Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Velmi rada by som sa pridala... 🙂 Mozem?
@mimamijami áno, ešte máme miesto 🙂
Žienky našla som ešte nejaké autíčkové nápady, ak ste si ešte niektorá nevybrali čo chcete robiť, tak sa môžte inšiprovať 🙂
@mimamijami @sticza @fada @ask @lucikusik @vampgirl @romanovaz @tomaskovamaminka 🙂
Takže kočky ešte raz rekapitulácia toho koľko nás už je 🙂
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @romanovaz
8. @mimamijami
- snáď aj @tomaskovamaminka sa dá ešte prehovoriť 🙂
Prosím vyjadrite sa kočky aký termín odovzdávania by ste si predstavovali, nech to nejako ujednotíme 🙂
Predbezne navrhy.... realne prototipy dodam nekor, potom sa mozu zamenit za tieto docasne fotky vo fotoblogu...
1, gombikovy obrazok z filcu ...pochopitelne budu tam nejake auta a budu sa gombikovat kolesa...
2, vyseky z machovej gumy-priradovanie poctu aut k cislam... tieto vyseky realne mam, spracovanie samotne sa doladi-ci to bude na jednotlivych pasikoch papiera, alebo takto v celosti, alebo atd...
3, pocitaci vlacik: na vagony vlacika dieta podla zadaneho cisla nalozi naklad v danom pocte a "spocita" kolko vlacik uvezie... predstava je ze vlak bude z filcu a nakladom budu sklene kamienky...
Samozrejme ako sefova @maryenn1 pise, vsetko je o komunikacii, treba pripomienkovat, doladovat nech navyrabame take veci co sa budu pacit🙂 Hoci po mnohych skusenostich z vymen uz viem, ze castokrat vytipovana aktivitka nezaujala vobec a vec o ktorej som si myslela ze je blbost vyhrala😀
@maryennn1
Dakujem velmi pekne za prijatie 🙂
Terminovo sa prisposobim vacsine.
Mohla by som sa ešte k vám pridať? Mám doma takisto autíčkovo pozitívneho 🙂
@mimamijami nerozumiem tomu vrecúšku, v čom spočíva hra? a to štvrté...super že si pridala aj rozlišovanie podľa veľkosti, akože budú rôzne veľké tie kolesá? ...idem pridať do albumu
@maryennn1 dakujem velmi pekne za pozvanie a ak sa najde este volne miesto, tak sa rada pridam 🙂
@kittykittyke ok, píšem si ťa a sumarizujem 🙂
Takže kočky ešte raz rekapitulácia toho koľko nás už je 🙂
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @romanovaz
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
- čakáme na vyjadrenie @tomaskovamaminka @edi01 @michalajulka @janikes @mamkabeika @breky @lenusskaa @ikuza @baasss kočky máme už len dve miesta 🙂
@maryennn1 Skusim zajtra vyrobit a pridam fotky. 🙂 asi to bude lahsie ako vysvetlovat...
Ale zatial opisom: Dieta hmatom vyberie z vrecka jedno auticko, potom podla hmatu vybera rovnaky material, pozrie ci je to aj rovnaka farba... a postupne vytvori dvojice.
A priradovanie kolies k autickam si predstavujem, ze budu napr. tri cervene auticka - male, vacsie a najvacsie a ku nim budu prisposobene kolesa.
@maryennn1 Dobre, prehovorila si ma, a ked aj ask sa pridala musim aj ja Ted a,dakujem. pisem z tablet,tak 😀 mm ma dnes odtavil of pc 😒
@tomaskovamaminka 😎 😀 Parada! 😵
@tomaskovamaminka juhuuuu 😀
baby musim vas sklamat ale neidem do toho....nestiham ani domacnost a nieto este vyrobu aktivít....aj ked by som bola rada za nove vecicky pre davidka .... ale dakujem a vazim si to ze ste si na mna spomenuli.
@maryennn1 Ja by som teda do toho šla 🙂
@maryennn1 Nemala som žiadne návrhy, tak som sa inšpirovala, ak môžem. Zatiaľ takto:
Naša autíčkarska zostava:
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @romanovaz
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
11. @tomaskovamaminka
12.@mamkabeika
Ženičky, takže je nás 12 a týmto by som našu skupinku aj uzavrela 🙂 Vítam vás teda ešte raz a prajem nám všetkým príjemnú spoluprácu.
No a teraz zopár organizačných vecí 🙂
Najneskôr do štvrtka rána 1.5. poprosím, aby každá nahodila svoje návrhy aktivít, aby som ich mohla pridať do albumu. Robím to priebežne, ale aby sme v tom mali jasno, skontrolujem to všetko ešte poobede 1.5. a potom hor sa lajkovať 😀 Napíšem to potom keď bude album hotový veľkými písmenami sem do skupiny 😀
Prosím NAPÍŠTE si potom pod fotku v albume aj ako bude aktivita vyzerať a z čoho bude vyrobená !!!!! nech máme predstavu, nejasnosti si vysvetlíme v komentároch pod fotkami. KOMUNIKOVAŤ JE VEEEEĽMI DôLEŽITÉ !!! 🙂
Keď budú všetky návrhy v albume, každá si vyberie (olajkuje) jeden návrh od každej žienky.
Vyrábame každej to, čo si olajkuje !!!!!
Následne sa dohodneme na termíne odovzdávania....prijímam návrhy, kedy by ste chceli aktivity posielať...ja mám návrh koniec mája...jún je už taký rozlietaný, ale prispôsobím sa väčšine.
A teraz už ozaj idem spať, nech zajtra zvládam ten svoj malý 12 kilový tajfúnik..... bruuu noc 🙂
@maryennn1 len detail.. predpokladam, ze je to preklep.. ale myslis do piatka rana - 1.5. ano? lebo teraz uz pridat aktivity nestiham - nevidim uz totizto na oci poriadne.. 😅
dobru noc.. 🙂

@ikuza no neprislúcha mi samej rozhodovať, keďže sa už zapojilo viac žienok, ale ja som chcela takú trošku rýchlejšiu výmenu, u nás sú autíčka aktuálne teraz, takže by som chcela mať aktivitky čím skôr doma 🙂 myslela, že za ten mesiac by sa to dalo stihnúť. Ešte by sa to snáď dalo posunúť na začiatok júna, ale koniec nie, to už je mi moc ďaleko. No každopádne nech sa vyjadria aj ostatné žienky 🙂