icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
sticza
29. jún 2015

@tomaskovamaminka každá máte po 2 ks aby ste ich mohli využiť aj inak, buď ako pexeso alebo ako trojzložkové karty 🙂

jaja865
29. jún 2015

@tomaskovamaminka @sticza @maryennn1 poslané...

@tomaskovamaminka no obyčajný lepiaci papier A4 sme zalaminovali, ale nie za tepla, ale su aj také laminovačky čo laminujú za studena tak, že sú tie fólie lepiace a vlastne sa pri prechádzaní laminovačkou len nalepujú zhora a zdola. Potom sa dala oddeliť spodná vrstva, aj keď bola zalaminovaná a ostal mi tak vlastne lepiaci papier s vytlačeným obrázkom, ktorý je s fóliou, lebo som sa bála, že keby nebol zalaminovaný, tak by sa mohol ľahko magnetkami poškriabať alebo ošúchať obrázok. Píšem už ako talian, hádam tomu pochopíš 😀

jaja865
29. jún 2015

@tomaskovamaminka a tá tabuľka nie je až taká nutná, veď sa dá obrázok prilepiť napríklad lepiacou na chladničku alebo na plech na pečenie...

maryennn1
autor
29. jún 2015

@jaja865 absolútne perfektne si to vypiplala, skláňam klobúk, paráda 🙂

maryennn1
autor
29. jún 2015

a žienky ďakujem vám za srdiečka, viem že určite leteli odtiaľto 🙂

tomaskovamaminka
29. jún 2015

@jaja865 Jasne, chapem🙂 Super lopatisticky navod🙂 Nieco vymyslim🙂 Vdaka🙂 Musi to byt tiez profi🙂

jaja865
29. jún 2015

@maryennn1 ďakujem, ale pravdupovediac toto až taká piplačka nebola. No keď sa pozriem napríklad na navliekačky od fady, tak žasnem a vlastne všetky aktivity sú vymakané a úžasné 😀

fada
30. jún 2015

@jaja865 klobuk dole nad rucne zosivanymi detailami na hasicskom aute - rebrik, sekerka, kuzel, svetlo, hukacka - odpadla som, ked som rano zistila, ze si to vlastne rucne zosivala. to hasicske auto je proste uzasne 🙂. tiez som rada, ze mame magneticku tabulku a dokonca obojstrannu 🙂. aj mne sa paci, ze je tazsia, presne ako pisu dievcata - dalsi zazitok - prekvapenie z hmotnosti, to sa malemu urcite bude pacit ;).

mimamijami
30. jún 2015

Tak u nas sa hra cela rodina 🙂 Moj muz tiez povedal, ze to stalo za to, ze takuto vymenu som este nemala, vsetky aktivitky premyslene a prepracovane do detailov. Najviac pouzivane su hasicske auto a magneticka tabulka od @jaja865 ale aj krajina a navliekacka od @fada , tiez sme uz niekolkokrat citali knizky od @tomaskovamaminka , pretekali na drahe od @lucikusik , priradovali abecedu od @vampgirl , triedili obrazky zachrannych zloziek od @maryennn1 , skladali obrazky od @sticza , priradovali farby a dopravne prostriedky na hraciu plochu od @kittykittyke , pripevnovali auticka od @ask a vyskusali sme asi uplne vsetky aktivitky... Naozaj obrovske dakujem a male modre ♥ patri uplne vsetkym za tuto skvelu vymenu ... 🙂
Tesim sa opat nabuduce... 🙂

fada
30. jún 2015

@maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka
@mamkabeika
dievcata, tie aktivitky su perfektne, ja sa s nimi zase hram - sama :D... prezeram, priradujem, hadzem, pretekam, vkladam, jazdim, odopinam a pripinam ;). s kazdou jednou som sa uz stihla dnes pohrat :D. ja som taka rada :D.

tomaskovamaminka
30. jún 2015

Jaj kocky, teraz kazda nieco spominate, co som si zrovna nevybrala, dufam, ze aspon pofotite🙂 Inak ja uz som , co som dostala pofotila a mam v albume, ak by ste niektora chceli pozriet, dufam, ze to nevadi, ak by niektora bola proti, tak jej aktivitku vymazem. @fada ja som si vcera precitala knizku Pani macka:D

fada
30. jún 2015

@maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka
a srdiecko vam vsetkym pravom patri 😀 a aj ja dakujem :D

maryennn1
autor
30. jún 2015

Joj dievčatá, ja som taká rada, že ste spokojné 🙂 Ja som tiež a už teraz sa teším na ďalšiu spoločnú výmenu 🙂

jaja865
30. jún 2015

@tomaskovamaminka tuto knizku zhanam a vsade vypredana. Kde by sa dala najst?

jaja865
30. jún 2015

Ešte keby som dokončila hasičské pre môjho krpca 🙂 Zatiaľ sa vyhral s tými vašimi, no tie už nemáme 😀

ask
30. jún 2015

@jaja865 Inak Teba dievca ocenujem cestnym titulom: "Objav roka v novacikoch vo vymenach" 😎

ask
30. jún 2015

Po tri nocne srdiecka som poposielala ako podakovanie, kedze naozaj cela vymena je skvela ako davno nie. Ci uz organizacne, ci komunikaciou a hlavne nadhernymi prepracovanymi aktivitkami... 😵 😵 😵

jaja865
30. jún 2015

@ask Dakujem, si ma pobavila 😀 Ja som rada, ze som vychytala hned tu najlepsiu vymenu 😉

fada
30. jún 2015

@jaja865 knizky autora patrickgeorge - http://www.bookdepository.com/search?searchTerm... (postovne sa neplati - free delivery worldwide)

fada
30. jún 2015

@jaja865 aj na ebay som nasla - ale tam nemusia byt nove a postovne je niekedy dost vysoke, resp. ani neposielaju na slovensko... http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sac...

tomaskovamaminka
30. jún 2015

@fada
@jaja865 Aj u nas sa daju 🙂 ale drahsie :/ http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/nakladatelstvi/... dorucuju aj v SR. A teraz pozeram , ze ani nie su drahsie, ako ktore 🙂

maryennn1
autor
30. jún 2015

No fajn žienky moje, neviem či už všetky ste otvorili balíčky @mamkabeika na teba ešte stále nemám kontakt. aby som ti poslala balík, ale ja to teda zhrniem z pohľadu organizátorky 🙂

Veeľmi pekne vám ďakujem za to, ako ste sa úžasne položili do celej tvorby, ako krásne ste prepracovali svoje aktivity a mysleli na každý detail, koľko času a energie ste do tvorby vložili, ako perfektne ste jednotlivé aktivity, návrhy a námety medzi sebou odkomunikovali. Ďakujem, že nebol žiaden problém s ničím, a aj keď sa nejaký miniatúrny vyskytol, hneď sa aj pre všetkých prijateľne vyriešil, ďakujem za milé drobnosti, ktoré ste k balíčkom pribalili, ...proste ďakujem vám za všetko (aj za to, za čo som chcela, no už som si nespomenula) 🙂 a pevne verím, že aj vy ste boli rovnako spokojné ako ja 🙂

sticza
30. jún 2015

Tak,konečne sme sa dostali k balíku, nechceli nám ho vydať lebo nefungoval počítať na pošte. Všetky aktivity sú super, patrí Vám všetkým veľké ĎAKUJEM a teším sa na ďalšiu s Vami 🙂

jaja865
30. jún 2015

@fada ja zhanam slovensku Halo, halo, pani macka

lucikusik
30. jún 2015

@jaja865 to poznám. Našu pretekársku dráhu som dokočila predvčerom 😀

lucikusik
30. jún 2015

@maryennn1 ozaj ja sa dopredu hlásim, aby si mi dala vedieť, ak bude podobná výmena.

fada
1. júl 2015

@jaja865 som to nepochopila 🙂. skus sa pozriet v kamennych knihkupectvach. ja som zohnala tam posledne ks pred 3-mi tyzdnami cca. aj nejaka maminka na mk pisala, ze ju kupila v kamennom obchode niekedy tyzden -dva dozadu. mozno v mensich mestach nejake posledne kusy este na predajniach maju...

maryennn1
autor
1. júl 2015

@fada @maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask @mimamijami @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka @mamkabeika žienky premýšľala som a tak mi napadlo, že leto by sme si mohli dať pauzu, poriadne si užiť, vyhrať sa s tým čo sme si teraz vyrobili a v septembri by sme mohli začať chystať napríklad vianočnú výmenu, aby bolo čo naukladať do adventných kalendárov, alebo si vymyslíme nejakú novú tému (zvieratá, vesmír, príroda, ... ) čo vy na to? 😀 išiel by so mnou zas do toho niekto?

ask
1. júl 2015

@maryennn1 ak ma budes chciet, ja ano😉

maryennn1
autor
1. júl 2015

@ask super tak už sme dve 😀