icon

Autíčková výmena vrecúškových aktivít

maryennn1
28. apr 2015

Ahoj maminky,
aj vy máte niekedy problém vymýšľať zábavky pre vaše "autíčkofilné" deťúrence? 🙂 Ja áno a preto som rozmýšľala, či by sme si neurobili výmenu, zameranú na dopravné prostriedky. Predstavujem si to tak, že by sa vytvárali aktivity, ktoré by mali spoločného menovateľa dopr. prostriedky. Ak sa potrebujete niekde inšpirovať, v podstate je možné vytvoriť akúkoľvek aktivitu, len ju potom jednoducho previesť do "autíčkovej" podoby.

PRAVIDLÁ
- V prvom rade je najdôležitejšia komunikácia, komunikácia a ešte raz komunikácia 🙂
- Je VEĽMI dôležité dodržiavať termíny (prihlásenie, výber aktivity, odosielanie aktivity). Prosím, zvážte naozaj dobre svoje možnosti a svoju zodpovednosť.
- Aktivity by mali byť vhodné pre deti od 1,5 roka do 3 rokov.
- Výmena je zameraná výhradne na AUTÁ, PRACOVNÉ STROJE a iné DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY.
- Zvoľte si takú aktivitu, ktorá by Vám a predovšetkým vášmu dieťaťu urobila radosť. Zmysel výmeny aktivít je predovšetkým v aktivitách, ktoré sú zložitejšie na výrobu (zvlášť, keď ich máte robiť len raz). Aktivity, ktoré se len vytlačia, vystrihnú a zalaminujú by som rada obmedzila, prípadne úplne eliminovala.
- Počet účastníkov je maximálne 10-12.
- Aktivity sa nebudú hlasovať, ale každá si vyberie u každej aktivitu, ktorá sa je najviac páči.
- Každá účastníčka pridá tri návrhy aktivít.
- Cena aktivity by nemala presiahnuť 2€ ale samozrejme to už je na každej žienke, koľko je do výroby schopná a ochotná investovať.

Pridávam niekoľko možností, resp. tém na spracovanie:
- zvuky dopravných prostriedkov + kartičky s týmito prostriedkami na priraďovanie
- značky áut
- dopravné značky
- stavebné stroje
- zem- voda- vzduch
- záchranárske dopr. prostriedky

V prvom rade chcem osloviť žienky s ktorými som už vo výmene bola, pretože spolupráca s nimi mi bola obrovským prínosom, preto... ženičky ak máte záujem o zapojenie, ozvite sa 🙂
@michalajulka @sticza @cicamica1980 @vmata @fada @janikes @silsil @kittykittyke @edi01 @chimsee @holka @romanovaz @vampgirl @sunsun @lucikusik @mamkabeika @ask @tomaskovamaminka @breky @lenusskaa @ikuza @baasss @ a samozrejme aj iné, teraz si už ani neviem pospomínať....
...ale budem rada ak sa ktokoľvek pridáte 🙂

A taktiež tu sú moje návrhy aktivít, keďže som zakladateľka, posielam až 4 návrhy 😀
1. Skladanie dopravných prostriedkov z machovej gumy podľa predlohy (foto ako to bude vyzerať)
2. Čo potrebujú záchranári- ušijem sanitku, policajné auto a hasičské auto z filcu, ale tak, že hore nezošijem a bude to ako vrecko, do toho sa budú priraďovať kartičky, na ktorých budú obrázky s tým, čo potrebujú k svojej práci...napr...hasiči- hadicu, prilbu, ... atď. (ilustračné foto z netu)
3. Pečiatky s dopravnou tématikou. (ilustračné foto z netu)
4. Prevliekačky z machovej gumy- samozrejme budú tam dopr., prostriedky- auto, lietadlo, loď a autobus, alebo traktor a šnúrka (foto ilustračné)

Autíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivítAutíčková výmena vrecúškových aktivít
kittykittyke
30. apr 2015

Tak mile mamicky, konecne som sa aj ja dostala k tomu, aby som pridala svoje navrhy na aktivitky.. Prosim, berte do uvahy to, ze su to len na rychlo spravene ilustracne foto, aby ste mali nejaku predstavu o aktivite a aby bolo mozne hodit foto do albumu.. 🙂

1. Vlacik – prikladanie cisel od 1 do 10.. na jednotlivych vagonikoch by bolo na pevno jedno koliesko a druhe by dieta malo najst a doplnit.. Odfotena je nasa zalaminovana predloha, na ktoru moj drobec uklada magnety, zatial podla farby.. postupne by som chcela aj tie kruzky nad vagonikmi vyuzivat – na tvorenie jednoduchych slov.. 🙂
Material – machova guma..

2. Auticka – podobny princip, ako vlacik.. ale na kolesach by boli zakladne geometricke tvary..
Ako ilustracne foto prikladam aj mackov, s ktorymi sa maly velmi casto hrava.. a okrem brusiek sme im uz prikladali aj rozne predmety podla farby..

3. Autodraha – Je to odfotena moja vlastna vyroba, robila som do inej vymeny.. ale kedze tam bolo osobne prevzatie.. tak tu prosim zvazte, ak si ju vyberiete moje 2 ponuknute varianty.
1. Vykres format – A1 – bude potrebna trosku vacsia krabica na poslanie + skladovanie v zrolovanej podobe – vrecusko na uskladnenie bude latkove.. 🙂
2. Spisove dosky – velkost A4 alebo A3 – podla dohody.. – jednoduchsie uskladnenie, mapa bude ulozena vo vnutri.. 🙂
Aktivita zamerana na koordinaciu ruka/oko. Princip aktivity: na samostatnom liste budu nakreslene rovnake obrazky, ako su pri cesticke = mapa. Ulohou dietata bude postupovat podla takto pripravenej mapy. Sucastou bude aj dalsi zoznam, ako je na obrazku so slovickami – vyuzijete neskor na precvicovanie citania.

4. Prikladanie vrchnacikov – pouzity material viecka od detskej vyzivy, dopravne prostriedky z machovej gumy a podklad karton, velkost vychadza cca 30x30 cm

Verim, ze sa vam nieco zapaci.. a samozrejme som otvorena kazdemu napadu na vylepsenie aktivit.. 🙂

fada
30. apr 2015

ahojte, zvuky podla mna nema vyznam robit, kedze maryennn1 nasla tento link - http://www.montessoridoma.cz/?p=4934 emoticon, z ktoreho si viete stiahnut jednak zvuky roznych dopr. prostriedkov, jednak karticky...
takze
alternativa c.1: voda-zem-vzduch - a4 zalaminovany pravdepodobne magneticky fotopapier a obrazky dopr. prostriedkov zalaminovane a podlepene magnetickou paskou - foto ilustracne z netu

alternativa c.2: roznofarebne dopravne prostriedky vykrojene zo slaneho cesta/moduritu al. podobnej hmoty 10-12 ks s otvorom na navliekanie + s kartickami (predlohami) na navliekanie aj len tak na postavenie - foto ilustracne z netu + snurky a/alebo slamky a/alebo drotiky na cistenie fajok

alternativa c.3: skladanie aut - z filcu alebo machovej gumy - foto ilustracne z netu

neviem sa rozhodnut... :/

tomaskovamaminka
1. máj 2015

@fada A pozrela si do albumu?, tam uz mas 4 aktivitky a dokonca ta voda zem vzduch tam este nie je. 🙂

maryennn1
autor
1. máj 2015

@fada do albumu ti pridávam zem- voda- vzduch a navliekanie dopr. prostriedkov- tieto autíčka na skladanie tu už máme niekoľkokrát, tak aby sa nám neopakovali, ok? 🙂

maryennn1
autor
1. máj 2015

@romanovaz ahoj, už len ty jediná si nepridala svoje návrhy do výmeny, takže ťa poprosím ich pridať najneskôr do večera, lebo by sme už chceli začať tvoriť 🙂

maryennn1
autor
1. máj 2015

1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7.
8. @mimamijami
9. @jaja865
10. @kittykittyke
11. @tomaskovamaminka
12. @mamkabeika

Žienky takže @romanovaz odstupuje z výmeny, nestíhala by to, takže nás ostáva 11, chcem sa opýtať, či si ešte niekoho pozveme, alebo nás ostane jedenásť, Popravde niektoré aktivity sú tak super, že by som si vedela vybrať od niekoho aj dve, preto ma napadlo, že by nás mohlo ostať 11 a prípadne sa podohadovať medzi sebou .... prosím o vyjadrenie 🙂

fada
1. máj 2015

@maryennn1 ja som za, pretoze sa mi tiez pacia viacere navrhy 🙂

tomaskovamaminka
1. máj 2015

@maryennn1 myslim,ze Staci aj 11 🙂

maryennn1
autor
1. máj 2015

Takže kto je za, aby nás ostalo 11, prosím lajk na túto správu 🙂 Ja som za.

fada
1. máj 2015

@tomaskovamaminka ahoj, ja viem 🙂. voda-vzduch-zem som mala povodne v navrhu. musim to ale aspon o 1 este zredukovat, to mas pravdu. @maryennn1 odstran u mna prosim karticky s cislami - pocitanie tam uz tiez je 2x. dakujem.

sticza
1. máj 2015

@maryennn1 @zizka sa chcela zúčastniť len sa nestihla nahlásiť, pokiaľ prečítala moju správu už si uzavrela skupinu

maryennn1
autor
1. máj 2015

@fada ok

maryennn1
autor
1. máj 2015

@sticza prosím ťa označ všetky baby a navrhni či ju pridáme, nech sa všetky vyjadria 🙂

ask
1. máj 2015

@maryennn1 osobne som tiež skôr za 11, veľmi dobre viem ako sa to zvrhne🙂 Budeme každá robiť po viac aktivít. Ide už len o to, doladit to. Zvyčajne fungovalo to, že oficiálne sme povinné urobiť každá pre každú 1 aktivitu. A ak potom budeme chcieť ďalšie, či sa to bude dohadovat tiež v albume alebo už iba cez IP aby z toho nebol zmätok. ....ako by Vám lepšie vyhovovalo.

maryennn1
autor
1. máj 2015

@ask predstavujem si to tak, že ak chce niekto niečo navyše, dohodne si to už s tou druhou osôbkou cez IP !!! aby sa nám to tu nemiešalo 🙂
tiež som si vedomá toho, že sa to zvrhne 🙂 preto sa aj ja viac prikláňam k počtu 11, ale tak prispôsobím sa väčšine, chcem aby sme o tom rozhodovali spolu 🙂

mamkabeika
1. máj 2015

@maryennn1 Ja som za to, aby nás bolo 11, nevadí mi ak by bolo 12, ale to je už maximum.

vampgirl
1. máj 2015

Kocky mne je jedno ci nas bude 11 ci 12, prisposobim sa vacsine.

jaja865
1. máj 2015

mne je takisto jedno či 11 alebo 12. Musíme ale dať nejaký limit, dokedy by mala pridať svoje aktivity.

maryennn1
autor
1. máj 2015

Ok baby, tak ja to teda uzatváram, všetky ste lajkli komentár, so súhlasom, že nás bude 11 tak sa budeme držať toho.
Teraz by nám zas dlho trvalo všetko odsúhlasovať , čakať na pridanie nových návrhov a podobne, myslím, že i tak budeme mať práce až až 🙂

Takže rekapitulácia.
Je nás teda 11
1. @maryennn1
2. @sticza
3. @fada
4. @vampgirl
5. @lucikusik
6. @ask
7. @mimamijami
8. @jaja865
9. @kittykittyke
10. @tomaskovamaminka
11. @mamkabeika
všetky sme už pridali aktivity, tak vás poprosím, skontrolujte si či máte pod každou fotkou v albume popis.

Od dnes do pondelka rána môžeme vyberať aktivity a teda lajkovať fotky v albume (zodpovedáte si za to sama, či ste si vybrali u každého) a od pondelka začíname vyrábať.

Deadline je 15. 6. 2015 (podrobnosti ako spôsob odosielania napíšem a pridám ako fotku do albumu, aby sme to mali vždy po ruke) adresu potom pošlem každej do IP.

A ešte detail, ak chcete od nejakej žienky aktivitu na vyše (resp. dve aktivity od jednej žienky) tak si to dohadujte cez IP, aby sme tu, ani v albume nemali z toho všetci chaos 🙂

vampgirl
1. máj 2015

Kocky len pri info, pri jednej z mojich ponukanych aktivit som sa rozhodla pre zmenu - bude to cca 20 znaciek a k nim na priradenie auta, na dvoch zalaminovanych A4, ktore budu nalepene v spisovom obale (ktory, ked sa otovri, bude mat rozmer A3 ;))

ask
1. máj 2015

Semafor:

maryennn1
autor
1. máj 2015

@ask waw, super, dík 🙂

tomaskovamaminka
1. máj 2015

@mamkabeika
@vampgirl mamicky ja stale rozmyslam,to vazne NA kazde pismeno v abecede as napadol dopravny prostriedok? 🙂

fada
1. máj 2015

@ask jeee, dakujeme :D

vampgirl
1. máj 2015

@tomaskovamaminka nie dopr.prostriedok, ale nieco, co s nimi suvisi, napr cesta, koleso, atd su pre mna akceprovatelne 🙂 zatial mam asi 2 tretiny abecedy a snad sa mi to podari... Vynimkou asi budu nejake tie Y, Q a pod, ale mozno aspon nejaka znacka auta ma napadne ;)

tomaskovamaminka
1. máj 2015

@vampgirl paradne to mas premyslene 😎

maryennn1
autor
1. máj 2015

@vampgirl presne aj ja som si to takto predstavovala, že sa dá vymyslieť niečo čo je s dopr. prostriedkami spojené 🙂

maryennn1
autor
1. máj 2015

@vampgirl len ja mám s tebou veeeľky problém ......neviem sa u teba vôbec rozhodnúť ☹ .....chcela by som všetkyyy 😀

fada
1. máj 2015

@vampgirl a- Auto, autobus
b- Buldozer, bicykel, balon, bager
c- Cesta, cln, cestny valec
d- Dopravna znacka, dodavka, domiesavac
dz - dzip
e- Elektricka, eskalator
f- Formula
g- (golf – znacka auta)
h- Helikoptera, hasicske auto
ch- (chevrolet, chrysler)
i- Invalidny vozik
j- (jaguar, Jeep)
k- Kuzel, kon, kombajn, kolobezka, kamion, korcule, karavan
l- Lod, lanovka,lietadlo, ladoborec
m- Motorka, metro, moped, mikrobus
n- Nakladne auto, nakladac
o- Odrazadlo, odtahova sluzba
p- Ponorka, propeler, plachetnica, policajne auto, plt, prives
q- Quadriptera - aj ked po slovensky je to kvadriptera...
r- Raketa,rypadlo
s- Slon, stihacka, sanitka, skuter, skateboard, smatiarske auto
t- Tank, tava, traktor, tanker, trolejbus, taxik, trojkolka
u- Umyvacka aut
v- Vlak, vrtulnik, vzducholod, vytah
w- windsurfing
x- xenony (xenonove svetla)
y- yamaha
z- zubacka, zeriav

ask
1. máj 2015

@fada 😎 Bombaaaa🙂 Ma pobavila tava 😵