icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
vampgirl
1. júl 2015

Aj ja sa hlasim 🙂

jaja865
1. júl 2015

@maryennn1 ja sa tiez hlasim 🙂

ask
1. júl 2015

@maryennn1 😎 😀 To zmaknene! Každá spraví po 10 aktivít a vymenime😉

fada
1. júl 2015

tiez sa hlasim, ak ma budete chciet 🙂

maryennn1
autor
1. júl 2015

@vampgirl @jaja865 @fada paráda žienky, teším sa 🙂

vampgirl
1. júl 2015

Nedame ako temu "kozmicku vychovu"? Vesmir, hviezdy, dinosaury... My v trj faze este nie sme ale vraj to je tiez velka tema pre chlapcov 😉

sticza
1. júl 2015

Ja sa tiež hlásim.

maryennn1
autor
1. júl 2015

@vampgirl môžme, kľudne 🙂 veď uvidíme do septembra môžme premýšľať nad témami a potom si nejakú super z tých všetkých, ktorá bude pre nás najaktuálnejšia vyberieme.

maryennn1
autor
1. júl 2015

@sticza píšem si 😀

mimamijami
1. júl 2015

@maryennn1 aj mna si napis 🙂

martinalici
2. júl 2015

aj mna si napíš dik rada sa zapojím

maryennn1
autor
2. júl 2015

@martinalici ahoj, na výmenu sa chystáme až v septembri a v prvom rade budú oslovené baby, ktoré sa zapojili teraz 🙂

lucikusik
2. júl 2015

@maryennn1 taká vianočná výmena by sa mi veru hodila 🙂 budem cez leto premýšľať nad aktivitami do adventného kalendára 😀

ask
5. júl 2015

😎 😵 U naaaas sa jazdiiii😀 Paradna vecicka z nasej skvelej vymeny! 🙂 MAlemu sa velmi paci, ale kedze neopliva trpezlivostou, museli sme cesty nalepit napevno🙂 Uklada si len domy a krajinku, ale dnes kym spi, som sa pohrala ja🙂

fada
5. júl 2015

@ask to som rada :D. inac skvely napad prilepit cestu napevno 🙂, ze ma to nenapadlo, xixi. u nas totiz ta cesta stale po prvej jazde skonci rozhadzana na vsetky svetove strany 🙂.

ask
5. júl 2015

@fada 🙂 Velmi sa mu to paci... aj nam velkacom, aj tatik vyslovil uznanie🙂 Tiez ho hnevalo ze ked isiel rychlo zakruty, tak uz to bolo kadejako... sice trosku stratila zo svojej variability, ale maly momentalne ocenuje skor stabilitu🙂 Pouzila som Duvilaxove lepidlo, uvidime ako sa osvedci... MAlemu sa paci najme to, ze pri domceku je garaz😀 A bol uneseny zo skaly-vola ju sopka🙂 Este raz dakujeme🙂

fada
6. júl 2015

@maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask @jaja865 @kittykittyke @tomaskovamaminka
dievcata, doplnky su na ceste k @mamkabeika, ktora zlata suhlasila, ze roznesie aj tie moje veci so svojimi, za co jej velmi dakujem 🙂. uzivajte leto, ja akurat dnes zacinam ;)...

fada
6. júl 2015

@ask ja som velmi rada, ze sa paci. uz sa neviem dockat, kedy drobcovi ukazem vase aktivitky, uz len par dni :D

kittykittyke
6. júl 2015

@fada @maryennn1 @sticza @vampgirl @lucikusik @ask @jaja865 @tomaskovamaminka

Mile mamicky, kedze mam konecne chvilu cas idem sa vam aj ja veeeeeelmi pekne podakovat za vsetky aktivitky, su naaadheernee...
Ak by som mala pisat konkretne.. na spolocnej foto chyba jedna aktivitka, od @sticza ale to nie preto, ze by nebola pribalena.. ale preto, ze uz ma aj svoje miesto v izbe – nasli sme velkostne vhodnu krabicku, ozdobili nalepkami a moj maly sa s nimi uz naplno hra.. obrazky su nadherne.. fakt..

Dalsia aktivitka s velkym uspechom je mestecko od @fada – najvacsi uspech ma z aktivitky kostol a kopec – ten je perfektny.. 😀
Ja mam len 2 otazky – mozno sa zasmejes.. no neprisla som na to.. 🙂
Na co je na kostole ten kusok sucheho zipsu nalepeny? A ako si prosim ta robila ten kopec? Maly je z neho hotovyyy.. 😀

Knizka od @tomaskovamaminka ma tiez uspech.. a to som sa ho ani nepytala, ale sam od seba mi zacal ukazovat rovnake tvary z knihy, ktore su aj na obalke.. tak ma veeelmi milo prekvapil spontannostou..

@maryennn1 myslim, ze fotka hovori za vsetko.. 😀 strasne sa potesil, ked zbadal hasicske auto.. ale karticky sa mu este priradovat nechcelo..

@jaja865 hasicske auto je perfektne.. krasne prepracovane.. a samozrejme malo uspech.. 🙂
inak, aj u manzela.. 😀

Ostatne aktivitky, ktore tu este niesu foto, sme este okukat poriadne s drobcom spolu nestihli.. ale ja som presvedcena o tom, ze sa mu budu rovnako pacit, ako mne.. 🙂

Potom pridam info..

Takze este raz DAKUJEME za aktivitky a samozrejme aj za darceky.. 🙂

maryennn1
autor
6. júl 2015

@kittykittyke Paráda 🙂

martinalici
7. júl 2015

@maryennn1 ale aj tak by sa nenašlo jedno miesto navyše??? 🙂 ďakujem

maryennn1
autor
7. júl 2015

@martinalici neviem, uvidíme, ozvi sa v septembri, dobre? 🙂

maryennn1
autor
7. júl 2015

Baby, pokračujeme vo vybaľovaní aktivít 🙂

mimamijami
8. júl 2015

Zienky, velmi sa tesim - dorobila som nasu prvu knihu... 🙂 Hraju sa s nou zatial velkaci, ale prichystana je pre Matejka. Strany som robila od lahuckych po tazsie a budeme ju aktualizovat podla potreby 🙂 Este mam v plane urobit jednu dopravnu a jednu s cinnostami z bezneho zivota... a potom budeme obmienat podla zaujmu 🙂 Na ukazku jedna fotka a pre tie, ktore by sa chceli kuknut pridavam link https://www.modrykonik.sk/blog/mimamijami/album...

ask
8. júl 2015

@mimamijami Kraaasna je🙂Sikulka🙂!

maryennn1
autor
9. júl 2015

@mimamijami krásna 🙂

fada
9. júl 2015

@kittykittyke ahoj, to som rada, ze sa paci 🙂.
k tvojim otazkam
- kruh na kostole su akoze hodiny, na podnet od @tomaskovamaminka som vam k nim dorobila ozajstne hodiny, pridu vam aj s dalsimi doplnkami (vid prilozene foto) spolu s aktivitkami od @mamkabeika. uz som jej balicek poslala 🙂.
- kopec (postup vyroby): z kartonu som vystrihla podlozku (s nepravidelnym tvarom), na ktoru som lepidlom herkules prilepila novinovy papier (posluzil mi letak z kauflandu) "zhuzvany" do guliciek a na tie som prilepila dalsie gulicky (pouzila som cca 4 -5 guliciek na 1 kopec - z toho 2 vacsie). gulicky som samozrejme tiez potrela lepidlom, aby sa prilepili aj navzajom. potom som si urobila zmes lepidla herkules a vody v pomere 1:1 a stetcom som touto zmesou lepila na tie noviny kusky natrhaneho toaletneho (makkeho viacvrstvoveho) papiera cca v 1-3 vrstvach (podla potreby). po zaschnuti som kopce pomalovala stetcom najprv zelenou akrylovou farbou, potom do toho som naniesla kusky hnedej a tu som rozmazavala prstami. tot vsjo 🙂.

fada
9. júl 2015

@maryennn1 adamkovi som pribalila este nalepky, na ktore som v tom chvate tiez zabudla, nech si polepi umyvarku. vidim, ze som slabo pripevnila umyvacie kefy :(...

fada
9. júl 2015

@mimamijami perfektna je 🙂. ja sa na nu chystam uz rok, no neviem sa k tomu dokopat - hlavne kvoli sitiu...

ask
9. júl 2015

@fada
@maryennn1 baby hes spat, čo tu strasite! :- D