Autíčková výmena vrecúškových aktivít
Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.
PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.
Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky
V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂
A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Tu sú moje návrhy:
1. Pripínanie častí hasičského auta z filcu pomocou patentiek (nitov).
2. Skladačka z machovej gumy, prípadne magnetická. Moja prvotná predstava je, že by boli dva druhy podvozkov - jeden s kolesami a druhý pásový. Na prvý by sa dali vyskladať napríklad cestný valec, snežný pluh, odťahové auto, klasické auto atď a na druhý napríklad ratrak, tank, báger. Urobila by som k tomu predlohy na zalaminované kartičky a podľa nich by sa skladalo. Obrázok je len ilustračný, presnejší k mojej predstave som nenašla.
3. Na tabuľku so zobrazeným interiérom auta by malo dieťa umiestňovať magnetické časti ako volant, spätné zrkadlo, diaľničná známka, autorádio, radiaca páka, budíky - kde je tachometer, pedále atď. Obrázok by som použila iný, kde je jednotlivé časti krajšie rozoznať.
Pridavam aj ja navrhy, len som nenasla vhodne obrazky, tak aspon pre predstavu, ked budem mat prototip poprosim maryennn1 o vymenu fotiek v albume.
1. knizocka, ktora bude mat niektore stranky z folie, inspiracia http://patrickgeorge.com/books-shapes , foto nemam.
2.hra na sposob "priserky zo skrine" http://www.foxgameland.eu/priserky-ze-skrine.html v jednoduchej verzii ide vlastne o pexeso da sa povedat. Bolo by to samozrejme o autickach, auticko je pokazene, tak hlada kluc, dieta bude hladat na mensich kartickach (otocenych obrazkom dole) kluc, alebo chce ist do lesa, natankovat,umyt,... Ked najde malu karticku,da karticku s autickom da do garaze a malu karticku naspet otoci, a pomaha dalsiemu auticku. Situacii asi 7 (7 malych karticiek ) a Velkych karticiek 14( ziadosti auticiek sa budeu opakovat, aby si ich dieta skor zapametalo )
3.dopravne znacky na skladanie z filcu, cerveny trojuholnik, nan da dieta biely a napr sipku ,...
Primam akekolvek rady a napady🙂 Viac hlav viac vie🙂 Foto ilustracne.
Pridávam svoje návrhy:
1. Preteky áut - hádže sa farebnou kockou a podľa toho, aká farba padne, tak sa pohne autíčko o jeden diel na svojej dráhe. Hracia podložka by ušitá, kocka by bola drevená, autíčka by ste si museli doplniť z vlastných zdrojov. Počet autíčok a farby by sme upresnili - myslím, že pre malkáčov stačia aj dve autá. Foto je ilustračné, určite by to vyzeralo oveľa lepšie.
2. I spy - logá áut. dieťa sk vytiahne kartičku s logom auta a hľadá ju na hracom pláne, kde sú logá umiestnené náhodne. Nájdené logo môže preciarknut fixkou, položiť naňho kamienkov, alebo len ukázať. Hrací plán by bol obojstranný - jedna strana pre začiatočníkov : logá vo veľkosti ako sú na kartičke, druha strana pre pokročilých: logá majú rôznu veľkosť, sú pootočené. Hrací plán by sa dal zložiť na formát a5
3. Farebný vláčik s kartičkami - dieťa nakladá na vgóniky kartičky podľa farby. Dá sa použiť na farebné triedenie čohokoľvek. Syn má 3,5 roka a toto si vyťahuje sám pravidelne, odkedy vláčik máme. Najskôr som sa hrala s ním a teraz je úplne samostatný.
@maryennn1 mne by termín vyhovoval aspoň do polovice júna, inak sa asi nebudem môcť zúčastniť - bude záležať, koľko čoho budem vyrábať. Navrhla som aktivity - dve sú na vytlačenie a laminovanie. Jednu by som šila. Asi by som to už nechala na ostatné spoluúčastníčky, či si budú vedieť vybrať. Lebo každá z nás asi premýšľa nad aktivitami podľa toho, čo u nich momentálne fičí 🙂 Ak by si nevedeli vybrať, možem ešte niečo pridať. Môže byť takto?
@maryennn1
Poprosim vymenit obrazky v albume. 🙂
@tomaskovamaminka skladanie dopravných značiek - pre nás úplne super 🙂 teším sa 🙂
@mimamijami toto bude jedna aktivita, áno?
@tomaskovamaminka dala som ti do albumu fotku z toho odkazu, potom vymením, dobre? 🙂
@maryennn1 Dakujem🙂 jasne, a ked tak aj ostatne, lebo ozaj som inak narychlo prototip urobit nevedela.
@maryennn1 nie, dve, 🙂
Hore su tie auticka, ku ktorym maju doplnovat kolesa podla farby a velkosti. Po dohode mozem urobit viac farieb.
Dole je to hmatove vrecusko.
@mimamijami jaj tak a tie autíčka sú niečím vyplnené, či ako budú na základe hmatu hľadať? joj asi sa blbo pýtam, ale asi mi niekto stojí na kábliku 😀
@tomaskovamaminka kľudne môže ostať 🙂 len si potom podpíš prevedenie ako bude vyzerať a z čoho bude aktivita pod fotku 🙂
@lucikusik do úvodného príspevku sa to už nedá pridať, ale ak si klikneš na mňa, tak ho mám medzi albumami vo svojom profile hneď prvý.
pre istotu pridávam link 🙂 https://www.modrykonik.sk/blog/maryennn1/album/...
@maryennn1 Aj mne niekto stoji na kabliku:D
@maryennn1 Nepytas sa blbo, z fotky to nie je vidiet... 🙂
Myslela som, ze popis dam pod foto do albumu, ale nech to mame teda aj tu...
Tri dvojice auticiek su z hrubeho filcu, tri su z machovej gumy a tri su z latky, do ktorej je vsity filc na spevnenie.
@mimamijami ahááááááá 😅 😀
@mimamijami Inak krasna latka na tom vrecusku🙂
Takže žienky poprosím, aby ste si podpísali do albumu pod aktivity z čoho budú a ako budú vyzerať, prípade pre tých čo majú pristúpené kábliky 😀 aj ako sa s tým má hrať. Ďakujeeeeeem 🙂
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @romanovaz
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
11. @tomaskovamaminka
12. @mamkabeika
@tomaskovamaminka Hned vcera som si na nu spomenula 🙂
@mimamijami inak ja som si tiež hneď všimla, že aká krásna tematická 🙂
@maryennn1 Zabudla som poznamenať, že pri poslednej lapbookovej výmene mi odišiel laminátor, tento týždeň ho idem reklamovať, ale netuším, kedy bude vybavená reklamácia. Najneskôr však do 30 dní. Preto by som potrebovala termín do polovice júna.
OK žienky, kto je za posielanie aktivít v pondelok 15. júna 2015 (aký magický dátum 😀 ) prosím lajk na túto správu. Ja som za 🙂
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @romanovaz
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
11. @tomaskovamaminka
12. @mamkabeika