodinu sami traja, jazdili s autickami, vymyslali kto ide kam a preco 🙂 je to nadherne, tie domy, stromy,, no dokonale! Musela si nad tym stravitvstrasne vela casu!
Pokracujeme zajtra, este nam zostal kopec nepreskumanych aktivit 🙂
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Dievcata, myslim ze mam za sebou vela vymen, dokopy hadam aj zo 10... Clovek uz bol zvyknuty ze v kazdej natrafil aspon na jednu aktivitku co bola kus slabsia ako ostatne... No v tejto vymene nie je jedina !!!!!!!!!!!!!! co by bola slabsia! 😵 ( Teda, ja som mala to stastie ze aktivity od @ask mi neprisli 😉 )
Davam Vam cestne slovo, ze je najlepsia v akej som bola. Aktivity su krasne vypracovane, vsetci doma-nielen maly- sme boli v uzase pri otvarani...
Baby, klobuk dole, ja Vam velmi dakujem ....
...a dakujem za mile drobnosti navyse, potesili🙂
Zienky dakujem velmi pekne za srdiecka. U nas doma sme mali dnes vianoce, teda ani na vianoce nebol taky stastny 😀 A ja som sa z tych aktivitiek vytesovala ako mala a tesim sa ze sa mozem s nim tiez hrat 😀 A k vasim aktivitkam nemam slov, su proste nadherne. Toto je moja prva vymena a urcite nie posledna. Bola by som velmi rada, keby sme si takuto chlapcensku vymenu este niekedy zopakovali. 🙂 Uz by som mala aj napady 😀
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
Aj my sme sa už dnes večer zarali 🙂 Foto zatiaľ nemám. Zatiaľ najviac vedie hasičské auto.... ale neotvorili sme všetky balíčky. Všetkým vám chcem veľmi poďakovať za to, ako krásne a dôsledne ste svoje aktivity vyrobili. Sú fakt úžasné. Toto je moja len 4 výmena a je úplne top. V priebehu som aj ľutovala, že načo som sa hlásila, keď nemám toľko času, ale dnešný balíček ma presvedčil, a neľutujem ani minútu, ktorú som koli výrobe ponocovala 😀 keď videl aktivity manžel, tak skonštatoval, že ale toto bola nejaká "iná výmena" - v zmysle toho, že aké krásne hračky nám prišli.
@jaja865 Prvaaa? Si robis srandu? Mam od teba dve aktivity a jedna lepsia ako druha. To hasicske auto je uzasne, tak do detailov prepracovane, az sa mi hlava toci, ked si predstavim, kolko si s tym musela stravit casu! A to priradovanie veci k interieru, to sa ta musim spytat kde si zobrala tu podlozku a ako si tam lepilatie obrazky, lebo to vyzera tak dobre, ze som hned rozmyslala, ako by sa to este dalo pouzit 🙂
@jaja865 U nas samozrejme auto malo uspech, ale teraz aj zavidim tu tabulku mamickam:/ Dufam, ze aspon foto niektora hodite🙂 Ci sa mi to aspon nejako samej podari napodobnit:/ Som velmi rozmyslala, ze ktoru si vybrat. Ale aj auticko je paradne🙂 Fakt super🙂
@tomaskovamaminka foto som dala, vyššie 🙂
@maryennn1 Jasne to som videla, ale podla toho to asi nevyrobim🙂 Nejake blizsie info by to chcelo🙂 vampgirl to tak zaujimavo popisovala🙂
@tomaskovamaminka poslem predlohy, ved mail mam 😉
@tomaskovamaminka Mna zaujalo to prevedenie 🙂 ten obrazok je nalepeny na takej magnetickej tvrdej doske, myslela sopm, ze to bude obycajny zalaminovany obrazok (fotka), ale toto vyzera tak kvalitne a profesionalne, ze by som rada vedela ako na to ;)
@tomaskovamaminka FAkt je to super! Je to dost pevne, aj tazke, ale prave tym sa to malemu paci🙂 A obojstranne, no naozaj velmi pekne! 🙂
@jaja865 Vdaka budem moc rada🙂
@jaja865 mohla ba som aj ja poprosiť 🙂 v.sticza@gmail.com
@vampgirl dakujem za pochvalu 🙂 Tie tabulky mi vyrabal manzel, len pouzil zbytocne hrubsi plech, stacila by polovicna hrubka, lebo je to dost tazke ☹ Chcel potom urobit tensie, no uz bolo neskoro a nestihol by to, tak sme to nechali tak ☹ Na tabulke je nalepeny za studena zalaminovany lepiaci papier. Takze tolko ku know how 😀
@jaja865 To je aky za studena zalaminovany, lepiaci papier? Vdaka za odpoved🙂 Takze zelezny plech a na to magnetky🙂 Diki, no asi plech nezozeniem, neva, nejako si poradim🙂
@sticza ozaj my mame tie karticky k dopravnym znackam 2x a teraz neviem, nezabalila si nam to omylom?

@tomaskovamaminka Aaaaaaaaaaaaaa, to je parada, takto to vidiet🙂 Vsat Ta nemrzi ze sme Ta ukecali😉